Demokrat Zafer

Sarıbal’ın “Elbistan” Video Paylaşımını Sosyal Medyadan Kim Kaldırttı!

Milletvekilleri dağ, bayır, kış, kıyamet demeden Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6’lık depremin 11 ilin vurduğu deprem bölgesini dolaşıp, depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlayabilmek için canlarını ve varlıklarını ortaya koyuyor. Millet İttifakı vekillerinin depremzedelerin çığlığına duyarsız kalmayarak gittikleri her noktadan sosyal medya paylaşımları ile çare üretme çabaları ise 85 milyon vatandaştan taktir topluyor.

Onlardan biride CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal. Vekil Sarıbal, depremin merkezi olan Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesine giderek vatandaşla buluştu. Dün yaptığı inceleme sonrası Sarıbal; “Elbistan’da elektrik %80 oranında yok. İnanılmaz bir kış var, hava çok soğuk halk üşüyor. Dolayısıyla hepimizin bu bölgeye yardım etmesi gerekiyor, dayanışmayı büyütmesi gerekiyor. İnsanlarımızı yaşatacağız, bu topraklara bağlayacağız. Buralar bu insanlarımızın ana yaşam yeri.” paylaşımını Twiter ve Facebook hesaplarından paylaşmıştı. Sarıbal’ın yapmış olduğu paylaşım yaklaşık 10 saat sonra Facebook’tan kaldırıldı. Paylaşımın kalkması akıllara “Muhalefet partilerin vekillerine örtülü sansür mü uygulanıyor?” sorusunu getiriyor.

Sarıbal’ın dün yapmış olduğu paylaşımdan sonra geçmiş dönem SHP Parti Meclis Üyesi olan CHP’ye çok yakın bir isimden de destek gelmişti. Güler Buğday destek mesajında; “Toprak Adam, Yüreğimde Büyüyen Evlat, yüzyılın en büyük felaketine verdiğin destek ve onurlu mücadele ile yaptığın fedakarlık orada çok zorda olan çaresiz bırakılan halklara umut ve güvence oldu. Bu paylaşımın görmez gözlere, anlamaz insanlara ve vicdanı kurumuş kalplere umarım çare olur. İktidarda kalmak için yalana, aldatmaya “Her yere ulaştık, tüm sorunları çözdük” diye yalan söyleyen iktidara ve Tek Adam Saray Rejimine biat etmiş çıkarcı ve talancı tayfasına kapak olur. Bu arada ayağında çizme ve kar ayakkabısı yok, sırtında çok kalın değil. 12 gün oldu gece gündüz hiç durmadan sırtında yük taşıyarak mücadele ettin sende hasta olacaksın. Dikkat edin kendinize sizler bu ülkenin çaresi olacaksınız. Hepiniz çok mücadele etiniz ama sen ve Deniz Yavuzyılmaz kendinizi resmen feda ettiniz. Hep söylüyorum seni doğuran anne cennetlik. Seni böyle namuslu, vicdanlı, ahlaklı yetiştiren tüm Sarıbal’lara teşekkürler. Seni bizlere vekil seçen CHP Bursa örgütü de sağ olsun, var olsun ve hep böyle doğru seçim yapsın. Başaracağız… Dayanışarak ve gerçeklerle yüzleşerek halklara umut olacağız. Tanrı seni ve sen gibi sol damarına hiç ihanet etmeyen tüm yiğit insanları korusun.” ifadelerini kullanmıştı.

Güler Buğday, Sarıbal’ın paylaşımına müdahale olduğunu haberimizden öğrendikten sonra; aşağıdaki paylaşımı yaptı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ