Demokrat Zafer

GÜLER BUĞDAY YAZDI, BURSA HAREKETE GEÇTİ! BU ÜLKEDE KÖTÜLERDEN DAHA ÇOK İYİ İNSANLAR VAR. YETERKİ BİRLİK OLUNSUN…

Geçmiş dönem CHP Parti Meclis Üyesi Güler Buğday, yardıma ihtiyaç duyan öğrencilerle ilgili yazısı Bursa siyaseti ve ekonomi dünyasında geniş destek gördü. Buğday;

Fransa’da okuyup Elazığ Karabörk köyüne dönüp tarımla uğraşan Hülya Arslan adında yiğit ve aydın bir kadının duyarlı ve vicdanlı seslenişi ile bu konuya ilgi gösterip sayfamda paylaştım.
Kendisini Toprak Adam Orhan Sarıbal’ın bizzat Hülya Arslan’ın köyüne giderek yaptığı tarımı ve çalışmalarını anlatması ile tanımıştım.
Hülya Arslan konuyu şöyle dile getirmiş:
Hakkâri’den gelip Munzur Üniversitesinde okumaya çalışan ve çok zor durumda olup gıda sorunu yaşayan yurt çıkmadığı için 4 arkadaş onunla aynı evi paylaşıp zor durumda olan evlatlarımızın çaresizliğine çözüm aramaktı.
Bir insan ve kadın olup, hak etmeyenlerin çocuklarının inanılmaz servetlere sahip olduğu ve ülke kaynaklarının onlara aktarıldığı günümüzde okumak için yurt bulamayıp ödeme olanağı olmadan 4 arkadaş aynı evi paylaşıp gıdaya da ulaşamıyorsa ben isyan ederim dostlar…
Hatta aklıma gelen tüm küfürleri de eder bu düzene izin veren, destek olan herkese de lanet ederim…
Bu vicdansızlık karşısında boğazıma lokmalar dizilir.
Bu nedenle Hülya Aslan’ın bir video çekerek yaptığı insani ve duyarlı uyarısına duygularımı yazarak sayfamda paylaştım.
Paylaşımımdan on dakika sonra beni eski unvanı “ Saatçi Ali” olan ve siyaset duayenlerinden CHP, PM eski üyesi Ali Nihat Irkörücü aradı ve bana;
“Abla, çok etkilendim, o gence 4 yıl süresince yaz kız olmak üzere 500Tl her ay bir burs vermek istiyorum” dedi.
Anında iletişim sağladım ve ilk bağış gelmiş oldu.
Hemen Arkasından her zaman herkese yardım eden bonkör bir kadın olan ve Belediye Meclis Üyemiz Neşe Özçelik aradı ve 1000Tl yolladı.
Bir anda içime umut doğdu ve lokmalar boğazıma dizilmedi.
Hemen Arakasından benim evin küçük oğlu, halka en güzel dokunan Milletvekilimiz Erkan Aydın arayıp hesap numarasını istedi ve anında 1000 TL’de o yolladı.
Artık mutluydum.
En azından o akşam çocukların karnı doyacaktı.
Bu arada Hülya Arslanla konuştuk bazı dostları meyve veya yiyecek hatta sabun gönderen bile olmuş.
Bu arada bir araştırma yaptığımızda Munzur Üniversitesinde okuyan çocukların çoğunluğunda aynı sıkıntılar varmış bunun için bu konuyla daha ciddi olarak ilgilenmemiz gerektiğini anladım.
Yazımı okuyan iş adamı Gökhan Bademoğlu 1000 Tl yolladı ve arakasından bir esnaf arkadaşı daha 1000 Tl yollamış.
Tabi bu kadar insan para yollayınca benim manevi kızım CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyıkta 1000 Tl yolladı.
Bu arada telefonum çaldı benim can dostum beyefendiliğiyle ve görgüsü ile tek geçeceğim eski milletvekilimiz Abdullah Özer aradı.
Kendisi bir süredir ciddi rahatsız ve sıkıntılı bir durumda benden hesap numarası ve gidecek adresin İbanını istedi.
Ben kimseye tek bir rakam telaffuz etmedim ve şart koşmadım.
Çünkü önemli olan bu olaya sahip çıkmak ve yardımlaşmak…
Abdullah Özer anında 2000 Tl yardımını yolladı.
Bu arada Sinan Sarıbal bana Watsaptan 300 Tl gönderdiği makbuzunu yolladı.
İşte o zaman dedim ki bizler asla Tek Adam faşizmine ve hukuksuzluklarına susmaz, korkmaz ve boyun eğmeyiz!!!!
Çünkü bizler yoldaşız ve ekmeğimizi paylaşmayı bilen bir geleneğimiz ve kültürümüz var.
Tam bunları düşünürken telefonum çaldı ve sanki telepati yapmışız gibi benim en eski dostum, yoldaşım ve 12 Eylül öncesi TSİP ‘de birlikte olduğumuz Avukat Vedat Çanaklı aradı ve hesap numarası ve İban isteyip 1000Tl de o gönderdi.
Bu arada Hülya Aslan’da Komünist Başkanla görüştüğünü ve kendisine de dostlardan yardım geldiğini mutlulukla bildirdi.
Bu olayda 1402 sayılı faşist yasayla meslekten atılana kadar eski bir bedene eğitimi öğretmeni olduğum için çok üzülüp etkilendiğim sorun da çözüldü.
Hakkari’den gelen Beden Eğitim Bölümünde okuyan ama ayakkabı ve malzeme alamadığı için derslere giremeyen gencin sorununu çözdüğümüz için çok mutlu oldum.
Bu arada bugün Güre’den Bursa’ya geldik.
Kırık veya çatlak olan sol elim çok sancıdığı için bu yazımı tek elle yazıyorum.
Ecem sağ olsun beni ve getirdiklerimizi yerleştirdi.
Tam bir şeyler yiyecektim ki telefonum çaldı.
Arayan muhalifliği ile ünlü ama lafını sözünü de esirgemeyen Avukat ve Meclis Üyemiz Ercan Korkmaz dı ve bana “Abla ben parayı nereye göndereceğim” diye sordu.
Ercan Korkmaz’da anında 1000TL yolladı.
Bursa’da bana sorulsa iyilik yapmada ülkenin her yerindeki mağdurlara veya zorda kalmış insanlara her türlü yardımı yapan, asla bunu reklam konusu yapmayan, benim tanıdığı iyilik meleği Hülya Dink günlerdir hastanelerde koşturuyordu.
Çünkü çok yakın bir dostu yoğun bakımda ve zorda.
Hülya Dink, hep onun yanında olduğu halde bile bu konuya duyarsız kalmadı ve beni arayıp “Abla şimdilik 1500 Tl yolluyorum daha sonra farklı durumlar olur” diyerek gecemi gündüz yaptı.
Bu arada Anadolu’dan gelip eğitim camiasında örnek yatırımlarla, hizmetlerle ve yaptığı iyiliklerle tanıdığım Can dostlarımdan olan ve Öncü Okullarını kuranlardan Seher Yağmur Gökmenoğlu, 2000TL yolladı.
Sevgili Seher yollarda herkesin sevip saydığı, Yenişehir hava limanında mühendis olan ve “iyi insan demek eşittir Sedat Gökmenoğludur” diye kabul edilen dostum duyarsız kalır mı anında 1000TL de Sedat Gökmenoğlu gönderdi.
Bu arada Güredeki komşum ve çağdaş fuyarlı kadın pelin keklik istanbuldan aradı. Ablacım hemen 500 Tl yolluyorum. Daha sonra ayakkabı, mont veya farklı bir yardımda yapacağım” dedi.
Artık anladım ki bizim halkımız ve ülkenin karanlığa mahkûm olmasına izin vermeyecek yürekli ve namuslu insanlar çok ama çok güçlüler.
Yeterki namuslu insanlar özellikle kadınlar olayları çözmede öncüşül yapsınlar.
Bu yazıyı hemen paylaşmak istedim. Biliyorum ki Bursada çok dostumuz ve yoldaşımız elinden geleni yapacak.
Benim belediye başkanım duyarlı ve naif insan Turgay Erdem ve Büyükşehir Başkan Adayımız Mustafa Bozbey mutlaka katkı koyacaklardır.
Ayrıca Gemlik Belediye başkanımızdan ve Mudanya’dan özellikle gıda yardımlarını bekliyoruz.
SON NOT:
Bu duyarlılığı gösteren ve o gençlerin karnının doymasına ve sıcak bir ortamda yaşamalarına katkı koyacak tüm dostlara şimdiden teşekkür ediyorum.
Bu katkıyı koyan, duyarlılık gösteren vicdan sahibi insanlar; ister 10 Tl, isterse binlerce Tl göndersinler hepsi aynı değerdedirler.
Tabi birde lüksün ve şatafatın içinde yaşayan, servet değerinde markalarla bezenen ve dünya yansa umurunda olmayan, hatta bu yaşamada sol değerleri kullanarak beli imkânlara kavuşan insanlara bundan sonra dikkat edilmesini isteyeceğim.
Yok öyle “Hep Bana Rab Bana…” solcu olmak erdem ister.
Bizler bu ülkeyi soyan, halkların parasını talan eden, geleceklerini ellerinden alan, tarikat, cemaat ve dinci şarlatanlarca çocuklarımızı karanlığa, bağnazlığa ve cehalete mahkûm eden Taliban kafalıların despotizmine izin vermeyeceğiz.
Bu nedenle Munzur üniversitesindeki sıkıntıda olan ve gıdaya bile artık ulaşmakta zorlanan gençlerimize yardım etmek isteyen tüm dostlar bana watsaptan yazarlarsa İban numarası ve yollanacak banka adresini göndereceğim.
Sevgiyle saygıyla, eşit yurttaşlar olarak barış ve kardeşlik duyguları ile insanca, onurluca, özgürce, haksızlıklara ve hukuksuzluklara izin vermeden yaşayalım ve yaşatalım
Güler Buğday
Yardım yapmak isteyen dostlar alttaki hesaba gönderebilirler.
GÖNDERİLECEK HESAP:
HAVA ARSALN
IBAN NUMARASI TR 85 0004 6000 9688 8000 1287 37 AKBANK HESAP NO 0128737 ŞUBE KOD 096
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ