Demokrat Zafer

$6 Trilyonu Aşan Sağlıkta Dijital Dönüşüm Ne Gibi Fırsatlar Sunuyor

Kişiselleştirilmiş Sağlık ve Teknoloji

Bütüncül ve sağlıklı yaşam pazarı, tahmini küresel değeri $ 6 trilyon dolar aşti ve önlemez bir hızla büyümeye devam ediyor. Önleyici tıp ve kişiselleştirilmiş bakim ve ilaca artan bir odaklanmayla birlikte, önerileri geliştirmek, hastaya özgü olarak artırmak ve yeniliği teşvik etmek için güvenilir ve eyleme geçirilebilir verilere artan bir ihtiyaç var.

Sağlık verileri genellikle birbirinden kopuk ve farklı kuruluşlar, sağlayıcılar ve sistemler arasında kolayca paylaşılamaz halde. Bu durum, kuruluşların verilere erişmesini ve sağlık sonuçlarını iyileştirmek için kullanılabilecek değerli içgörüler oluşturmasını zorlaştırıyor.

Dünyanın ilk Hidrasyon Zekasi REEBOK Markasinin Arkasindaki Ísimden Geldi

REEBOK markasının 15 yillik CMO’su olan Inga Fisk Stenta ve ortagi Meridith Cass ile Harvard’da geliştirdiği “ter zekasi” urunu, NIX Biosensors, sporcularına bilime dayanan, verilerle desteklenen ve en yüksek performansı ve refahı desteklemek için gerçek zamanlı olarak sunulan kişiselleştirilmiş hidrasyon zekası sağlayan ilk biyosensördür. Bu markanin (TenthMtn isbirligi ile) kreatif direktorlugunu yaparken benim de gordugum en önemli şeylerden biri de bu app’in diğer sağlık verileriyle olan entegrasyonun ne kadar onemli oldugu idi.

Dijital teknolojiler ve büyük hacimli veri, sağlık hizmetlerini iyileştirmek için muazzam fırsatlar sunuyor. Bunun icin kuruluşlar dijital dönüşümü benimseme ve uygulama konusunda stratejileri düşünmek için yenilikçi çerçeveleri araştırıyor.

Dunyanin ilk B2B Saglik Veri Pazari P3AK’de Bir Turk Yer Aliyor

Simdi tasarimi ve gelişiminde yer aldigim P3AK platformu, bir B2B pazari olup, veri sağlayıcıları, veri analistleri ve veri kullanıcıları ile bağlantı kurarak, tüketici davranışını ve tercihlerini daha iyi anlamak için verilerin paylaşılmasına ve analizine olanak tanıyacak. Buradaki en buyuk misyon ve motivasyonumuz sağlık sonuçlarını iyileştirmeye yönelik çözümler sunmak ve kuresel saglik sisteminin gelisiminde katkida bulunmak. (www.p3ak.io)

Dijital Teknolojiler Insan Hayatinin Kaderini Değiştirecek

Su anda Harvard Business School / Dijital Saglik programinda aldığım eğitimden de ogrendigim kişisel cihazlarımız tarafından toplanan bireysel düzeydeki bilgilerden ve doktor muayenehanesindeki testlerden, hastalık yaygınlığı ve tedavi sonuçları hakkında nüfus düzeyindeki verilere kadar, her gün sağlıkla ilgili milyonlarca veri noktasına ulasiliyor. Dijital teknolojiler, müziği satın alma ve dinleme şeklimize ve seyahatlerimizi nasıl planladığımız kadar indi ve kararlarımızı dönüştürmeye basladı. Sıra sağlıkda olabilir mi?

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ