Demokrat Zafer

ÇATSANDER; “TOKİ Tarafından Başlatılan ve 3 Bin Esnafın Mağdur Edildiği Çataltepe Projesi Mutlaka TOKİ Tarafından Bitirilmedir!”

Bursa’da 2011 yılında Kestel ilçesi Çataltepe bölgesinde yapımına başlanan ve ilerleyen süreçte yarıda kalan sanayi sitesi projesi mağdurları, haklarını aramak ve bugüne kadar gerçekleştirdikleri çalışmalar için AK Parti İl Yönetimi ile görüşmek için Fomara’daki binaya gitti. 3 bin 500 esnafı temsilen 90 mağdur esnafın Çataltepe’nin haklarını savunabilmek için ÇATSANDER Başkanı Zekayi Akdoğan, Dernek Yöneticileri Mehmet Kuş ve Aydın Çitil ile AK Parti kurmaylarıyla bir araya geldi. Görüşme sonrası Dernek Başkanı Zekayi Akdoğan; “BESOB Başkanımız sayın Fahrettin Bilgit biz ne zaman Çataltepe konusunu açsak “Ben görüştüm, sorunları biliyorlar, sorunları çözeceklerini belirttiler” şeklinde cevap veriyor. Bizde mağdur esnaflar olarak buraya gelerek sorunu çözebilecek en yetkili isimlere detaylı bilgi verdik. BESOB Başkanımız sayın Bilgit’e verilen cevaptan başka bir yanıt ne yazık ki alamadık! Sürücü hukuki yoldan takip ediyoruz.” dedi.

Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kuş; “Bursa’nın kanayan yaralarından olan Kestel Çataltepe’de TOKİ mağduru 3 bin 500 esnaf için verdiğimiz mücadeleyi nefesimiz yettiği her noktada dile getiriyoruz. Bugünde bizzat AK Partili yetkililer tarafından temelleri atılan sonrasında havlu atılan projenin son geldiği konumu en yetkili ağızlardan öğrenmek için geldik. Çataltepe çözülmeden Bursa’nın hiçbir derdi çözümlenemez!” dedi.

Yönetim Kurulu Üyesi Aydın Çitil; “15 yıldır verdiğimiz büyük bir mücadele var. Son yıllarda yapmış olduğumuz temasları sıklaştırdık. 14 mayısta büyük bir seçime gidiyoruz. Gönül isterdi ki; bugünlerde bu sorunun çözümü için iktidar sağlam bir adım atsaydı. Geldik, derdimizi anlattık, onlarda dinledi. Sadece dert anlatmaya geldiğimiz saatlerde bile esnafın alın teri olan ama bir türlü anlam veremediğimiz bir mahsuplaşma ile TOKİ envanterine geçen bir mülk bir okus pokusla 80 milyoncuk bir bedelle devlet hazinesinden şahsa el değiştiriverdi! Hakkımızı biz doğduğumuz doyduğumuz topraklarda savunamayacaksak hangi kapıya dert yanalım!” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ