Demokrat Zafer

Şehir merkezindeki o plan iptal edildi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ‘İstanbul Caddesi Kentsel Dönüşüm Projesi’ kapsamında planlarını hazırladığı ve geçtiğimiz günlerde hak sahiplerinin anahtarlı protestosu ile gündeme gelen Beşyol Kavşağı ve çevresi için yeni bir gelişme yaşandı. Büyükşehir Belediyesi, planı geri çektiğini duyurdu.

Bursa’da kentsel dönüşüm düğümü… Şehir merkezindeki o plan iptal edildi!

Daha önceki açıklamalarında projenin uygulanmasına ilişkin kararlılık mesajı veren Büyükşehir Belediyesi, söz konusu parsellerle alakalı İmar Kanunu’nun 18. Madde Uygulaması’nı iptal etti.

Kararın, önümüzdeki hafta başında incelemelerde bulunması beklenen bilirkişinin gelişinden hemen önce alındığı öğrenilirken alınan iptal kararı mahkemeye de bildirildi. Projenin önceki bilirkişi incelemesinde hak sahipleri lehine karar alınmış, Büyükşehir Belediyesi de konuya ilişkin itirazda bulunmuştu.

Bursa’da kentsel dönüşüm muamması… Vatandaş anahtar bıraktı!

HAK SAHİPLERİ ANAHTAR BIRAKMIŞTI

Ekim ayında ise Büyükşehir Belediyesi tarafından hak sahiplerine “Kıymetli Haksahipleri, Bursa ili Osmangazi ilçesi Beşyol Kavşağı Çevresi Kentsel Dönüşüm Alanında kalan hak sahipleri ile yapılan görüşmeler neticesinde; 3’de 2 çoğunluk sağlanmıştır. Bu nedenle;15 günlük süre içerisinde müracaat edilmemesi ve görüşmelerde uzlaşma sağlanamaması durumunda; Taşınmazınız 6306 Sayılı Kanun kapsamında Açık Artırma Usulü İle Satışı yapılacaktır.
Tarafınıza tebliğ olunur” mesajı gönderilmiş, daha sonra bu mesajın ‘yanlışlıkla’ gönderildiği öne sürülmüştü. Hak sahipleri ise yaşanan bu gelişme üzerine Beşyol’daki Kentsel Dönüşüm Ofisi önüne gelen vatandaşlar anlaşma sağlanamamasını protesto ederek ofisinin önüne anahtar bırakmıştı.

ŞİMDİ NE OLACAK?

Bölge sakinlerinden alınan bilgiye göre hak sahiplerinin çoğunluğu ile anlaşılmış, bölgede uzlaşma sağlanması beklenen 40-50 yer sahibi kalmışken alınan bu karar dikkat çekici. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi’nin tanıtımlarını yaptığı ve çalışmaları devam eden Beşyol Kavşağı’nın akıbeti de merak konusu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ