Demokrat Zafer

“Android Bebek” oyununun galası Şişli’de yapıldı.

Derinart’ın kurucusu Pınar Özer ile Barış Taşkın’ın başrolünü paylaştığı; ünlü Hırvat yazar Miro Gavran’ın eserinden Esra Pamukçu Bozkurt’un yönetmenliğinde uyarlanan Android Bebek 22.12.2022 Perşembe akşamı Cevahir Sahnesi’nde galasını gerçekleştirdi. Yoğun övgü ve beğeni toplayan oyunun sonunda; misafirlerine keyifli bir gece yaşatmak isteyen Derinart ekibinin özenle hazırlamış oldukları kokteyl daveti, ikramları ve DJOnur Kaan Çelebi performansıyla misafirler hem sanat dolu hem de çok eğlenceli bir gece geçirdiler.

  1. 8. temsiliyle seyirci karşısına çıkan “Android Bebek” galasına; aralarındaRotahane kurucusuve girişimci Pervin Ersoy, Levent İnanır, Günay Altan,Yazgülü Aldoğan, Cenk Erdem’in de olduğu  birçok ünlü isim katıldı.

Geceye Afife Jale jürisinden Serdar Saatman; Tiyatro Oyun Kutusu ekibiyle, Üstün AKMEN jürisi; Jüri Başkanı Şaylan Akmen ise Anta Toros, İsak Behar ve Neriman UYSAL ile katıldı.

Yeni Tiyatro Dergisi Koordinatörleri Mustafa İri ve Yetkin Yüksel’in yanı sıra Emek ve Başarı Ödülleri jürisi de gecede hazır bulundu.

Salt Galata, İKSV, Akbank Sanat ve birçok önemli yayın, dergi ve gazetelerden yazar ve eleştirmenlerin de katılım sağladığı sanat dolu bir gece gerçekleşti. (Cumhuriyet, Posta, Tiyatro Dergisi, Cosmoturk, Para, Krt Tv, Kültür Sanat Haritası)

Uzun süren bir ilişki ve ani bir ayrılığın ardından teselliyi Android kadın robot Venüs’e tutunmakta bulan Barış’ın komik ve beklenmedik hikayesini konu olan oyun “Android Bebek”; ünlü Hırvat yazar Miro Gavran’ın 2012 yılında Zagreb’de Dünya prömiyerini yapmış bunun yanı sıra Slovakya, Amerika, Çek Cumhuriyeti, Hindistan, Slovenya, Danimarka, Almanya, Macaristan ve Rusya gibi pek çok ülkede sahnelenip, büyük beğeni topladı.

Sanal dünyanın ve teknolojinin çevrelediği 21.Yüzyıl insanının yalnızlığını,çaresizliğini ve iletişimsizliğini anlatan oyun; sanal bir ilişkinin gerçek insanların kurduğu ilişkilerle kıyaslanamayacağını; gerçek bir iletişimin yerini Android bir robotun alamayacağını vurguyor. Kadın ve erkek arasındaki farklılıkları, ataerkil toplum tarafından kadına dayatılan görev tanımlarını ve ilişkilerde yaşadığımız tüm sorunları keyifli bir şekilde gözler önüne seren, kadın-erkek, genç- yaşlı herkesin kendinden çok şey bulabileceği eğlenceli bir oyun.

Oyununun dekor ve kostüm tasarımını Derinart üstlenirken, ışık tasarımını Batuhan Sezer, müzik tasarımını ise Yağız Oral gerçekleştirdi.

İstanbul’un yanı sıra Türkiye’nin farklı illerinde yaşayan Tiyatro seyircisiyle oyunu buluşturmak istediklerini belirten Derinart ekibi, Ocak ayında Bursa’ya turne gerçekleştireceklerinin de bilgisini paylaştı.

Sezonun bu ilgi çekici oyununun ocak ayı takvimi şöyle;

12 Ocak 2023, Perşembe- Barış Manço Kültür Merkezi

19 Ocak 2023, Perşembe- Kadıköy Boa Sahnesi

21 Ocak 2023, Cumartesi- Nilüfer Belediyesi Uğur Mumcu Sahnesi- BURSA

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ