Demokrat Zafer

CHP’li Özkan; Refakatsiz Çocuklar Vardı.

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Prof.Dr.Yüksel Özkan, 10 ilimizde yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından, enkazlardan sağ olarak çıkarılan çocukların ve bebeklerin bir çoğunun kaçırıldıkları iddialarına karşı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Meclis Araştırma Önergesi sundu.

Yüksel Özkan Araştırma Önergesi ile ilgili olarak şunları söyledi;

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ülkemizin başta Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Diyarbakır, Kilis, Şanlıurfa, Adıyaman, Hatay, Osmaniye ve Adana illerinde, ilçelerinde ve köylerinde büyük bir yıkım gerçekleşmiş, on binlerce vatandaşımız vefat etmiş ve yüz binlerce insanımız ise yaralanmıştır.

Arama kurtarma faaliyetleri devam ederken, enkaz altından kurtarılan çocukların ve bebeklerin olay yerinden kaçırıldıkları iddiaları ortaya atılmış, depremzede aileler ve akrabaları çocuklarının kayıp ilanlarını sosyal medyada paylaşmış, hala daha paylaşmaya devam etmektedirler.

Hastaneye Girişleri Yapılmış, Akıbetleri Belli Değil.

Depremin ilk gününden itibaren bölgede bulunan Özkan, enkazdan sağ kurtarılan çocukların birçoğunun resmi kurumlara bildirimlerinin yapılmadığını ve kayıtlara geçmediğini belirtti. Yine deprem enkazından sağ olarak çıktığı halde kendilerinden haber alınamayan, hatta hastaneye giriş kaydı yapıldıktan sonra akıbeti belli olmayan kayıp çocukların ve vatandaşların bulunduğunu dile getiren Özkan, enkazdan sağ çıkarıldığı bilinen çocukların çeşitli nedenlerle ailelerine teslim edilemediği de ortaya çıkmıştır, dedi.

Refakatsiz Çocuklar Vardı.

Bölgede çalışmaları yakından takip eden uzmanların, arama kurtarma faaliyetleri esnasında depremden etkilenmiş refakatsiz çocukların bulunduğu bilgisini paylaştıklarına dikkat çeken Özkan, bu çocukların kendilerini aileleri olarak tanıtan kişilere teslim edilme ihtimalinin de söz konusu olabileceğini vurguladı.

Yüksel Özkan şöyle devam etti; Özellikle kayıp çocuk ihbarlarının değerlendirilmesi, kayıp çocuk olup olmadığının araştırılması, her türlü suistimale karşı önlemlerin alınması, kişi ya da kurumların ihmali varsa tespit edilmesi, aileleri vefat etmiş depremzede çocuklarımıza devlet olarak sahip çıkılması ve sağlıklı bir politika oluşturulması amacıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne Araştırma Önergesi verdik. Konunun yakın takipçisi olacağız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ