Demokrat Zafer

BERTEKS TEKSTİL, SAHRA HASTANELERİ’NDEKİ KARTON BÖLME SİSTEMİNE KUMAŞ TEMİNİ SAĞLADI

Japon, Türk ve Polonyalı gönüllülerden oluşan ekip, deprem bölgesindeki hastanelere Japon ‘karton bölme sistemi’ kurdu. Toplu alanlarda depremzedelerin mahremiyetini sağlamak ve sahra hastanelerinde doktorların daha sağlıklı bir muayene yapabilmesi amacıyla kurulan ünitelerin kumaş teminini Berteks Tekstil sağladı. Berteks Tekstil, deprem bölgesindeki hastanelere 8000 metre kumaş temin etti.

Japon, Türk ve Polonyalı gönüllülerden oluşan ekibin yer aldığı çalışma ile deprem bölgesindeki hastanelere Japon ‘karton bölme sistemi’ kuruldu. Karton bölme sisteminin (KBS) afetten etkilenen bölgeye kurulması çalışmalarında, daha önce Japonya’da ve deprem, sel veya kasırgalardan etkilenen bölgelerde yeniden yapılanma yardımı sağlayan Gönüllü Mimarlar Ağı (Volunraty Architects Network-VAN), Japon Shigeru Ban Mimarlık, Polonya Wroclaw Bilim ve Teknoloji Üniversitesi ve Yaşar Üniversitesi’nden gönüllüler yer aldı.

Yerinde Ar-ge Merkezi’nde geleceğin kumaşlarını tasarlamak üzere çalışmalarını sürdüren, Türkiye’nin yüz yıllık köklü aile şirketlerinden Berteks Tekstil, inovatif tekstil uygulamaları ile projeye kumaş desteği sağladı.

“Projeye 8000 metre kumaş desteğinde bulunduk”

Şirketin dördüncü kuşak temsilcisi ve Berteks Yönetim Kurulu Başkanı Berk Noyan, projeye dair yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi: “Alt yapımız ve güçlü üretim hamlelerimizle teknik tekstilde birçok inovatif ürün üretebiliyoruz. Bunlar arasında ses emici akustik kumaşlarımız, elektromanyetik kalkanlama kumaşlarımız, dış mekan kumaşlarımız, alev almaz, güç tutuşur kumaşlarımızın yanında hastane ve hijyen kumaşlarımız da yer alıyor. Su geçirmez, kan itici, ağartıcı ile temizlenebilir,
çevre dostu, antibakteriyel (özellikle MRSA), kurşunsuz, formaldehit içermeyen bu kumaşlarımız özellikle pandemi döneminden itibaren yoğun talep görmeye başladı. Yaşanan üzücü depremin ardından bu kumaşlarımız deprem bölgesindeki hastanelere Japon ‘karton bölme sistemi’ kurulmasında da kullanıldı. Projede 1200 ünite hazırlanıyor. Bunların yaklaşık 600 tanesi tamamlandı. Projeye 8000 metre kumaş desteğinde bulunduk. Depremzedelerin mahremiyetini sağlamak ve doktorların daha sağlıklı muayene gerçekleştirebilmeleri için gerçekleşen projede ilk olarak Mersin Yenişehir Spor Salonu’na ve ardından Hatay’da Expo Merkezi’nde yer alan sahra hastanesine hazırlanan ünitelerimizi gönderdik.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ