Demokrat Zafer

BUR-DEP’TEN İTSO’YA ZİYARET

Bursa Deprem Afet Yardımlaşma Derneği (BUR-DEP) Kadınlar Kolu Genel Başkanı Çiğdem Savaş Yanık  İTSO’ ya bir ziyaret gerçekleştirdi.
Yönetim Kurulu olarak Bursa’nın paydaş kurum ve kuruluşlarına ziyaretler  belirten Bursa Deprem Afet Yardımlaşma Derneği (BUR-DEP) Kadınlar Kolu Genel Başkanı Çiğdem Savaş Yanık İTSO ziyaretinde  Başkan Yavuz Uğurdağ ile görüştü. Derneğin faaliyetleri hakkında Uğur Dağ’a bilgi veren Yanık ” 16 Şubat 2023 Perşembe günü resmen kuruldu. Daha kurulma aşamasındayken WhatsApp üzerinden bir araya gelen yardımsever arkadaşlarımızla hemen depremzedelere yardıma başladık. Sonra dernekleşme kararı aldık Okan Recep Aydın başkanlığında derneğimizi kurduk. Sonra ilçe temsilciliklerimizi açmaya başladık. İnegöl’de 5 temsilciliğimiz var. Yenişehir, İznik, Mudanya, Gemlik, Keles, Osmangazi, Nilüfer, Yıldırım ilçelerinde temsilciliklerimiz var. Bursa merkezde iki İnegöl’de 2 depomuz var. Bu depolarda depremzedelere gidecek olan ürünleri tasnif edip nakliyesini sağlıyoruz. İnegöl’den diş tabibi Süleyman Uzun, Bülent Ergül, Kırtasiyeci Ali Kurumahmutoğlu, Nakliyatçı Özcan Aydın, gibi isimler var.
Bugüne kadar birçok depremzede kardeşimize maddi yardımlar yaptığımız gibi birçoğunun da ev, ev eşyası, giyim, gıda gibi ihtiyaçlarını karşıladık. Bir depremzede kardeşimizin akülü araba ihtiyacını karşıladık. Normalde 20,000 TL olan arabayı Medikal sahibi Şebnem Hanım vasıtasıyla yarı yarıya indirimli alarak kardeşimize teslim ettik.
Bu hafta başında Hatay’da hayvancılıkla uğraşan ama depremden dolayı ticaretleri aksayan, sütleri ellerinde kalan depremzede kardeşlerimizin ürünlerini, bölgeye yakın mandıralarla görüşerek bulundukları yerden alınmasını sağladık ve böylece sütlerin çöpe atılmasını da engellemiş olduk. İnsanlar hiç olmazsa ticaretlerine devam edebilecek, hayvanlarına yem alabilecekler.
Daha yeni kurulmamıza rağmen yaptığımız başarılı çalışmalarla hem halkın hem de ilgili bürokratların ilgisini çektik duasını aldık.
 de takdir edersiniz ki yardımlarımızın devam etmesi gerekiyor. İç İşleri Bakanımız da bu konuyla ilgili başkanımızla sürekli temas halinde. Bu bağlamda da sizlerin desteklerinizi bekliyoruz. “dedi.
İTSO Başkanı Yavuz Uğurdağ da ziyaretten duyduğu  memnuniyeti  dile getirirken “Ülkemiz asrın felaketinin yaralarını hep birlikte sarmaya çalışıyor. Bizler de İnegöl Ticaret Sanayi  Odası olarak elimizden geleni yaparken sizler de  çok kıymetli işlere, yardımlara imza atıyorsunuz. Derneğiniz yeni kurulmuş olmasına rağmen çok iyi organizasyonlarda isminin  duyurdu. Tebrik ediyor ve başarılarınızın devamını  diliyorum” dedi.
Yanık ‘a ziyareti esnasında BUR-DEP kurucu üyelerinden Sibel Kesen de eşlik etti.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ