Demokrat Zafer

BURSA İL MÜFTÜ YARDIMCILARI VE BAŞ VAİZLERDEN TÜRK DİYANET VAKIF-SEN’E ZİYARET! Milletinin birliği, menfaatlerini, kendi çıkarının önünde tutmayı gerektirir

Bursa İl Müftü Yardımcıları Ömer AYAN, Faruk GÜNEŞ, Mehmet KÖKTAŞ ve Baş Vaizler Mehmet KUTLAY, Ahmet ARDA ve Mehmet CILA Türk Diyanet Vakıf-Sen Bursa Şubesini ziyaret ettiler. Ziyaret esnasında İl Müftü Yardımcısı Ömer AYAN; “Uzun zamandır içimizden çıkan sendikalarımızı ziyaret etme düşüncemiz vardı. Bugün bu arzumuzun gerçekleşmesinden dolayı mutluluk duyuyoruz” ifadelerini kullandı. İl Müftü Yardımcıları Sayın Faruk GÜNEŞ ve Sayın Mehmet KÖKTAŞ da ziyaretten dolayı duydukları memnuniyetleri ifade ederek, hak arama mücadelesindeki ilkeli ve kararlı duruşlarından dolayı sendikanızı kutluyoruz” dediler.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hilmi ŞANLI, öncelikle misafirlerimizin yaptıkları ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Merkezi adına teşekkür etti.

ŞANLI, “Hiç şüpesiz ki, Sendikalarımız çalışan ve kurum arasında köprü görevi yaparken, diğer taraftan da tabiri caiz ise süzgeç görevi yapmaktadır” dedi. Sözlerine “Sendikal faaliyetleri daha yakından tanımanın diyalog kurmak ve üretmek adına çok faydalı olduğunu belirtmek isterim.” diyerek devam eden Hilmi ŞANLI “Türk Diyanet Vakıf-Sen mensupları; sıradan bir hayatın takipçisi olmadığı gibi, gelip geçici heveslerin taliplisi de olmayacaktır. Mensuplarımız, niyetlerini temiz tutup nefislerini gemleyen, kendisini aşma iradesi taşıyan, bedel ödemeyi göze alan, inançlılarını savunmak kararlığına sahip, fikirlerinin ardından duran, dava adamlığı mertebesine ulaşmaya çalışan kişilerdir.” ifadelerini kullandı. Hilmi ŞANLI “Bizlerin kişisel ikbal hesapları, menfaat beklentileri hiç olmadı. bizler makam sevdalısı değil vatan, millet, bayrak sevdalısıyız Türk Diyanet Vakıf-Sen’li olmak; kendi çocuklarının hasretini milletin birliğine feda etmeyi göze alabilmektir. Milletinin birliği, menfaatlerini, kendi çıkarının önünde tutmayı gerektirir. Türk milletine hayat boyu sadakatle ve yürekten bağlı kalmayı gerektirir.
Sendikacılığımızın kucaklayıcı, samimi tavrı, ahlaki önceliği, vicdan ve adalet anlayışı kuruluş felsefemizden bizlere mirastır. Geçmişimizin sayfalarına bakınız: manevilik, doğruluk, cesaret, samimiyet, vefa, millilik, adalet ve devlete sadakat görürsünüz. Bizler her zaman diyalogdan yana sendikacılık yaptık. Kavga tarafını asla seçmedik. Çalışan, üreten, yol gösteren ve hak ettiğini mutlaka almasını bilen bir anlayışla faaliyetlerimize devam ediyoruz. Türk Diyanet Vakıf-Sen ve Türkiye Kamu-Sen olarak, Türk memurunun bütün meseleleriyle yakinen ilgilenerek çözüm üretmeye devam ediyoruz” dedi.

Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hilmin ŞANLI, “Türk Diyanet Vakıf-Sen yalnızca ücret sendikacılığı yapmayıp, aynı zamanda toplumun ve çalışanlarımızın bütün sıkıntılarıyla yakından ilgilenmektedir. Türk Diyanet Vakıf-Sen güçlü bir demokratik kitle örgütüdür. Türk Diyanet Vakıf-Sen, Türkiye sevdalılarının bir araya geldiği “bizim ilkemiz önce ülkemiz” prensibini ön plana çıkaran, “çalışan, üreten, yol gösteren, hak eden ve hak ettiğini mutlaka alan” bir sendikacılık anlayışıyla hizmet vermektedir. Başlangıçtaki hedefleriniz, geleceğinizi belirler” diyerek sözlerine devam etti.

“Büyük olmak, sonradan kazanılan bir özellik değildir. Kurulduğunuz ilk anda büyük ya da küçük olursunuz. İdealleriniz, düsturunuz, ilkeleriniz sizin büyük olduğunuzu tescil eder. Bu nedenle Türk Diyanet Vakıf-Sen, kurulduğu an itibarı ile büyük bir oluşumdur. Çünkü Türk Diyanet Vakıf-Sen, temellerini büyük Türk milletinden alan, büyük idealleri, önemli ilkeleri olan bir Federasyondur” diyen ŞANLI, “Sendikamızın yaptığı her eylem ve söylem ses getirmektedir. Söylediği her şey toplumda merak ve ilgi konusu olmaktadır. İlgili ilgisiz herkesin gözü kulağı Bizim üzerimizdedir. Tüm engellere rağmen artık basında en çok haber olan sendika haline gelmiştir. Geçmişten ders alabilmek, günü yorumlayabilmek, geleceği görebilmek… işte büyük olmak budur. Türkiye Konfederasyonumuz, geçen 30 yıl zarfında bunu başarabilmiş, büyük bir konfederasyondur. Siyaset yapma serbestisi bulunan ancak siyasi kuruluşlara paravan ve piyon olmayan, Sendikal hareketin odağında çalışanların hak ve menfaatlerinin korunması ve geliştirilmesi olması gerektiğine inanan; dolayısı ile sendikal hareketi temel hedefinden saptıracak suistimallere taviz vermeyen, her türlü faaliyetlerinin özellikle üyelerinin ve herkesin denetimine açık, gerçek anlamda şeffaflık ilkesinin hakim olduğu bir sendikacılık anlayışı geliştirmiştir” ifadelerini kullandı.

Ziyaret esnasında Türk Diyanet Vakıf-Sen Bursa Şube Başkanı Eyüp BULUT ve Şube Başkan Yardımcısı İsmail KİSHA da hazır bulundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ