Demokrat Zafer

Bağlama teknolojilerinde standartları belirliyor

İş parçası bağlama sistemlerinin lideri Schunk, hızlı çene değiştirme sistemi RAPIDO ile 60 saniyede değişim ve verimli üretim avantajı sunuyor

Bağlama teknolojilerinde standartları belirliyor

Dünya çapında 50’den fazla ülkede faaliyet gösteren Schunk; otomotiv, havacılık ve metal işleme sektörleri başta olmak üzere pek çok sektörde ihtiyaca uygun çözümler geliştiriyor. Takım tutucu ve iş parçası bağlama sistemleri ve otomasyon olmak üzere iki ayrı ana faaliyet alanı bulunan Schunk, özellikle bağlama teknolojileriyle sektörde standartları belirliyor. İş parçası bağlama sistemlerinde dünya lideri olarak konumlanan şirket, RAPIDO isimli inovatif ayna çene çözümüyle profesyonellerin işine yüksek katma değer sağlıyor.

 

Sanayi ekosisteminde üretimin temel yapı taşlarından birini oluşturan iş parçası bağlama sistemleri, her geçen gün teknolojik gelişmelere entegre olarak daha esnek bir form kazanıyor. Geleneksel bağlama sistemlerinden ayrılan inovatif çözümlerin mimarı Schunk ise 60 saniyeden daha kısa sürede tüm ayna çenelerinin değişimine imkân sağlayan RAPIDO ile kapsamlı ve entegre bir konsept sunuyor. Tamamen otomatikleştirilebilen RAPIDO sayesinde çene değiştirmede çığır açan şirket, özelleştirilebilir çözümleriyle de müşterilere özel anahtar teslim hizmet sunuyor.

 

Tam otomatik, anahtarsız hızlı çene değişimi

RAPIDO çözümleri ile torna aynalarında çene değişimi sadece 60 saniyede anahtara ihtiyaç kalmadan tamamlanabiliyor. Hızlı değiştirilebilir RAPIDO çeneler, yüksek hassasiyet özelliği sayesinde maksimum 0,02 tekrarlama hassasiyeti ile işleme imkânı sunuyor. RAPIDO’da yer alan kilitleme mekanizması, torna aynası sıkılı pozisyonda olmasa bile çenelerin güvenli şekilde sabitlenmesini sağlıyor. Bu kilitleme mekanizması sayesinde RAPIDO çene sistemleri, yatay veya dikey torna tezgâhlarında kullanıcılara yüksek düzeyde güvenlik sunuyor.

 

Uygulamaya özel RAPIDO çene konseptleri

İç ve dış çap bağlama operasyonlarında kullanılabilen RAPIDO hızlı çene değiştirme sistemleri, profesyonellerin ihtiyaç duyduğu birçok alanda esneklik sağlıyor. Schunk, gerekli esnekliği oluşturmak için farklı ölçülerde ve özelliklerde RAPIDO çene sistemleri konseptleri geliştiriyor. Şirket; batan kontürlü çene sistemleri, uygulamaya özel çene sistemleri ve ağırlığı azaltılmış çene sistemleri gibi özel çözümleri standart çene sistemlerinden modifiye edebiliyor. RAPIDO hızlı çene değiştirilebilir sistemleri; ihtiyaç duyulması durumunda RFID çip, QR kod veya özel etiketleme sistemleri ile de müşterilerinin kullanımına sunulabiliyor. Schunk, talep üzerine tamamen özel tasarım çözümlerinin de üretimini sağlıyor.

 

Tam otomatik veya modifiye kit RAPIDO çeneleri

Profesyonellerin tercihi olmayı başaran Schunk RAPIDO çeneleri, iki farklı bağlama sistemi ile piyasaya sunuluyor. İlk modelde torna aynaları, Schunk üretim tesislerinde RAPIDO alt çeneleri ile birlikte üretiliyor. Tam entegre olan bu modelde RAPIDO çene sistemi otomatik ya da manuel olarak kullanılabiliyor. İkinci modelde ise aynada bulunan mevcut alt çene üzerine ara çene eklenerek uygun RAPIDO çözümleriyle rahatlıkla kullanılabiliyor. Bu modelin kilitleme sistemi, bir pim vasıtası ile yapılabiliyor ve kullanılan ara çeneler çıkarılarak ayna tekrar mevcut çene sistemi ile tercih edilebiliyor.

 

Schunk ve Schunk Türkiye Hakkında:

Almanya Stuttgart merkezli Schunk, 1945 yılında Friedrich Schunk tarafından bir aile şirket olarak kuruldu. Dünya çapında 50’den fazla ülkede faaliyet gösteren Schunk’un 9 fabrikada ve 35 ülke şirketinde 3 bin 500’den fazla çalışanı bulunuyor. Robotlu otomasyon ekipmanları, CNC tezgâh iş parçası bağlama sistemleri ve takım tutucuları alanında dünya lideri olan Schunk’un “takım tutucu ve iş parçası bağlama sistemleri” ve “otomasyon’’ olmak üzere iki ayrı ana faaliyet alanı bulunuyor. Takım tutucu ve iş parçası bağlama sistemleri içerisinde; takım tutucular, torna aynaları, ayna çeneleri, sabit iş parçası bağlama sistemleri, çabuk palet değiştirme sistemleri, manyetik tablalar, manyetik kaldıraçlar ve özel hidrolik genleşme teknolojisi ürünleri yer alıyor. Otomasyon sistemleri içerisinde ise robot tutucular (gripper), döner modüller, lineer eksenler, robot aksesuarları, modüler montaj teknolojisi ve modüler robotik ürünler mevcut. 2007 yılında Türkiye pazarına giriş yapan Schunk, teknoloji öncüsü bir marka olarak dünya pazarındaki gücünü kısa sürede Türkiye’ye de yansıttı. Her yıl ortalama yüzde 30 büyüme sağlayan Schunk Türkiye, gösterdiği bu başarıdan dolayı Schunk global tarafından 2015 yılında Orta Doğu’nun merkez üssü seçildi.

www.schunk.com

 

 

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ