Demokrat Zafer

BURSA’DAN DEPREMZEDE CAN’LARA UZANAN EL…

Bursa’da öğretmen ve öğrenciler oluşturdukları “Katık Grubunun” faaliyetlerinden biri olan; yangın, deprem gibi doğal afetlerde ihtiyaç olan bölgelere kuru mama desteği yapıyor.

Katık Grubu üyesi öğretmen ve öğrenciler, 2 sene önce batı bölgelerini saran yangınlar esnasında topladıkları 1 ton kuru mamayı, kendi temin ettikleri araçla Muğla’ya götürüp yetkililere teslim etmişlerdi.

Asrın felaketi deprem ve sonrasında yaşanan depremden etkilenen bölgelere destek için kolları sıvayan grup üyeleri, topladıkları 1 tondan fazla kuru mamayı Kahramanmaraş’a ulaştırdı.

Grup üyesi Ali Berat Çetin, Nilüfer Belediyesi’nin aracıyla bölgeye götürülen kuru mamaları, Kahramanmaraş’ta bulunan belediye çadır kentine teslim etti.

Okullarda kulüp faaliyeti olarak devam eden Katık faaliyeti 2015 yılından beri Keles, Nilüfer, Osmangazi’de pek çok okulda sürdürüldü.

Şimdilerde dernekleşmeye çalışan grup, öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra başka meslek dallarından insanları da barındırıyor.

Grup üyeleri yaşamın tüm canlılarla bir bütün olduğuna inandıklarını ve faaliyetleriyle doğaya olan saygılarının gereğini yerine getirdiklerini ifade ediyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ