Demokrat Zafer

Nefes Koçu Sedat Tay’dan KANLI AY TUTULMASINA KANSIZ ÇÖZÜM

Kanlı Ay tutulması sandığımız kadar ürkütücü değil. İçsel denge ve yeniye geçiş için şüphesiz dua ve tefekkür etmek gerek! Nefes Koçu Sedat Tay, kanlı ay tutmasıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

HABER SEDAT SARIKAYA

Ay tutulması ve insan bedeni arasındaki bağ bilim insanları tarafından da merak konusu olmuştur. Ay tutulması zamanındaki kişiler üzerindeki huzursuzluk vs gibi belirtilerden dolayı yapılan araştırmaları derinleştiren adamları vücuttaki su dengelerine dikkat çekmiş ve mineral alımı konusuna dikkat çekip bedenin dengesinin sağlanmasını tavsiye etmişlerdir.

Sedat Tay; “Kadim öğretiler Alem ve insan arasında bağa dikkat çekmiş ve insanı küçük alem (mikrokozmoz) olarak adlandırmıştır. Dinimizde ay tutulmasına Husuf denir. Ay tutulma zamanında Peygamberimiz (s.a.v) kişilerin ibadet, dua ve tefekkürle geçirmelerini tavsiye etmiştir. Ay tutulma zamanında içsel denge ve yeniye geçiş için şüphesiz dua ve tefekkür etmek çok kıymetlidir. Dönüşüm zamanları olduğu için ve eskiyi bırakıp eskimiş duygu, düşünce ve davranışları gözden geçirmek, yeniye niyetle bu geceyi veya böylesi zamanları nefes çalışmasıyla içsel dengemizi sağlamak ve korumak gerekiyor. Nefes teknikleri varolan durumu desteklemekle kalmayıp kişisel dönüşüm içinde bizlere çok büyük bir destek sağlar.”

Ay tutulmasında yapılması gereken nefes pratiği;
Odağınız eskiyi bırakıp yeniye geçiş olsun.
1-güncel niyet belirleyin.
2- Sessizliğinizi koruyacak bir alanda oturun ve gözlerinizi kapatırken burnunuzdan cömertçe bir nefes alın. Nefesinizi takipte kalın ve ağzınızdan nazikçe üfleyerek boşaltın, bedeninizin gevşemesine izin verin. Çalışmayı 15 dakika yapın, çalışma esnasında zihninize düşünceler geldiğinde nefesinize odaklanıp çalışamaya devam edin.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ