Demokrat Zafer

Bu Nasıl Vurgun !!! Vatandaşın Tapulu Arazisine İzinsiz Ekip Devletten de Üstüne Teşvik Primi Aldılar!

Böyle vurgun görülmedi! Demirtaş’ta bir vatandaşın 10 dönümlük arazi içindeki meyveliği önce kesip biçip soğana çevirdiler sonrasında da boşalan alana buğday ekip devletten teşvik primi aldılar! Osmangazi’nin Demirtaş beldesi Cumhuriyet mahallesi sakinlerinden olan Ali Turgut yıllardır sahibi olduğu tarlayı yaşlandığı ve bakımını yapamadığı için komşusuna ekip biçmesi için masrafı karşılığı tembihler. Bu esnada il dışına çıkan Ali Turgut oradaki ailevi işlerini bitirdikten sonra Bursa’ya döner. Mahalle kahvesinde komşusu ile karşılaşan ve borcunu soran Ali Turgut şok bir cevapla karşılaşır. Ali Turgut’a komşusu tarlayı kendisinin ekmediğini tarlada ama hasat zamanı yaklaşan buğday ekildiğini ifade eder. Ali Turgut olayı araştırır ve 1 hafta içinde kimin ektiğini öğrenir. Belde ve civarında ekili dikili olmayan yada sahibi yaşlı olduğu için ekemeyen, mal sahiplerinin Bursa dışında yaşadığı tarla sahiplerinin arazileri yeni kurulan DEMİRTAŞ TARIMSAL KOOPERATİFİ tarafından ekilip dikildiğini tespit eden Ali Turgut soluğu önce Ziraat Odasında oradan aldığı raporla da 15/05/2022 tarihinde Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nda alır.

Demirtaş Gölüstü Mevkiinde 7738 ada 7 parselde bulunan 9750 metrekarenin dışında civarda 50 kadar tarlanın da ekildiğini tespit eden Ali Turgut kooperatif yetkilisi İbrahim Beşen ve kooperatiften “tarla içindeki 10 kadar ağacı kesmeleri ve izinsiz kullanım” nedeniyle şikayetçi olur. Zaman içinde tarlayı ekenler mal sahibine kira ödeme sözü verse de bu gerçekleşmez.

Ziraat Odası tarafından tutulan zabıtla karşı tarafa dava açılması beklenilirken Savcılık Makamı oluşan şikayet için “takipsizlik kararı” verir. Vatandaşın hakkını aramakta zorlandığı bugünlerde yaşanan bu olay insanların hak hukuk mücadelesinde hangi kapıya gidebilecekleri endişeleri yaratıyor. Kooperatifinde ekip biçtiği yerleri referans göstererek devletten bir miktar teşvik primi aldıkları öğrenildi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ