Demokrat Zafer

TÜRK KIZILAY BURSA, 30 BİNİN ÜZERİNDE SICAK YEMEK DAĞITTI

Türk Kızılay Bursa Şube Başkanı Prof. Dr. Murat Tutanç, Türk Kızılay Bursa Şubesi’nin ramazan ayına ilişkin faaliyetlerini değerlendirdi. Tutanç, “Bursa’da 30 binin üzerinde 4 çeşit sıcak yemek dağıtımı yapıldı. 800’den fazla eve misafir olduk. Kurbanlık kıyma ve kavurma konservelerimizin dağıtımı gerçekleştirildi. Genç ve kadın gönüllerimiz öncülüğünde Engelsiz Kulubümüz’ün destekleriyle ihtiyaç sahiplerinin yanında olmaya devam ettik. Ramazan Bayramı arefesinde ise çocuklarımıza ikramlıklarını ve hediyelerini teslim ettik” dedi.

Kurulduğu 1911 yılından günümüze faaliyetlerini sürdüren Türk Kızılay Bursa Şubesi, birlik ve beraberlik ayı Ramazan ayında birçok etkinlik ve faaliyet gerçekleştirdi. İhtiyaç sahiplerinin ramazan öncesinde olduğu gibi Ramazan boyunca yanında olmaya devam eden Türk Kızılay Bursa Şubesi gönüllü ordusu ve hayırseverlerin destekleriyle yüzleri güldürmeye devam etti.

“GÖNÜLLÜLER ORDUSU İLE İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞTIK”

Türk Kızılay Bursa Şubesi Başkanı Prof. Dr. Murat Tutanç şubenin faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunduğu açıklamasında şöyle konuştu, “Türk Kızılay Bursa Şubesi olarak 15 binden fazla vatandaşımıza sürekli yardım sağlıyoruz. Ayni ve nakdi yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Genç gönüllülerimiz, Engelsiz Kulübümüz, kadın gönüllülerimizden oluşan gönüllü ordumuz ve çalışanlarımız ile Ramazan Ayında da önemli yardımlar gerçekleştirdik. Bursa Şubemiz ve ilçe şubelerimizle hep birlikte fedakarca birçok ihtiyaç sahibine ulaştık.” dedi.

“30 BİNİN ÜZERİNDE SICAK YEMEK DAĞITILDI, İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YARDIMLAR GERÇEKLEŞTİRİLDİ”

Ramazan ayına ilişkin bilgiler paylaşan Tutanç şöyle devam etti, “Ramazan ayı boyunca ihtiyaç sahiplerinin evlerine 30 binin üzerinde 4 çeşit yemekten oluşan sıcak iftar yemeği dağıttık. Yemeklerin bol olması sebebiyle ihtiyaç sahiplerinin sahurlarında da bu yemekleri yemiş olmaları bizleri ayrıca sevindirdi. Türk Kızılay Bursa Şubesi olarak bu Ramazan Ayında da 800’den fazla eve misafir olduk. Kurban Bayramlarında aldığımız hisselerden elde edilen kıyma ve kavurma konserverlerini yıl boyunca her gittiğimiz eve teslim ettik. İhtiyaç sahibi olduğunu tespit ettiğimiz evlere gıda kartlarını verdik ve yardımlara daha sonra da devam etmek üzere gerekli bilgileri alıp değerlendirmelerin ardından yardımların devam edeceğinin müjdesini verdik.  İhtiyaç sahibi olanların bayramda da alışverişlerine yardım etmek amacıyla, market kartları dağıtmaya devam ediyoruz.”

“DEZAVANTAJLI GRUPLAR İLE İFTAR PROGRAMLARI DÜZENLENDİ”

Ramazan ayında toplumun dezavantajlı gruplarına yönelik düzenlenen iftar programlarıyla birlik ve beraberlik ruhunu en üst düzeye çıkarmaya çalıştıklarını aktaran Tutanç şöyle devam etti, “Birçok iftar programı gerçekleştirdik. 400 yetim çocuğumuzla birlikte genel merkez  yöneticilerimizin de katıldığı iftar programı düzenledik. Genç gönüllülerimizin iftar programları ve organizasyonları Ramazan boyunca devam etti.  Kadın gönüllülerimiz; kimsesiz çocuklar ve huzur evlerinde kalan yaşlı bireylerle iftar programları düzenlediler. Kimsesiz çocukları konakladıkları yurtlarından dışarı çıkarıp, çeşitli geziler, etkinlikler gerçekleştirdi. Yemek ve pide dağıtımlarımızda genç gönüllülerimiz çalınmadık kapı bırakmamaya çalıştı. Okul gezilerine eşlik ettiler, merkezden uzak okullarımıza gidip Türk Kızılay’ın faaliyetlerini anlattılar. Ramazan bizim açımızdan dolu dolu geçti.” dedi.

“İHTİYAÇ SAHİPLERİNİN YANINDAYIZ, BAĞIŞLARINIZA TALİBİZ”

Türk Kızılay Bursa Şube Başkanı Tutanç son olarak bağışlara talip olduklarını hatırlatarak şöyle konuştu, “Ramazan Bayramı’nda hem aileleri hem çocuklarımızı sevindirmek üzere ikramlıklar ve yardımlarımıza devam edeceğiz. Ramazan Bayramı için çocuklarımızı da sevindirecek küçük ikramlıklar hazırladık. İhtiyaç sahibi olduğunu bildiğimiz ve bize ihtiyaç sahibi olduğunu bildiren ailelerin çocuklarına giyecek yardımında bulunduk. Türk Kızılay olarak Ramazan’da bayramda iyi günde kötü günde ihtiyaç sahibinin olası afetlerde afetzedelerin daima yanındayız.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ