Demokrat Zafer

29 Ekim Kadınları Derneği Bursa; “Vatandaşa Kurulan Tuzağın Farkındamısınız!”

CHP, İYİ Parti, Demokrat Parti, Saadet Parti, Gelecek Parti ve DEVA Partisi’nin oluşturduğu masanın onuncu toplantısı dokuz saat sürdü. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun ev sahipliğindeki toplantıda bu süreyle rekor uzunlukta.

Toplantının ardından yayınlanan açıklamada masanın önemli gündem başlıklarına işaret edildi.

Bunlardan biri de ortak programın 30 Ocak’ta duyurulması için alınan karar. Açıklamada “Bugün iş birliği sürecimizin somut adımlar bağlamında son derece önemli iki ortak metnini daha tamamlama aşamasına getirdik” denerek ortak program için tarih verildi. İstişareden sonra yapılan açıklama metninin bir bölümüne 29 Ekim Kadınları Derneği Bursa Şube üyelerinden itiraz geldi. Ortak metindeki; ” Son aylarda gündemde yer alan başörtüsü konusunu da son derece samimi bir istişare ortamı içinde ele aldık. 12 Eylül’ün darbeci ve 28 Şubat’ın vesayetçi zihniyetinin eseri olan ve milyonlarca kadının hayatını karartan bu çağdışı yasağın bir daha gündeme gelmesini engelleyecek hukuki bir teminatın sağlanması konusunda tam bir mutabakata sahibiz. Ancak, insan hakları ve inanç özgürlüğü ile ilgili bir konuyu ve başörtüsü gibi bir sembolü ‘gollük pas’ olarak gören zihniyete de esastan karşıyız. Başörtüsü yasağı dolayısıyla ağır mağduriyetler yaşayan kadınlar için hakaret niteliği taşıyan bu tanımlama Sayın Erdoğan’ın bu meseleyi bir seçim malzemesi olarak gördüğünü açık bir şekilde ortaya koymaktadır. İktidar samimi ise, bu düzenlemeler konusunda muhalefetten gelecek önerilere önyargısız şekilde yaklaşarak metinlerin uzlaşıyla çıkmasını desteklemelidir.” cümleleri dernek üyesi olan kadınları üzdü.

Şube Başkanı Ece Aktan;  “Yukarıdaki metin, 6’lı Masa’nın baş örtüsüne ilişkin bir bölümü. Bize göre çok acı. Siyaset kurumu, laikliğin hepimiz için bir teminat olduğunu görmüyor. Laiklik ilkesi bu ülkenin çimentosudur. Ezilmesine geçit vermeyeceğiz1” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ