Demokrat Zafer

Erbakan Bursa’da!

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Bursa basınıyla buluştu.

YRP Genel Başkanı Erbakan Bursa'da!

CEREN SÜMBÜL / BURSADA BUGÜN

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan bir dizi program için Bursa’ya geldi. ErbakanAlmira Otel‘de basınla bir araya geldi.

Gerçekleştirilen basın toplantısına Yeniden Refah Partisi Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sedat Yalçın, Yeniden Refah Partisi Bursa İl Başkanı Murat Kolancı, Yeniden Refah Partisi Bursa Belediye Başkan Adayları katıldı.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan katıldığı basın toplantısında Türkiye‘nin her köşesinde  çalışan teşkilat mensuplarına teşekkürlerini sunarak konuşmasına başladı.  Erbakan, “Tabii teşkilatlarımız ve bizler sahada görüyoruz; meydanlar, sokaklar, caddeler, milletimiz Yeniden Refah diyor. Bunun en güzel örneklerini bugüne kadar yaptığımız çalışmaların her birinde gördük. Yani bırakın üye sayısını, bırakın oy oranını miting meydanına gelenler zaten seçmenin yüzde 20’si yüzde 30’u muazzam bir teveccüh, muazzam bir ilgiyle karşı karşıyayız. Milletimiz bir değişim istiyor. Milletimiz sığınacak bir liman arıyor. Ve bunu da Yeniden Refah Partisi olarak görüyor. Bunun en önemli göstergelerinden bir tanesi üye sayılarımız. Eylül ayı başında 260 bin başlayan üye sayısı artışı bugün itibariyle 470 bine dayandı. Hızına biz dahi yetişemiyoruz. Sabah açıkladığımız rakam akşam güncelliğini yitirmiş oluyor. Günde 2 bin 2500 civarında  bir üye artışı bu ayda 75 bin yapar. Bir senede 1 milyon yapar neredeyse. Şimdi biz inşallah seçime kadar 550 bine ulaşacağımıza inanıyoruz. Ve böylece Türkiye’nin üye sayısı bakımından en büyük üçüncü siyasi partisi olarak seçimlere inşallah geleceğiz” dedi.

“MİLLETİMİZ RANTÇI BELEDİYECİLİKTEN BIKMIŞ”

 Yeniden Refaha rüzgarının güçlü olduğuna değinen Erbakan, herkesin Yeniden Refah Partisi bu seçimlerde oyunu arttıracak tek parti olacağını söylediğine değindi. Erbakan, “Yeniden Refah Partisi’nin oylarının artacağını  açık bir şekilde bizim dışımızdaki kesimler dahi ifade ediyorlar. Tabii 14 Mayıs seçimleri öncesinde bizi diğerleri bölümünde gösteren, Yeniden Refah Partisi yüzde 02-03 oy alacak diyen bir anket firmasının iki gün önce yayınladığı ankette yeniden Refah Partisi’nin Türkiye geneli oy oranını yüzde 7.2 olarak gösteriyor. Dolayısıyla biz diyoruz ki inşallah Yeniden Refah Partimiz yüzde 20’nin üzerinde oy alacak. Çok sayıda il ve ilçe belediyesini kazanacak ve inşallah Türkiye’de yeni bir dönemin başlamasını sağlayacaktır. Tabii milletimiz neden yeni partiye koşuyor? Neden bu yükseliş oluyor? Neden bu rüzgar esiyor? Bunun birinci sebebi milletimiz rantçı belediyecilikte artık bıkmış. Halkla arasına mesafe koymuş, rantı üstün tutan, her baktığı yerde, her köşede, her işte yeşil dolarları gören belediyenin bütçesini israfla, lüksle, şatafatla, borca ve faize batıran üç lira işleri on liraya iade eden adaletsiz, alın terinin emeği karşılığını vermeyenden bıkmış durumda. Peki bundan bıktıysa nereye yönelecek? Yeniden Refah Partisi onun temsil ettiği milli görüşü yöneliyor. Çünkü 89 ve 94 ruhunu çok iyi hatırlıyor” diye belirtti.

“ENFLASYONUN DÜŞECEĞİ FALAN YOK”

Vatandaşların, gittikleri her yerde  belediye başkan adaylarıyla belediyeyle ilgili projelerini sormaktan ziyade elindeki pazar filesini gösterdiklerini söyleyen Erbakanenflasyona değindi. Erbakan, “Bu hafta şubat ayı açıklandı. Yüzde 67 ile on beş ay rekorunu kırdı. Şimdi önümüzdeki ay bir rekorlar kıracak. Çünkü dolar kuru iki seçim arasında 19 liradan 38 liraya gidiyor. Düşünebiliyor musun? Geçen seçimde, Nisan ayında 19 liraydı dolar. Şimdi 33 lirayı geçti ve bu gidişle seçime kadar otuz 38 lira olacak ve iki seçim arasında dolar ikiye katlamış olur. Doların ikiye katlaması demek enflasyonu da demektir. Neden? Çünkü Türkiye ekonomisi ithalata bağlı bir ekonomi. Türkiye’de ürettiğin bir ürünü üretmek için kullandığın ham maddenin malzemesini yüzde 82’sini ithal ediyorsun. Yani yerli malı Türk malı damgası ürün yüzde 82 oranında ithal. Dış ticaret açığı 110 milyar dolar. Dolar arttıkça ithalata bağımlı ekonomide döviz arttıkça enflasyon da patlayacak demek. Her baharda, bu bahar enflasyonu düşüyor. Her yazda bu yaz sonu enflasyon düşüyor. Her sene bu sene sonra enflasyona düşüyor. Hep aynı hikayeler ama enflasyonun düşeceği falan yok. Bir kere merkez bankası yıl sonunda dolar 40  olacak diyor. Orta vadeli programda hükümet yıl sonunda dolar 45 lira olacak. 45 lira olduğu bir ülkede enflasyon düşer mi Allah aşkına. Ve bu şartlarda açlık sınırı 19 bin lirayı geçmiş. Yoksulluk sınırı 53 bin lira olmuş. Siz emekliye 10 bin lira maaş veriyorsunuz. İşçiye 17 bin veriyorsunuz. Zaten bütün asgari ücretli ve milyonlarca emekli açlık sınırının altında yoksulluk sınırı Türkiye’de kaç hanenin evine ayda 53 bin liradan fazla bir gelir giriyor? Yüzde 85’i halkın yoksul, yüzde 44’i  de aç. Bunun göstergesi ispatı, kredi kartı ve banka kredisi borçlarıdır” dedi.

“AYNI TAS AYNI HAMAM DEVAM EDİYOR”

ErbakanYeniden Refah Partisi olarak sorudu: “Bu sene bütçeden borç faizine ne kadar para vereceksiniz? 1.25 trilyon lira borç faizine vereceğiniz karar milyonlarca emeklinin maaşını 10 bin liradan 17 bin liraya çıkarmakla hemen hemen aynı mevlada. Niye veremiyorsun emekliye? Çünkü faize vermen lazım. Faize  denk bütçe yapmadığın için bütçe olmazsa borçlanmadan kurtulamazsın. Borçlanmadan kurtulamazsan da faizden kurtulamazsın. Faiz ödemesi bütçeden 2023’ten 2024’e yüzde 90 artmış. Ve bu sene 2.65 trilyon lira bütçe açık veriyor. Seneye bir yüzde daha artacak. İşte bunun adı borç, faiz, zam, vergi ekonomisidir ve bu nedenle emekli, memur, işçi, çiftçi, köylü, küçük esnaf perişan oluyor. Dev bütçe yapıp, kamuda israfı önleyin imtiyazı var.  Bir de Yeniden Refah Partimizin milli kaynak paketleri kitabında yazmış olduğu adımlarla kaynak üretip bu kaynaklara dar gelirlinin alım gücünün refah seviyesinin arttırılması lazımdı.  Bu yapılmadığı için bugün Türkiye bu hale geldi. Bunları yapın. Yanlışlardan dönün diye biz mutabakat ortaya koyduk. Ama maalesef aynı tas, aynı hamam devam ediyor ve bugün bu perişanlık yaşanıyor” 

“MİLLET YENİDEN REFAH’A YÖNELİYOR”

Gazze‘de ki sürmekte olan savaşa değinen Erbakan, vatandaşların şikayetlerini basına aktardı. Erbakan “Vatandaşlar yanımıza gelip olanlar kanımıza dokunuyor. Şu mübarek ramazan gününde, şu mübarek aylarda küçücük yavrular bir damla su bulamıyor. Bir kuru ekmek bile bulamıyor. Kedi köpek maması yemek zorunda kalıyor. Elektrik yok. Su yok, doğal gaz yok. Gıda yok. Bir yandan da bomba yağıyor. Ve diyorlar ki biz oradaki yavrulara bir damla suyu çok gören İsrail’e halen daha ticaret yapmaya devam ediliyor. Bir sürü milyarlarca dolar gemiler gidiyor ve ihracatımız devam ediyor. Yani gözümüzün önünde bu yavrulara bir damla suyu çok görülen İsrail’e biz nasıl Osmanlı’nın torunları olarak böyle şanlı, şerefli bir milletin evladı olarak bu İsrail ile daha nasıl ticaret yapar? Hadi diyor savaşmayalım. En azından bir gıda ve insani yardım koridorundan oluşturamıyoruz. Devlet olarak, millet olarak bu kadar mı aciziz biz? Bunu biz Anadolu’nun her köşesinde görüyoruz. Daha Ankara’da, Çankaya’da hem de dindar kesimin olmadığı bir yerde bir teyzemiz aynısını söyledi. Dedi ki,  bırakın belediye seçimini falan. Şuradaki yavrulara bir ekmek, bir su götüremiyor muyuz?  Şimdi bütünü görünce millet Yeniden Refah’a yöneliyor. Yeniden Refah Milli Görüş iktidarıyla hem Türkiye’de hem de dünyadaki mazlumların kurtuluşuna umuyorum inşallah bizler de aynen 55 senelik milli görüş tarihinde olduğu gibi milletimizin bu teveccühüne layık olacağız. Bu umudu boşa çıkarmayacağız. Ve hem ahlaklı belediyecilikle hem de  31 Mart’taki oy patlamamızla 2028 iktidarına da en güçlü bir şekilde yürüyeceğiz” dedi.

“MİLLİ GÖRÜŞ BELEDİYECELİĞİ”

Müslüman olsun olmasın yaratılan herkese şefkat, merhamet ve hizmet, adaletle yaklaşılmasının ahlaklı belediyecilik olduğunu açıklayan Erbakan, “Bakın bugün belediyelerde, ilçelerde borçlar 100 milyon. Gidiyoruz Anadolu’da 10 bin nüfuslu ilçe  100 milyon borç aldı. Ortada bir şey yok. İllerde 1 milyardan başlıyor. Büyükşehirlerde 3 milyar, 5 milyar, 10 milyar. Türkiye’de yerel yönetimlerin toplam borcu 250’ye dayalıdır. Ve bunun için de her sene bütçeden dünya kadar faiz ödenir. Bakın ahlaklı belediyecilik, milli görüş belediyeciliği 95’te, Konya Büyükşehir Belediyesi ne yaptı? Hükümete çağrıda bulundu. Dedi ki ben kendimden önceki bütün borçları ödedim. Üstüne hizmetlerimi de yaptım. Üstüne bir de para birikti. Eğer hükümet olarak paraya ihtiyacınız varsa Dünya Bankası’ndan IMF’den faizle borç almayın.  Dünyada bir belediyenin, bir hükümet çağrısı bunun başka bir örneği yok.  Aynı belediye, aynı şehir gömleği çıkarınca bu sefer bir ayda borç faizine verdiği para 6 bin personeline maaşından daha fazla. Boğazına kadar borca batmış. Ama Milli Görüş’ün ahlaklı belediyeciliği demek denk bütçe demektir. Borç ve faiz olmaması demektir ve bereket demektir” diye ifade etti.

“AHLAKLI BELEDİYECİLİK HAKİM OLMASINI DİLİYORUM”

Vatandaşlara kendilerini bir kez daha göstermek ve 2028’de iktidar olup diğer makro sorunların ekonomik kriz ve dış politika olmak üzere sorunların çözülmesi için gerekli adımların atılacağına dile geriten Erbakan,  “Bu vesileyle milletimize bu büyük teveccühünden dolayı sizin huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Teşkilatlarımıza bu gayretli çalışmalarından ve fedakarlıklarından dolayı teşekkürler ediyorum. Ve bu çalışmalarımızın 1 Nisan’dan itibaren tüm Türkiye‘de ahlaklı belediyeciliğin hakim olmasına vesile olmasını diliyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ