Demokrat Zafer

Kale Tasarım ve Sanat Merkezi’nin Yeni Etkinlik Serisi: KTSM Perşembe Pazarı ‘Yeni Yıl Edisyonu’ 15 Aralık’ta Başlıyor.

Disiplinlerarası üretim ve buluşma platformu Kale Tasarım ve Sanat Merkezi (KTSM), İyi Bak Dünyana hareketi kapsamında yeni bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’ndan sorumlu üretim ve tüketimi odağına alan KTSM, Pazar serisi düzenliyor. Yerel, el yapımı ve atıksız ürünlere öncelik tanıyarak küçük değişimlerin aratacağı büyük farklılıklara dikkat çekmek üzere, yıl boyu birkaç farklı edisyonunun gerçekleştirilmesi planlanıyor. İyi Bak Dünyana hareketi ve Sürdürülebilir Kalkınma 12 ile paralel olarak gerçekleşen pazar serisi ile Kale Tasarım ve Sanat Merkezi üretim ve tüketim zincirindeki herkese ilham olmayı hedefliyor.

Etkinlik serisinin ilki olan KTSM Perşembe Pazarı ‘Yeni Yıl Edisyonu’ Content Hotel iş birliği ile 15 Aralık’ta gerçekleşiyor. Doğa dostu, el yapımı ve ileri dönüşüm felsefesini benimseyen markaların buluştuğu pazar, bir günlüğüne KTSM Karaköy Binasında saat 12:00-20:00 saatleri arasında gerçekleşecek.

Gelecek yıla umut dolu bir başlangıç yapmak için, kendinize ve sevdiklerinize yerel tasarım, doğa dostu ve el yapımı hediyeler seçebilir, yeni yılda küçük eylemlerin yaratacağı büyük değişimlerin bir parçası olabilirsiniz.

KTSM Perşembe Pazarı ‘Yeni Yıl Edisyonu’nda yer alan markalar: Atölye Kale, Bab Objects, 1 Kitap 1 Mekan, Candle + Friends, Didit Handmade, Nevruz Köyü Kadınları, Máh-Roc, Mehmet Sinan Kuran, Mihanikî Design, Paper Street Co., Ritual Collect, Roots Studio & Cafe, Rurugrafik, Studio Blai, Toyi

Kale Tasarım ve Sanat Merkezi hakkında

Kale Tasarım ve Sanat Merkezi, disiplinlerarası paylaşımlara alan açan bir üretim ve buluşma platformu. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları önceliklerinden sorumlu üretim ve tüketimi odağına alan KTSM, İyi Bak Dünyana hareketinin de öncüsü. Sosyal fayda üreten fikirlerin savunuculuğunu yapan KTSM’nin her katı, farklı bir üretim ve öğrenme alanını içerecek şekilde tasarlandı. Tasarım ve sanat çalıştaylarının yanı sıra konuşma ve sunumların da düzenlendiği merkezde, seramik fırınının da bulunduğu seramik üretim alanı; giriş katında özgün, özgür ve öze değen ürertimlerin paylaşılacağı bir sergi alanı; tasarım ve sanat ağırlıklı 1.500’den fazla kitaptan oluşan bir kütüphane ile herkesin kullanımına açık bir üç boyutlu yazıcı ile farklı üretim malzemelerinin bulunduğu bir atölye yer alıyor.

Sadece sanat ve tasarımda değil, yaşamın her alanında sürdürülebilirliğe inanan Kale Grubu, KTSM içerisinde özel bir mekâna da yer ayırdı: Roots Studio Cafe. Yerli üreticiyi destekleyen, sıfır atık’ felsefesiyle yola çıkılan kafede, yemek tasarımı konusunda zihin açıcı uzun masa sohbetler yapılması planlanıyor.

Kale Tasarım ve Sanat Merkezi

Adres: Azapkapı Mahallesi, Hediye Sok. No:6, 34421 Beyoğlu/İstanbul

Web Sitesi: kaletasarimsanatmerkezi.org

Instagram & Twitter: ktsm_org

Sergi, Pazartesi ve resmi tatil günleri dışında her gün 10.00 – 19.00 arası açıktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ