Demokrat Zafer

D&R’a özel “Edip Akbayram” plağı

Kültür ve sanat tutkunlarının uğrak noktası D&R, zengin plak koleksiyonuna bu kez de müzisyen Edip Akbayram’ın “Yapraklara Dallara Nice Yıllara” adlı uzunçalarını ekliyor. Sadece D&R’a özel sınırlı sayıda üretilen plak, tamamen analog kayıtlardan oluşan nostaljik bir başyapıt niteliğinde.

Kültür, sanat ve eğlence dünyası D&R; çeşitli sanatçı ve müzik türünden oluşan zengin plak koleksiyonuyla müzik tutkunlarına ve plak koleksiyonerlerine de eşsiz bir keşif dünyası sunuyor. İlk kez 1982 yılında yayımlanan ve müzik dünyasında büyük ilgi gören Edip Akbayram ve efsane müzik grubu Dostlar Orkestrası’nın önemli başyapıtları arasında yer alan “Yapraklara Dallara Nice Yıllara” uzunçaları yeniden ve sadece D&R’a özel olarak üretildi. Türküola Müzik tarafından özel olarak hazırlanan, yerli müzik, halk müziği ve rock türü eserlerden oluşan plak, Türkiye genelindeki tüm D&R mağazalarında satışa sunulacak.

Büyük ozanın unutulmaz eserlerinin yer aldığı albüm, “Mavi Gözlü Dev” ve “Güzel Yüzlü Şair” lakapları ile tanınan ünlü şair, roman ve oyun yazarı Nazım Hikmet Ran’ın sevdiği kadın Münevver için yazdığı “Yapraklara Dallara, Nice Yıllara” adlı şiirin adını taşıyor. D&R için özel olarak, sınırlı sayıda üretilen ve tamamen analog kayıtlardan oluşan uzunçalarda, Yapraklara Dallara Nice Yıllara, Aman Kerem, Darmadağın, Kibar Gelin, Sinesine Vura Vura, Değmen Benim Yaslı Gönlüme, Hasretinle Yandı Gönlüm, Bitlis’te Beş Minare, Cana Kurban, Şirin Nar olmak üzere 10 eser yer alıyor.

www.dr.com.tr

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ