Demokrat Zafer

B Beauty Navigator (B Beauty Güzellik Kılavuzu) aracını uygulamaya koydu.

Ocak 2022’de hayata geçirilen ve günümüzde 6 kıtadan 66 şirketin üyesi olduğu B Corp Beauty Coalition -Güzellik Koalisyonu yeni bir önemli girişime imza attı.

B Corp Beauty Güzellik Koalisyonu, şirketlerin ve vatandaşların sürdürülebilirlik odaklı seçimler yapmasına yardımcı olmak amacıyla, B Beauty Navigator (B Beauty Güzellik Kılavuzu) aracını uygulamaya koydu.

B Corp Beauty Güzellik Koalisyonu, ambalajlama, daha çevre dostu lojistik ve tedarik zinciri sorumluluğu ile içerik tedariki uygulamalarının performansına ve sürdürülebilirliğine yönelik en iyi uygulamaları ve faydalı bilgileri paylaşarak, şirketlerin ve vatandaşların daha sürdürülebilir seçimler yapmasına yardımcı olmak amacıyla, B Beauty Navigator (B Beauty Güzellik Kılavuzu) aracını uygulamaya koydu.

 Bileşen tedariği, sorumlu ve sürdürülebilir ambalajlama ve lojistikten oluşan ana faaliyet alanlarına yönelik en iyi uygulamaların ve kılavuzların paylaşıldığı B Beauty Navigator – B Güzellik Kılavuzu aracı.

Ambalajlama, Lojistik ve bileşenler üzerine odaklanan üç çalışma grubu, güzellik ve kozmetik sektörü genelinde sürdürülebilirlik standartlarını iş birliğine dayalı olarak yükseltmek amacıyla 2022 yılında kuruldu ve grupların ilk çalışma çıktısı olarak B Beauty Navigator – B Güzellik Kılavuzu hayata geçirildi. Koalisyonun çalışma grupları birlikte çalışarak, sürdürülebilirlik iddiaları, ambalajlama çözümleri ve bileşen tedariki alanlarında çeşitli şirketlerin çevre dostu olduğuna yönelik iddia ve beyanlarının aslını

Kozmetik şirketlerine  yardımcı olması için tasarlanan bu araç, açık kaynak kodlu ve herkesin erişimine açık olacak, aynı zamanda Koalisyonun kozmetik sektörüne sunduğu ilk geniş kapsamlı katkı olacaktır. B Beauty Navigator – B Güzellik Kılavuzu aracı genel olarak aşağıdaki alanlarda kılavuz ilkeleri ve en iyi

AMBALAJLAMA

Ambalaj Değerlendirme Kılavuzu; kozmetik ambalajlarına ilişkin olarak sektörün önde gelen isimleri tarafından kabul gören ve temel sürdürülebilirlik kriterlerine uygun olarak izlenen en iyi ve en kötü sürdürülebilir iş uygulamaları hakkında yol göstermeyi amaçlar. Bu kılavuz kapsamında, ambalajlamaya ilişkin kavramlar sözlüğüyle birlikte tedarik zincirinin her bir ana aşamasında dikkat

Sürdürülebilirlik Sertifikasyonları ve Standartları kitaplığı, şirketlere kendi ihtiyaçları ve öncelikleri doğrultusunda, kâr amacı güden ve gütmeyen çeşitli kuruluşlar tarafından yayınlanan en güncel standartlar ve sertifikasyonlar hakkında yol göstermeyi ve bilgilendirmeyi amaçlar.

Plastik Ambalaj Haritalama aracı, sektör genelinde yaygın olarak kullanılan birçok plastik türünü örneklerle açıklamak ve bunların etkisini değerlendirmek amacıyla oluşturulan özel bir veri tabanıdır.

DAHA YEŞİL LOJİSTİK

Daha Yeşil Lojistik Kılavuzu, şirketlerin ve tedarikçilerin B Corp kriterlerine dayalı olarak kendi sürdürülebilirlik standartlarını değerlendirmede onlara yol göstermeyi amaçlar. Bu kapsamda sunulan kontrol listesiyle, şirketlere ve tedarikçilere faaliyetlerinin çevreye olan etkisini izleme, takip etme ve

BİLEŞEN

Bileşen Tedariki alanında çalışmalar gerçekleştiren çalışma grubunun elde ettiği sonuçlar değerlendirme aşamasında olup yakında yayınlanacaktır.

Tüm ilgili içerikler; B Corp Güzellik Koalisyonu web sitesi üzerinden, kozmetik sektörümüzün bir bütün olarak iyiliğine hizmet etmek amacıyla, kendini iş birliğine, sürdürülebilirlik taahhütlerine öncelik vermeye ve bunları iyileştirmeye, ayrıca en iyi uygulamaları paylaşmaya adayan şirketlerin erişimine açıktır.

Bcorpbeauty.org

B Corp Güzellik Koalisyonu Hakkında

B Corp Güzellik Koalisyonu günümüzde kozmetik sektöründe faaliyet gösteren 66 uluslararası B Corp üyesi şirketten oluşmaktadır. Sertifikalı B Corp şirketleri, çevreye ve insanlara karşı sorumluluk ile kendi kârlılıklarını dengeleyen yeni bir işletme modelinin öncüleridir. B Corp’lar geçerli mevzuat ve düzenlemeler kapsamında alacakları kararların kendi çalışanları, müşterileri, tedarikçileri, toplum ve çevre üzerindeki etkisini düşünmekle yükümlüdür. B Corp’lar, şirketlerini ve iş faaliyetlerini iyiliğe hizmet eden bir güç olarak kullanarak, küresel ölçekli bir toplumsal harekete öncülük eden topluluk liderlerini temsil etmektedir. B Corp şirketleri, iş dünyasında

Bcorporation.eu

Bcorporation.net

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ