Demokrat Zafer

Hayvanseverler Sokak Canlıları İçin Savaşıyor!

“Bursa’da 20’ye yakın başıboş sokak köpeği 41 koyunu telef etti. Sürüyü korumaya çalışan çoban köpeği ölen koyunların başında bekledi. Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı Gümüştepe Mahallesi’nde 20’ye yakın sokak köpeği, Mustafa Sevim ve ortağı Hüseyin Akça’ya ait çiftlikteki tel örgüleri aşıp ağıldaki koyun ve keçilere saldırdı. Birçoğu gebe olan hayvanların kimisini boğup kimisini parçalayan köpekler, 41 küçükbaş hayvanı telef etti.” haberin yayınlanmasının ardından Sokak Can’ları için kurulan dernekler devreye giderek olay yerinde inceleme başlattı.

Konuyla ilgili olarak DOHADERN Üyelerinden Çağatay Taşkın Sert; “Olayın basın üzerinden duyurulmasından sonra olay yerine ilimizdeki derneklerle birlikte gittik. Doğal yaşamı ve hayvanları korumak adına doğadaki tüm canlıların eş değer olduklarının bilinciyle hareket ederek Nilüfer ilçesi misi köyünde yaşanan talihsiz olaya sağ duyulu yaklaşıyoruz. Bir gurup küpesiz başıboş bırakılan terkedilen ve aç kalan köpeklerin tel örgü ile çevrili bahçe içerisinde kapalı 78 koyuna saldırarak 45 tanesini telef etmesi sonucu olayla ilgili ihbarlar derneğimize de intikal etmiştir. Dernek olarak inceleme ve araştırma başlatarak o bölgede besleme yapan Arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde de o bölgeye farklı yerlerden yani küpesiz çok sayıda köpeğin bırakıldığı bilgisini aldık. Bu hayvanları bu bölgeye çevre ilçe belediyelerinin kendi bölgelerinden toplayıp bu bölgeye bıraktıklarını da öğrendik küpeleri olmadığı için hangi belediyeye ait olduklarını bilmemiz mümkün değildir. Bu ayıp hayvanların ayıbı değildir bu sebepten sokak hayvanları hedef gösterilerek linç edilmemelidir. Belediyelerin görevi o hayvanları bir yerden toplayıp başka bir yere veya dağ başına kısırlaştırmadan aşılarını yapmadan küpelenmeden atmak değildir. Biz dernek olarak bir kampanya başlatıyoruz mağdur olan çiftçinin yanında olarak karantinaya alınan 33 koyunun yiyeceklerini temin etmek için yardım kampanyası oluşturarak bir nebze destek olalım diyoruz ayrıca Nilüfer Belediyesi ile yürüttüğümüz çalışmalarda o bölgedeki küpesiz hayvanları o bölge besleme yapan arkadaşlarında desteğini alarak toplayıp kısırlaştırma ve küpeleme işleminden sonra takibini yaparak tekrar doğaya salıyoruz.” dedi.

Öte yandan konuyla ilgili olarak DOHADERN Başkanı Veteriner Hekim Tugay Ateş2de bir açıklama yaptı. Açıklama bugünkü Olay Gazetesi Köşe Yazarı Ahmet Emin Yılmaz tarafından da kaleme alınarak manşette taşındı.

Yazının tamamı https://www.olay.com.tr/dohadernden-bursaya-guvence-kimsenin-tedirgin-olmasina-gerek-yok-1050879

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ