Demokrat Zafer

Eğitim-İş Bursa: MEB’in Karne Hediyesi de Yalan mı?

Yarı yıl tatili nedeniyle düzenlenen karne törenine İstanbul’da katılan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 81 ildeki tüm öğrencilere kitap hediye ettiklerini söyledi. Bursa’daki öğrencilerin evlerine elleri boş döndüklerini vurgulayarak Özer’i yalanlayan Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, eğitimin nasıl yönetildiğinin bir kez daha gözler önüne serildiğini söyledi.

İstanbul’da düzenlenen karne töreninde konuşan Bakan Özer, öğrencilere sürprizleri olduğunu belirterek “Bunlardan bir tanesi karne alan tüm öğrencilerimize kitap hediye ettik. 81 ilde, 922 ilçede, tüm öğrencilerimize karneyle birlikte bir kitap verildi. Dolayısıyla öğrencilerimizden istirhamımız kendilerine hediye edilen kitapları 15 gün içinde okumalarıdır” ifadelerini kullandı.

Bakan Özer’i yalanlayan Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, Bursa’da karne alan öğrencilerin Bakan’ın müjde olarak ilan ettiği kitapları alamadıklarını ve okullardan elleri boş döndüklerini söyledi.

Yeliz Toy’un açıklaması şöyle:

“Eğitimin nasıl yönetildiği bir kez daha gözler önüne serildi”

“MEB’teki bu ciddiyetsizlik, öğrencilere hayalkırıklığı yaşatan bu keyfilik, eğitim alanının nasıl yönetildiğini karne günü bile sözlerle, müjdelerle, gerçeklerin örtüşmediğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Bakanlık’tan verilen rakamlar, okullaşma oranları, okullardaki kitap sayısı, hedeflerimize ulaştık ilanları, vitrine çıkarılan projeler, yatırımlar, vaatler ne kadar gerçekçi bir kez daha bakalım.

“Okul müdürlerine ‘Kütüphanenizden kitap verin’ mesajları…”

Bir tarafta ‘Tüm öğrencilerimize karne hediyesi kitap verdik’ müjdesi, diğer tarafta dün akşam okul müdürlerine okul kütüphanenizden kitap verin mesajları…

Bu ciddiyetsizlikle yönetilen eğitim alanı, gerçekleşmesi mümkün olmayan taleplerle okul yöneticilerini zora soksa da, mümkün olmadığını söylememişlerdir belki.

“Okullarda öğrenci mevcuduna yetecek sayıda kitap yok”

Eğitim-İş olarak biz söyleyelim: Okullarda öğrenci mevcuduna yetecek kadar kitap yok. Olsa bile kitapların bir akşamda hazırlanması, yaş grubuna göre tasnif edilmesi mümkün değil. Bugün öğrencilere karne hediyesi olarak kitap dağıtılamadı. Zaten daha önce okulları, sisteme girilen kitap sayıları ile yarıştırdıkları ve böylece ilan ettikleri rakamlar da gerçekçi değildi.
Tıpkı karne hediyesi kitaplar gibi… “

Haber Merkezi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ