Demokrat Zafer

Erbakan Hocanın çizdiği yoldayız

Saadet Partisi Genel Başkanı Karamollaoğlu, Merhum Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan’ı anma programında konuştu. Karamollaoğlu “Bugün onun çizdiği yolda yürüyoruz” dedi.

54. Hükümet Başbakanı ve Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın anma ve anılmasını konu alan “Erbakan Haftası” başladı. Merhum Milli Görüş Lideri Erbakan’ı anma programı Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Programa, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel KaramollaoğluSaadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, DP Genel Başkanı Gültekin Uysal katıldı.

Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan’ı Anma Töreni’nde konuşan Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu, “Erbakan Hocamız gibi bedel öderiz, millete asla bedel ödetmeyiz” dedi.

Saadet Lideri Karamollaoğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

“Adaletin olmadığı yerde ne devletten, ne de insanca yaşamdan bahsedilir.

Şimdi Ukrayna’da yeni bir savaş patlak verdi. Savaşın ilk kaybedenleri hep çocuklar olmuştur.  Yeryüzündeki savaş ve çatışmalardan dolayı 82 milyon insan mülteci durumuna düştü. Son 10 yılda 2 milyondan fazla çocuk bu çatışmalarda hayatını kaybetti, 6 milyon çocuk sakat kaldı.

Asgari ücretin açlık sınırının altında kaldığı bir ülkede insanca yaşamdan bahsedilebilir mi? 16 milyon insanın açlık, 50 milyon insanın yoksulluk sınırının altında yaşadığı bir ülkede insanca yaşamdan bahsetmek mümkün mü?

Bunun cevabı hayır. Erbakan Hocamızın mücadelesinin en önemli hedeflerinden birisi adil devlet ve insanca yaşam idi. Yaşanabilir bir Türkiye, adil bir dünya kast ettiği hedeflerdi.

Biz de bugün onun çizdiği yolda yürüyoruz. Onun mücadelesini referans alıyoruz. Tıpkı Erbakan Hocamız gibi.

Kaynakların bir avuç yandaşa aktarılmasına rıza gösteremiyoruz. Tıpkı Erbakan gibi Türkiye’nin varlıklarının elden çıkarılmasına karşı çıkarıyoruz.

Erbakan hocamızın anma vesilesiyle bir araya geldik. Bizler çatışma için diyalog için bir aradayız, kutuplaşma için değil kucaklaşma için bir aradayız.

Biz siyaseti makam, mevki için şan, şöhret için yapmıyoruz, yapmayız.  Bizim mücadelemiz Ahmet gitsin, Mehmet gelsin mücadelesi değildir. Şahıslarla değil zihniyetlerle uğraşırız. İlke ve prensiplere bağlı kalırız. Tıpkı Erbakan gibi bedel öderiz, millete asla bedel ödetmeyiz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ