Demokrat Zafer

EĞİTİM İŞ BURSA; ORTA ÇAĞ KARANLIĞINI ÇOCUKLARIMIZDAN UZAK TUTACAĞIZ!

Eğitim İş’den beklenen suç duyurusu! Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy; ” Gerici fikirleriyle gençlerimizi zehirlemeye çalışan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni hakkında Eğitim-İş adına Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunduk.

Ailelerin ve toplumun geleceğe çağdaş bireyler olarak yetiştirmesi amacıyla emanet ettiği gençleri, orta çağ karanlığından kalma yoz fikirlerle kin ve düşmanlığa yönelten Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni M.C, toplumun değerlerine saldırmak için bu amacına öğretmenlik mesleğini alet etmiş, görevini aleni bir şekilde kötüye kullanmıştır.

Türk Milli Eğitim Sistemi’nin amaç ve ilkelerine aykırı bir şekilde bilimsel eğitimi mezhepsel referanslarla gericileştirmeye çalışan iktidar ve bürokratlarının Çağdaş Cumhuriyet karşıtı politikaları eğitimde bu ve benzeri gerici kadroları cesaretlendirmekte, bilinçsizce görünen fakat kasıtlı olarak yapılan gerici uygulamaların dayanağı olmaktadır.

Bursa Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nün daha önceki örneklerinde, karma eğitimi ortadan kaldırma talimatı veren Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın’ ı bir başka okulda müdürlükle ödüllendirmesi, ayrımcı, cinsiyetçi söylemleri ortaya çıkan Yasin Kuruçay hakkında göstermelik bir soruşturma yapması, toplumun değerlerine aleni bir şekilde hakaret eden MC için yürütülecek idari süreç hakkında kaygı oluşturmaktadır.

Ancak, Eğitim-İş olarak bizler bir yandan bu ve benzeri gerici uygulamalarla mücadele ederken diğer yandan da çocuklarımızın akılla ve bilimle eğitim görecekleri, geleceğe aydınlanmış bireyler olarak hazırlanacakları; ayrıştırma, kin ve düşmanlık yerine hoşgörüyü, sevgiyi, dostluğu ve kardeşliği özümseyecekleri çağdaş bir eğitim sistemi kurmak için mücadele edeceğiz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ