Demokrat Zafer

KARACABEY HÜRRİYET; “Yüreğimize Düşürdüğünüz Ateşi Söndürün!”

Hürriyet Köylüleri yaşadıkları hak gaspına isyan etti. Hürriyet Köyü Gençlik ve Kadın Dayanışma Derneği Denetleme Kurulu Başkanı Bayram Efe ve köylülerin siyasi partilerde çalmadığı kapı kalmadı.

Hürriyet Köyü Gençlik ve Kadın Dayanışma Derneği Denetleme Kurulu Başkanı Bayram Efe; ” 1951-1952 yılları arasında Bulgaristan’dan Türkiye’ye göç ettikToplam 201
Hane birlikte yasamak adına sözleştik. Mehmet Kemal Çayıroğlu’na ait yaklaşık 12.000 dönüm büyüklüğündeki Haydar Çiftliği’ni kendi imkânlarımızla Ziraat Bankasından kullandığımız kredi ile satın aldık ve Hürriyet Köyü’nü kurduk. Evlerimiz bir çatımız yoktu yağmur yağar üzerlerimizi samanlıkla örter yağmur diner üstümüze yağan rahmet dinmezdi. Köy kurmak amacıyla kendi imkânlarımızla aldığımız krediyi çoluk çocuk ödemeye uğraştık. Hasattın kötü geçtiği dönemlerde zaman zaman icra takibine maruz kaldık. Elimizde bulunan buğday ve yulaf ile taksitlerini ödedik, öderken aç kaldık hastalandık yakın köylerde ırgatlık yaparken cenaze düşer Mezar kazmaya adam bulamazdık.

Göçmen olmanın zorluklarını yasarken bir yandan da büyük bir fedakârlık Gösterip kendi okulumuzu camimizi Öğretmen lojmanı gibi inşaatlarımızı kendimiz yaptık devlete yük olmadık hayatımızı idame ettirmek ve köyün sürekliliğini sağlamak amacıyla Anılan arazinin yaklaşık 6.200 dönümlük kısmını mera, otlakıye olarak köy halkının ortak kullanımı için hayvanımıza odunluğumuza kavaklığımıza ayırdık. Ardından 1978 yılında yapılan kadastro çalışmasıyla köy halkı, ortak kullanım Alanlarının varlığının devam etmesi amacıyla bu alanları köy tüzel kişiliğine kaydettirdik.

Ancak 2014 yılında çıkarılan 6360 sayılı Büyükşehir yasasıyla birlikte köy tüzel kişilikleri sona ermiştir. Belediye buraları satmakta İhalelerde kendisine sermaye etmektedir. Bize hiçbir bedel ödememekle beraber haklarımızı görmezden gelmektedir. Hiçbir merhamet ve vicdana sığmayan bu ihlal ALLAH indinde vicdanlara mahkûm edilecektir.70yıldır bu arazilerde ayak izlerimizin olduğunu bilmelerine rağmen buraları satmak büyüklük değildir. Biz haklıyız buraların kök sahibi dedelerimizdir bu haksızlığa göz yumanlar hem bu dünyada hem ahirette mahvı perişan olacaklardır. Anamızın ak sütü kadar helal olan bu arazilerin satılması doğru değildir.

BURALARI SATIN ALAN KUZUFLEX A.Ş EVVELİYATI 201 HANEYE AİT 3814PARSEL 236,6 DÖNÜMÜ 18,01,2021 YILINDA SATIN ALDI YİNE AYNI ŞİRKET 3815 NOLU PARSELİ 146 DÖNÜM YERİMİZİ 23,06,2022 72.000,000 TLY SATIN ALDI. 2 ADET TAŞ OCAĞI BULUNAN BU ARAZİLER DEKİ TAŞ OCAKLARININ İŞLETME RUHSATI 1976 DAN BERİ BİZDEYDİ EN SON 2014 YILI ALİ PEHLİVAN MUHTARIMIZ TARAFINDAN EŞKEL MEVKİİNDE YAPILAN İSKELE İNŞAATI İÇİN TAŞ SATTMIŞ VE ÇALIŞTIRMIŞTIR BELEDİYE YE GEÇİNCE ÇALIŞTIRAMADIK. YAPILAN TÜNEL VE HIZLI tren yoluna İŞLETİP BU YOL ÇALIŞMALARI İÇİN TAŞ ÇIKARTILIYOR PEKİ KİM SATIYOR KİME SATIYOR BELLMİ? RUHSATI VARMI MERAK EDİYORUZ AÇIKLMA YAPILMASI GEREKMEZMİ ?KÖY YARARINDA OLAN BU ARAZİLERİMİZ NEDEN BÖYLE REZİL OLDU BU HAKLARIMIZI KORUYACAK BİR YASA KANUN YOKMU? YERİN ÜSTÜ KADAR ALTIDA VAR.BU DÜNYANIN DİREĞİ YOKMU ?

Para ile satın alınan ve aslında hazineye ait olmayan bu ortak alanların mülkiyeti, bir anda Karacabey Belediyesi’ne geçmiş ve tüm köy halkını mağdur eden dramatik bir hikâyeye dönüşmüş VE Medyaya konu olmuştur Siyasi partilerde çare arayıp her gün bir milletvekilimize gitmekte parti kapılarını tek tek gezmekteyiz. BİZ KÖYLÜYÜZ siyasi bir amacımız olamaz EN BÜYÜK PARTİ HÜRRİYET KÖYÜ PARTİSİDİR bize cesur siyasetçiler LAZIM daha evvel birçok parti ve siyasiyle görüştük hatta ismini vermek istemediğim bir parti bize bür sürü vaadde bulundu ama siyasi çıkar elde edemeyince yarı destekle beraber yolumuza ONLARLADA devam etmekteyiz maalesef çok acı ! Peki ama bu ihale doğru oldumu ağlayanın malı gülene kar kalırmı bizim suçumuz neydi bir ömür verildi borçla aldık giden ömrümüzün hesabını kimden soracağız çoluk çocuk aç kaldık buraya alan garantörlere soruyoruz bu günaha neden ortak oldunuz yokmuydu helal lokmanız mı bitti? Bu topraklarda ah var fakirlik var yoksulluk var vatansız kalmayalım diye geldik inandık güvendik devlete nerden bilelim bir gün bu haklar birkaç haramzadeye peşkeş çekilecek Türkiye’de duymayan kalmadı hala kulağını tıkayanlara bi kez daha soruyoruz Helaleşecekmisiniz yoksa SİYASİ KAZANÇLARINIZI bu haramzade takımlarıyla mı büyüteceksiniz?

NEDEN VATAN PARTİSİ diyorsunuz ? AYDINLIK Gazetesini ve ULUSAL televizyon kanalını korkusuzca bizim hikayemizi haber yaptı SAYIN DOĞU PERİNÇEK VE kıymetli HANIM EFENDİ
İL BAŞKAN LARI Sayın HACI AYKUT BEKTAŞ,DİLEK ÇINAR CUMHURİYET KADINLARI DERNEĞİ SEVİM EROL BİZE çok destek oldular ALLAH RAZI OLSUN ONLARDAN CHP MİLLET VEKİLLERİMİZ Erken Aydın,Nurhayat Altaca,Orhan Sarıbal ,Lale Karabıyık, GÖNÜL AVİL ONLARADA DERİNDEN TEŞEKKÜR EDERİM

DEVA PARTİSİ ŞABAN ÖNEN İYİ PARTİ FATİH KARABATI VE DİĞER PARTİLERE TEŞEKÜR EDERİM. BU BİR hak davasıdır vicdanı olan gelir elini uzatır Çıkarı olan gelmesin zaten BİZDE gitmeyiz ANKARA ÇIKARTMALARIMIZ DEVAM EDECEK BİZ 1951 DE ARAZİLERİMİZİ BULGARA BIRAKTIK AMA KENDİ YURDUMUZDA BİRKEZ DAHA EZİLMEK İSTEMİYORUZ !!!”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ