Demokrat Zafer

FITRAT DEĞİŞİR SANMA BU KAN YİNE O KANDIR!

Osmangazi Müftülüğüne bağlı Üftade Erkek Kur’an Kursu’nda “Hafızlığını” bitiren ve sınıflarında başarılı olan öğrenciler için düzenlenen programa düzenlendi. Programa  İl Müftüsü Sayın Yavuz Selim KARABAYIR’ ın yanı sıra İl Müftü Yardımcıları  Melek MENTEŞE,  Ömer AYAN,  Yavuz YILDIZ,  Nurullah KOÇHAN, Mehmet KÖKTAŞ, Faruk GÜNEŞ ve Osmangazi İlçe Müftüsü  Mehmet UZUN, Namık Kemal İmam-Hatip Ortaokulu Müdürü Erol ÇINAR . Üftade Kur’an Kursu Öğrencilerini Koruma Derneği Başkanı Mehmet SEYMEN’in  yanı sıra çok sayıda öğrenci velisi ve öğrenciler katıldı.

Programda konuşma yapan İl Müftüsü Yavuz Selim KARABAYIR;

“Aziz milletimizin, mazlum toplumların, mağdur milyonların ezeli fecri yakında doğacaksa bunun mimarı milletim, vatanım, bayrağım, mukaddesatım, mukadderatım diyen Türk gençliğinden başkası değildir. Bu gençlikle aşılmaz engeller aşılır. Bu gençlikle zulmetin perdeleri yırtılıp atılır. Bu gençlikle zaferlerimizin ümit çeşmesi sonsuza kadar akar durur” dedi.

Üftade Kur’an Kursu Yöneticisi Hilmi Şanlı’ da yaptığı selamla konuşmasında; “Tarihine, kültürüne, medeniyetine, öz değerlerine, inançlarına ve ruh yapısına sımsıkı bağlı erdemli, enerjik ve sorumluluk sahibi, Ecdadın emanetlerini omuzlayarak fikriyle ve ülküleriyle ahlak, akıl ve adaletin sinesinden milli ve manevi değerlerle bezenmiş, bu suretle tarihimizden doğup gelen bir nesil yetiştirmenin gayreti içinde olduklarını…” ifade etti.

Daha sonra hafızlığını bitiren ve sınıflarında ve akademik derslerinde başarı gösteren 27 öğrenciye İl Müftüsü Sayın Yavuz Selim KARABAYIR tarafından çeşitli ödüller verildi.

Üftade Erkek Kursunda ödül alan öğrencilerde; kendilerine verilen hediyeleri asrın felaketinin yaşandığı bölgedeki i depremzede öğrencilere verilmek üzere Bursa İl Müftüsü ve Türkiye Diyanet Vakfı Bursa Şube Başkanı Yavuz Selim KARABAYIR’ a teslim ettiler.  İl Müftüsü Karabayır’ da; “Büyük şairimiz Yahya Kemal Beyatlı’ nın “Fıtrat Değişir  Sanma Bu Kan Yine O Kandır” beytinde ifade ettiği gibi bu asil milletin evlatları tarihindeki büyük başarılarına imza atan ruhunun, kanının ve imanının değişmediğini dün göstermişti bugünde yarında göstermeye devam edecektir…” diyerek öğrencilere teşekkür etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ