Demokrat Zafer

DOHADERN ve BURVET; Sokak Canlarının Hayatta Kalması İçin Çırpındı!

Sokak hayvanları üzerinde son aylarda kopartılan olumsuz eleştirilere rağmen gönlü sokak canları için atan insanlardan Bursa’da ibretlik ders! Doğal Yaşamı ve Hayvanları Koruma Derneği Üyesi Çağatay Taşkın Sert, Orhaneli yolundan Kütahya-Simav istikametine giderken Harmancık tarafında yolda tesadüfen karşılaştığı olaya duyarsız kalmadı. Bir köpeğin ayağa kalkamadığını ve sürünerek doğal ortamlarda mama atılan yere ulaşmaya çalıştığını fark eden Çağatay Taşkın Sert aracını durdurarak yavru köpeğin yanına gitti. Amcasının cenazesine gitmek üzere olan Çağatay Taşkın Sert yavru köpeğin çekiği acıların göz yaşlarına dönüşmesi üzerine yol üzerinde Balıkköy’deki veteriner kliniğine götürmeye ilk önce karar verir. Sonra yavru köpeğin yaralarının derin olduğunu fark edince Orhaneli Belediyesi Veterinerlik Bölümünü arar. Ancak; orada bir muhatap kendisine bulamayınca dernek üyesi Özlem Ay’ı arayarak son durumu kendisine bildir.  Özlem Ay’ın çabasıyla Orhaneli Belediyesi’nden zabıtalar Çağatay Taşkın Sert’e ulaşır. Çağatay Taşkın Sert’te yavru köpeği vicdani görevini yetkili isimlere ulaştırmanın verdiği sorumluluk sonrası cenazeye katılır.

Ancak; birkaç gün sonra Orhaneli Belediyesi’nde hayvanlar için rontgen cihazının bulunamaması ve teknik cihazlardan mahrum olmaları üzerine devreye DOHADERN girer ve ismine Şanslı koydukları yavru köpeği Orhaneli Belediyesi’nin ulaşım desteği ile Bursa merkeze getirilir. Orhaneli Belediyesi tarafından yapılan ilk tedavi sonrası arka bacakları felçli olan sokak canı için ortapedik tekerlekli bir yürüteç  ve bakımı dernek imkanları dahilinde sağlanır. Şanslı’nın yardım çığlığına karşılıksız bırakmayan DOHADERN Başkanı Veteriner Hekim İbrahim Tugay Ateş, Üye Çağatay Taşkın Sert ve Özlem Ay daha sonrasında tedavisi 3 hafta sonra tamamlanan  yavru köpeği Gölyazı’da barınağı olan Temur Yılmaz’a götürür. Temur Yılmaz’ın barınağına sürekli gelerek hayvanların beslemesini yapan Canan Kahraman’ın Şanşlı’yı görmesi ile yavru köpeğin tedavisinde yeni bir döneme başlanılır. Canan Kahraman’ın bağlantıları vasıtası ile tedavisinin tamamlanması için İstanbul’a götürerek yavru köpek için fizik tedavinin başlanılmasına vesile olur. Yapılan genel bakım sonrası bel kısmında çıkık olduğu tespit edilen Şanslı’nın bacak kemiklerinin de bu yüzden gelişemediği ve felçli olduğu anlaşılır. Yapılan fizik tedavi ile yavru köpeğin ayak bağlarında bir his kaybı olmadığı, tedavi sonrası yürüyeceği bilgisine de ulaşıldı.

DOHADERN Başkanı Veteriner Hekim İbrahim Tugay Ateş; “Bir üyemizin yüreği yanarken bile bir sokak canının gözyaşlarına, çığlığına sessiz kalmayarak onu hayatta tutmak için verdiği mücadele derneğimizin en kıymetli hazinesidir. Bu nedenle insani duyarlılığı nedeniyle sayın Çağatay Taşkın Sert kardeşime müşekkirim. Bilindiği üzere kısa zamanda kurulmuş olmamıza rağmen Bursa’da yapmış olduğumuz çalışmalar ile sokak canlarının hayatlarını kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Çalışmalarımız yaşanabilir bir Bursa için.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ