Demokrat Zafer

eliz edebiyat DERGİSİ’nin 168. SAYISI ÇIKTI!

2022 ARALIK SAYISI İLE  eliz edebiyat  DERGİSİ, 14. YILININ 12. AYINA GİRDİ! eliz edebiyat DERGİSİ’nin 168. SAYISI ÇIKTI!

Aralık 2022, 168. sayısı ile edebiyatseverlere seslenen eliz edebiyat dergisi, şiir-öykü-deneme, günlük ve çeviri türlerinde yeni ürünler sunmayı sürdürüyor. Başlangıçtan itibaren, yeni imzaları, yeni şiirleri, öyküleri, denemeleri ve çevirileri okurla buluşturmayı ilke edinmiştir çünkü… O bağlamda, eliz edebiyat dergisi, Aralık 2022, 168. sayısı ile yine dopdolu ve yine özgündür, gelecekçidir…

Şimdiden sonraya, estetik (incelikli) izler ekmeli diyerek, toplumsal, ekonomik zorluklara direnen eliz edebiyat dergisi, yayın yolculuğunu kararlılıkla sürdürmektedir… Tüm “suskunluk suikastlarına”, yok sayılmalara benzer olumsuzluklara ve karamsarlıklara rağmen, direnmeyi hayat ilkesi saymaktadır. İçeriğindeki ürünlerle birlikte, sağlık, huzur ve umut dilekleri taşıyan yeni sayısı, edebiyat çevrelerinin, okurların ilgisini beklemektedir. Temel davet; “Okumak iyi gelir!” savsözünü unutmadan, hayatın güzelliklerini paylaşmanın, umudu çoğaltmanın, sanatla anlama bürüneceğini not etmektedir. Her soruna karşı(n) sanatla ama öncelikle ilerici / aydınlanmacı sanatla savunma yapılacağını vurgulamaktadır.

Her edebiyat sanat yayını, aboneleri ve okurları, şairleri ve yazarları ile var olur… Dünyanın gözünde, yaşam uğruna dayanışma, paylaşma ve direnme belgesi, gönüllü dergilerdir. Bu anlayış ve sorumlulukla yeni sayılara doğru ilerlemektedir eliz edebiyat… Bugün, edebiyatseverlerin ilgi ve desteği sayesinde 168.’e ulaştı… Her ayın ilk haftasında çıkan dergi, 14. Yılında da, yazardan okura elçilik görevini sürdürdü…

Tüm okurların, yazarların ve şairlerin yeni yılını kutlarken, 15. yaşına giren eliz edebiyat’ın yolculuğuna eşlik etmenizi dilemektedir.

Aralık 2022, 168. sayı için emek ve ürün vermiş imzalar şunlardır (alfabetik soyadı sırasıyla):

M.Mazhar ALPHAN / Sevda ALTINKAYA  / Şule ATAKİŞİ / Emine AYDOĞDU / Nalan BAYRAK / Rezan ÇAKIR / Tahir Musa CEYLAN / M.Güner DEMİRAY / Nefise DOĞANGÜN / Duran ER / Ceyhun ERİM / Seda ERİŞ  / İbrahim EROĞLU / Şahin EROĞLU / Mehmet GÖKSU / Örsan GÜRKAN / Uluay KOÇAK GÜVENER / Volkan HACIOĞLU / Hilmi HAŞAL / Hasan ILDIZ / Gülsüm IŞILDAR / Langston HUGHES / M. Recep NAS / Erkan KARA / Önder KAYA / Josef KILÇIKSIZ / Berat KORKMAZ / Ferziye KÜÇÜK / Nedime KÖŞGEROĞLU / Samim SADIK / Halûk  CENGİZ / Günova SEPİN /

Funda SÜYÜR / Mehmet RAYMAN / Zeynep N. TİRYAKİ / Gönül TOKAYEVA / Can ÜLGEN  / Yunus YAŞAR  / Fikret YAZICIOĞLU / Tuğçe YERDELEN – Günay OZANOĞLU / Pelin YILMAZ / Asaf ZAMAN

Derginin Aralık 2022, 168. sayısını zenginleştiren kalemler ve ürünlerine dair içeriğin bilgi özeti aşağıdadır:

Ön kapakta;elizi” bulunan şair Altay Ömer ERDOĞAN, kapak içindeki fotoğraflı özgeçmiş ile tanıtılmaktadır. Şair, “KİBİR FIRTINASI” başlıklı şiiriyle okura seslenmekte…

Arka kapakta; ABD’li şair, Langston HUGHES, fotoğraflı biyografisi ile tanıtılmaktadır. Eliz 168. sayısında, şairin; “DÜŞ ÇEŞİTLEMELERİ”, “YAŞLANDIKÇA”, “YORGUN BLUES” adlı eserleri okurlarla buluşturulmaktadır. Türkçesi, M. Recep NAS’a ait…

Arka kapak içinde, 1990 Ağrı / Taşlıçay doğumlu Önder KAYA fotoğraflı özgeçmiş ve “Hep Bir Kemik Sesi”, başlıklı şiiriyle tanıtılmaktadır. Önder KAYA’nın eserleri, eliz edebiyat dergisinde daha önce de yayımlanmıştır.

Hilmi HAŞAL; “Geldik Buraya – 24” başlığı altında, okuma/ deneme seyrüseferini sürdürüyor… Güncel sorunlar keşmekeşindeki yazı-yazar, şiir-şair konumlanmasını irdelemiş. Modern iletişimin hayata etkileri sorgulanırken sanata yansımalarını da dikkate sunmuş: “Şiiri anlamak mı? Şairi anlamak mı?” kaygısı ekseninde okurla eş-duyuş (empati) kurma çabasını denemiş.

Samim SADIK / Halûk CENGİZ; “Edebiyat Günlüğü – 168” ile tarih sayfalarında, gün-gün yazı yolculuklarını anlatmayı sürdürüyor. Zamanın, 1881’deki nabzını tutarken, not edilmişler

günlüğü aynı ilgi yatağında akmaktadır…  Hayat devam ediyor, diyerek!

Pelin YILMAZ; “BEKLERKEN” başlıklı öyküsüyle, derginin 168. sayısına katkıda bulunmuş…

Yunus YAŞAR; “ANILAR GALERİSİ”, üst başlığı altında sürdürdüğü anı-deneme yazılarında bu kez: “Her Dergi Bir Gün Batmak İçin Çıkar” Sözü Kime Ait Olabilir?” sorusuna yanıt bulma kapısını aralamış… Edebiyat tarihine ve sosyolojisine yakınlık duyan okurlar için ilginç bir konu!

Şule ATAKİŞİ; “SİNTA” adlı öyküsüyle ilk kez eliz edebiyat dergisinin okurlarıyla buluşmuş, Aralık 168. sayısında…

Gönül TOKAYEVA; “TANRIÇALARIN İZİNİ SÜRERKEN – 5, (İskandinav Mitolojisi)” yazı dizisine “Elf Soyundan Tanrıça İdunn”u anlatarak devam etmiş. Mitolojiye ilgi duyanlar için kısa bir pasaj… Tadımlık

Ceyhun ERİM;  MASABAŞI NOTLARI – 10, genel başlığı altında sürdürdüğü günlük yazılarını, “”Bursa, 5 Kasım 2022 – Yahya Kemal İle Nâzım Hikmete Dair” ara başlığıyla ilginç bir konuya değinmiş: Modern Türk Şiirinin başlangıç dönemine projektör tutmuş. Güncel ağırlığı eksilmeyen bir konu… Metnin ilgiyle okunacağı varsayılmaktadır.

Nalân BAYRAK;  “MUSKA” başlıklı öyküsüyle, derginin 168. sayısına katkıda bulunmuş…

Josef KILÇIKSIZ; “LACAN’IN KIRIK AYNASI” başlıklı deneme yazısında Ayna  Ayna  Söyle  Bana, Kimim  Ben?” sorusunu çözümlemiş. İlginç bir metinle eşlik etmiş derginin Aralık 2022 sayısına…

Emine AYDOĞDU; “ISLIK” adlı öyküsüyle eliz edebiyat dergisinin, Aralık 168. sayısında da katkısını sürdürmüş…

Tuğçe YERDELEN – Günay OZANOĞLU; Tanınmış Halk Ozanı İhsan OZANOĞLU’nun oğlu ile yaşamı ve sanatı üzerine konuşan Tuğçe YERDELEN ilginç bilgilerle buluşturmakta eliz edebiyat okurunu. Halk müziği, özelde âşıklık ile edebiyatın odağında yaşanmış bir ömrün özeti kayda değer…

eliz edebiyat’ın Aralık 2022, 168 sayısının (yukarıda anılanlar dışında) diğer şiirleri ise aşağıdaki imzalara ait: M.Mazhar ALPHAN / Sevda ALTINKAYA  / Rezan ÇAKIR / Tahir Musa CEYLAN / M.Güner DEMİRAY / Nefise DOĞANGÜN / Duran ER / Seda ERİŞ  / İbrahim EROĞLU / Şahin EROĞLU / Mehmet GÖKSU / Örsan GÜRKAN / Uluay KOÇAK GÜVENER / Volkan HACIOĞLU / Hasan ILDIZ / Gülsüm IŞILDAR / Erkan KARA / Önder KAYA / Ferziye KÜÇÜK / Nedime KÖŞGEROĞLU / Günova SEPİN / Funda SÜYÜR / Mehmet RAYMAN / Zeynep N. TİRYAKİ / Gönül TOKAYEVA / Can ÜLGEN  / Fikret YAZICIOĞLU / Asaf ZAMAN

Edebiyatseverlerin merakla ve keyifle okuyup değerlendirecekleri, paylaşacakları varsayılan özgün örnekler, eliz edebiyat dergisinin Aralık 2022, 168. sayısının değerli yüküdür…

Derginin iletişim adresini ve yasal sorumlularını gösteren zorunlu künye, arka kapak içinde yayımlanmaktadır.

Bursa, Mudanya‘da çıkmayı sürdüren eliz edebiyat dergisi, her ayki yeni sayısının duyurusunda, merak edenler, abone olmak, edinmek veya desteklemek isteyenler için, ayrıntılı bilgiler vermektedir. Dergi yönetimi, her sayıda aşağıdaki not ile edebiyat kamuoyuna seslenmekte:

eliz edebiyat dergisi, ticari bir yayın değildir! Toplu Dağıtımı Yapılmaz! Bayilerde, AVM’lerde, Kitapçılarda satışı yoktur. Abonelerin, edebiyatseverlerin katkısı, yönetimin kişisel çabaları ile yayınını sürdürmektedir. Dergiye ulaşmak, edinmek, destek sağlamak için en kolay ve doğru yol, abone olmaktır. Okuyarak, yazarak ve duyurup tanıtarak, yolculuğumuza eşlik edebilirsiniz! İlginiz, desteğiniz önemlidir! Şimdiden teşekkür ederiz!

ABONE OLMAK, EDİNMEK VEYA KATKIDA BULUNMAK İÇİN:

PTT şubeleri veya PTT matiklerden:

Hilmi Haşal – Posta Çeki Hesap No. 00 58 48 93

PTTbank İBAN: TR73 0080 7008 8130 0584  8930 01

veya

Vakıflar Bankası

Hilmi Haşal – İBAN: TR25 0001 5001 5800 2355 3231 31

Hesabına, destek, abone / katkı bedelini yatırabilirsiniz…

Yıllık abone ederi (12 sayı):

Yurtiçi: 300.00  (Üç Yüz) TL.

Yurtdışı: 50.00 (Elli) EURO

Tek sayı istekler: 30.00 TL karşılığı (taahhütlü posta veya kargo ile gönderilir)

Ayrıca; ayrıntılı yeni sayı bilgilerinin tekrarı:

www.elizedebiyat.blogspot.com

www.facebook.com/hilmi.hasal

https://www.wattpad.com/myworks/274232549-eliz-edebiyat-mudanya-bursa

adresindeki “Duyuru – 168” metninin son bölümündedir.

YAYIN KURULU ADINA

Hilmi HAŞAL

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ