Demokrat Zafer

DERSİMLİLERDEN DP ESKİ İL BAŞKANINA TEPKİ

Demokrat Parti eski İl Başkanı Ali Biliz’in Sosyal medyadan yaptığı açıklamalar Gemlik Dersimliler Derneğinden büyük tepki gördü. Biliz’in, Tuncelili olan CHP İlçe Başkanı Şükrü Aksu’yu hedef alan ve Tuncelili olduğuna vurgu yapan sosyal medya açıklamalarına Gemlik Dersimliler Derneği Başkanı Musa Aslantaş cevap verdi. Ali Biliz’in, “CHP Gemlik İlçe Başkanı Tuncelili Şükrü Aksu ve İlçe örgütüyle hiçbir bağımız kalmamıştır” mealindeki açıklamasını, tehditkar, ırkçı, mezhepçi, kadınları aşağılayan Tuncelilileri rencide edici çirkin açıklamalar olarak nitelendiren Musa Aslantaş, suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Musa Aslantaş açıklamasında; “Demokrat Parti Gemlik eski ilçe başkanı ve Demokrat Parti Bursa eski Il Başkanı olduğunu bildiğimiz Ali Biliz isimli kişi, şahsi Facebook hesabından; derneğimiz üyesi Cumhuriyet Halk Partisi Gemlik İlçe Başkanı ve belediye meclis üyelerini hedef alarak, hakaretler ve tehditler savurarak; siyasi güç kullanarak haksız kazanç elde ettiklerini, Gemlik’in Tuncelilere peşkeş çekildiğini, PKK’lıların Gemlik Belediyesinde ise alındığını ve Gemlik’in PKK’ya teslim edildiğini söylemiş onların sahsında memleketimizi de hedef göstererek çirkin, mesnetsiz, rencide edici, haksız , gerçeklikle hiçbir bağı olmayan , halkı kin ve düşmanlığa sevk edici paylaşımlarda bulunmuştur.

Derneğimizin misyonu, kuruluş ilkesi tıpkı Digor hemşeri dernekleri gibi kendi memleketimizin kültürünü, geleneklerini yasamak ve yaşatmak, ülkemizin diğer kültürel değerleriyle buluşmak ve kültürümüzü onlarla buluşturmaktadır. Bizler bu topraklarda yüzyıllardan beri bu coğrafyanın her bir rengi gibi varız ve hayatın her alanında da var olmaya devam edeceğiz. Toplumsal renkliliğe ve kardeşliğe daima katkıda bulunacağız. Bu mezkûr olayda olduğu gibi ülkemizde herhangi bir sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından herhangi bir ayrım yapılması durumunda karsı duracağız ve karsı durmaya devam edeceğiz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ