Demokrat Zafer

“Oyuncaksız Çocuk Kalmasın”

Nilüfer Belediyesi CHP Meclis Üyesi Mesut Şehitoğlu, Bursada Bugün’e ziyarette bulundu. Şehitoğlu, ziyareti sırasında Nilüfer Belediyesi bünyesinde gerçekleşen proje ve çalışmaları anlattı.

Nilüfer Belediyesi CHP Meclis Üyesi Mesut Şehitoğlu, Bursada Bugün'ü ziyaret etti

HABER MERKEZİ / BURSADA BUGÜN 

Bursada Bugün Genel Yayın Yönetmeni Aysın Komitgan ile bir araya gelen Nilüfer Belediyesi CHP Meclis Üyesi Mesut Şehitoğlu, Nilüfer Belediyesi bünyesinde gerçekleştirdiği projeler ve topluma fayda sağlayacak çalışmalarından bahsetti.

Şehitoğlu’nun Nilüfer Belediyesi CHP Meclis Üyesi olarak gerçekleştirdiği çalışmaları;

– Haziran 2021’de Kardeş Belediye kapısı açıldı

– Haziran 2021’de Sokak hayvanlarının sahiplendirilmesi için verilen önerge kabul edildi. Önerge ile alınan meclis kararı şunları içeriyor;

1.Sahiplik belgesi olan vatandaşlarımıza spor tesislerimizdeki FİTNES salonlarından % 25 indirim yapılacak..

2. Hayvanın sahiplendirilmesi ile birlikte ya kısırlaştırılmış olarak veya ileri bir tarihte kısırlaştırma işlemi taahhüdü verilerek, kuduz ve iç-dış parazit aşılarının yapılarak teslim edilmesi uygulamasına geçilrcek.

3. Sokak hayvanları herkesin ortak sorumluluğudur. ‘Can Dostları Satın Alma Sahiplen” ve “Sende Bir Pati Sev” gibi projeler ile sahiplendirmeyi özendirecek çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

4. Sahiplenilmiş hayvanların terkedilmesini engellemek amacıyla, hayvanların bakılamayacağı koşullarının oluşması durumunda, hayvanların barınaklara bırakılması uygulamalarına devam edilecek.

5. Sahiplendirilen sokak hayvanları arasında her yıl yetenek, güzellik vb. kategorilerde hayvan sever dernekleriyle birlikte, festivallerin yapılması teşvik edilecek.

6. Sahiplendirilen hayvanların eğitilmesine yönelik profesyonel eğitmenler tarafından teorik ve uygulamalı eğitimler düzenlenmesi.

– Ağustos 2021’de Acemler‘deki trafik sorunu, köprükavşak ve tünel çalışmaları için öneride bulunuldu.

– Mart 2022’de “Oyuncaksız Çocuk Kalmasın” önergesi ile sıfır ve ikinci el oyuncakları çocuklar ile buluşturmak üzere Oyuncakevi projesi hayata geçirildi.

– Mart 2022’de Araç muayenesi için komşu ilçelere gitmek zorunda kalan Nilüferli vatandaşların mağduriyetini gidermek adına çalışmalara başlandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ