Demokrat Zafer

Türklerin değil tüm mazlumların dili olan Türkçeyi yaşatacağız!

“Bizi Adriyatik’ten Çin Seddine götüren, kültür ve medeniyetimizin mihenk taşı olan dilimiz…” sözler Milliyetçi Hareket Partisi Nilüfer İlçe Başkanı Levent KARAKOÇ’a ait. Karakoç yaptığı açıklamada; “Bizi Adriyatik’ten Çin Seddine götüren, kültür ve medeniyetimizin mihenk taşı olan dilimiz tarih boyunca bir çok zorluklarla ve emperyalist emellerle karşılaşmış, tüm bu kirli oyunlara karşı çıkıp varlığını sürdürmüştür. Bugün bizlerin görevi ise dilimizi gelecek kuşaklara en güzel miras olarak bırakabilmektir.

Bir milleti millet yapan, tarih ve bilim sahasında milli varlığını gösterebilme imkanı bulan, sadece Türklerin değil tüm mazlumların dili olan Türkçe’nin muhafaza edilmesi herkesin asli görevi olmalıdır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 1932 senesinde 1. Türk Dil Kurultayı’nda Türkçe’nin korunması ve yaşatılması hususunda attığı adımlar dil bayramı olarak kutlanmakta ve O’nun bu yaklaşımı her birimize örnek olmalıdır.

Bu hususta Nilüfer Belediyesi’ne çağrıda bulunuyorum. Malumunuzdur ki yabancı tabela kullanımı her geçen gün artmakta, ilçemizin ara sokaklarından caddelerine kadar her köşe başında adı Türkçe olmayan isimlerle karşılaşmaktayız. Türkçe’yi yozlaştıran bu kompleksli tutum karşısında dilimizi muhafaza etmek amacıyla Nilüfer Belediyesi gerekli adımı atıp yabancı isim ve tabela kullanımını yasaklamalı ve kamuoyunu bu hususta aydınlatmalıdır.

Bu düşünceler ile başta Nilüferli vatandaşlarımız olmak üzere tüm hemşerilerimizin Dil Bayramını kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ