Demokrat Zafer

Eğitimci yazar Fehmi Enginalp’in son kitabı Şu Bizim Tek Sokak.

Kitap Dağıtımı ve yayıncılık işini sürdürürken bir yandan da ilk ve ortaokullar için Dilbilgisi, Güzel Konuşma ve Yazma , İlimiz Bursa, Altınkent İznik gibi kitaplar hazırlayan Kınalı Keklik, Bolceket Fethi, Arkadaşlara Mektuplar gibi çocuk kitapları yayımlayan Fehmi Enginalp KEK Kitap,Eğitim,Kültür Değinileri, Aziz Nesin,in Bursa Günleri, Sürgünlerin Güzel Başkenti, Bir Çınar Öyküsü- Nazım Çınarı,Baba İlyas’tan Şeyh Bedreddin’e İki Eski Başkent gibi kitaplarından sonra A.V.Tiyatrosu’nun arkasındaki Alacamescit Mahallesi’nin Tek Sokak’ını eksen alan Şu Bizim Tek Sokak adlı kitabını yayımladı.

Fehmi Enginalp, uzun yıllar işyeri olarak kullandığı Yılmaz Yolgeçti İşhanı’nındaki Alp Kültür Merkezi’nde yapılan sanat, kültür, edebiyat söyleşilerini, bu alanda Bursa’da yapılan edebiyat etkinliklerinin geniş bir dökümünü yaparak Bursa Kent Kültürüne büyük bir katkı yapmıştır.

Yazar, “Yaşadığımız kente karşı sorumluyuz. Ona borçluyuz. Bu borcu ödememiz gerekir.” düşüncesinden yola çıktığını söylüyor. “Bu güzel kente karşı Bursa’da yaşayan herkesin ödevleri vardır” diyor.” Suyunu içiyoruz, havasını soluyoruz, caddelerinde dolaşıyoruz. Daha güzel bir Bursa, daha yaşanılabilir bir kent için bu kentin gönüllüleri olmalıyız. Yok olan yeşili ve doğayı korumak, tarihsel değerlerimize sahip çıkmak ödevimizdir. Kentteki her sorun bizim sorunumuzdur. Çocuk tacizleri, kadın cinayetleri, uyuşturucu sorunları bizim sorunumuzdur. Bursa bizim büyük evimizdir. Ona sahip çıkmalıyız. Onu sevmeli ve korumalıyız.” diyor.

Çağdaş Gazeteciler Derneği’nin 2022 Bursa Kent Kültürüne Katkı Ödülü’ne değer görülen Fehmi Enginalp’in bu son kitabı hakkında Bursalı şair ve yazar Hilmi Haşal şöyle diyor: ” Bursa’da edebiyat, sanat tarihi, yaşananlarla tanıklıklar la kayda geçirilmiş Şu Bizim Tek Sokak’ta. Anı, deneme, tanıtma, inceleme, irdeleme ve saptama yazıları belge niteliğine bürünmüş Fehmi Enginalp kaynağıyla. “Tek Sokak” adıyla ve tarihçesiyle patentine kavuşmuş. Kitapta adı geçen kişi, olay ve yerler bir biçimde ‘harf ruhu’uyla gelecek zamana lehimlenmiştir. Tümü orada, yazıdadır artık. Orada bulunanlardan ama şu an aramızda olmayanları, sonsuzluk esenliğine gitmiş herkesi, minnetle, saygıyla anıyorum.” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ