Demokrat Zafer

Ünlü Şarkıcı Yetkililere Seslendi : “İzin Verin Yaralarımızı Müzikle Saralım”

“Müzik Şifadır, depremin yarattığı yaraları sarmak için göreve hazırız.”

6 Şubat 2023 tarihinde 9 saat arayla meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki Kahramanmaraş Elbistan depremi10 ilde büyük yıkıma yol açtı.Depremin şiddeti Hatay, Gaziantep, Malatya, Elazığ, Şanlıurfa, Adıyaman ve Adana depremi en çok hisseden illerin başında geldi.

HABER SEDAT SARIKAYA

Depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Türkiye Life Müzik Platformunun Genel Yayın Yönetmeni  Sanatçı Şimal Saraç, yaşanan felaketin  yaralarının sarılmasında müzik ve sanattan da yararlanılması gerektiğine dikkat çekti.

Adanalı sanatçı Şimal Saraç  depremi memleketi olan Adana’da ailesi ile yakalanan isimlerden biri oldu.

Türkiye Life Müzik platformu olarak ülkede yaşanılan her felakette sahne emekçilerine destek vermeye çalıştıklarını aktaran Saraç “İşimiz eğlence sektörü olduğu için  bu tarz felaketlerde ilk susan meslek grubu biz oluyoruz, oysa sadece bir eğlence aracı değil aynı zamanda insanın ruhunu besleyen bir sanat dalıdır. Yaşadığımız travmayı atlatabilmek adına duygularımızı müzikle ifade edebiliriz. İnsanoğlu tarihin en yıkıcı savaşlarının acısını bile notalara dökerek ifade etmiştir “dedi.

Yüzyıllardır Türk halkının acısını, sevincini ve her türlü duygusunu ağıtlara, manilere ve türkülere yansıttığını söyleyen Şimal Saraç,
” Bir an evvel müziğin şifasından yararlanmalıyız” dedi.

“Müzisyenlerin De İyileşmeye İhtiyacı Var”

Saraç; “Depremden  önce de müzisyenlerin iş koşulları içler acısıydı , “İş güvencesi olmadan çalışıyoruz. Deprem de buna tuz biber oldu. Deprem Bölgesinde kaybettiğimiz şarkıcılarımız, müzisyenlerimiz ,evlerini ve yakınlarını da kaybeden müzisyenlerimiz , depremde zarar gören ve yıkılma riski yüksek olan binaların altındaki canlı müzik  mekanlarında çalışanlar ve sahne emekçileri, herkes çok zor durumda. Bu yüzden etkinlik sektörü için de  destek ve teşvik çağrısında bulunuyoruz.

Binlerce çalışana istihdam sağlayan etkinlik sektörü duayenleri, yöneticileri, çalışanları ve paydaşları destek bekliyor “dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ