Demokrat Zafer

BAHARIN HABERCİSİ, BARIŞIN SEMBOLÜ NEWROZ PİROZ BE!

Geçmiş dönem CHP Parti Meclis Üyesi Güler Buğday; yazdığı yazıda; “Barışın, Kardeşliğin, Dayanışmanın, Özgürlüğün, Direnişin, Emeğin, İnsanca Eşit Yurttaşlar Olarak Hak ve Adalet İçinde Yaşamanın ve Baharın Adı Newroz Kutlu Olsun!
Newroz Pîroz Be!
Newroz yeni başlangıçların, yeni doğuşların adıdır…
Kadim coğrafyada yüzyıllardır yaşamış olan halkların kültürlerinin, farklı inançlarının, birliğinin, barış ve mutluluğun sembolüdür Newroz
Tarihte insanlık değerleri adına zulme, zorbalığa, gericiliğe, şiddete, karanlığa ve sömürü düzenine karşı görkemli direnişlerin sergilendiği Ortadoğu coğrafyası, birliğin kardeşliğin de mekânı olmuştur.
Her zaman sonuçta direnişlerin zaferlerle sonuçlandığı günler bayram olarak kutlanmıştır.”
Nevroz, Orta Doğu’da yaşayan halklar bakımından diriliş ve yeni gün anlamına gelmekte, aynı zamanda baharı müjdelemektedir.
Bu nedenle bu özel günün değerini anlamayan; emperyalizmin maşası olup içte ve dışta düşmanlıktan, kötülükten, sömürüden ve şiddetten beslenen herkese inat Newroz Pîroz Be!..
Ülkemizde de nefretten beslenen, bölüp parçalayıp sömürü düzeni ile saltanat sürmek isteyen karanlığın temsilcilerine inat barış barış barış ve kardeşlik diyoruz.
Ülkemizde ihmaller ve soygun düzeninden dolayı yaşamını yitiren deprem, sel, yangın felaketlerinde yaşamını kaybeden yurttaşlarımıza ve tüm canlılarımıza bu özel günü atfedelim.
Newroz Kutlu Olsun! Newroz Pîroz Be!” dedi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ