Demokrat Zafer

İYİ YENİŞEHİR; ÖLÜM KAVŞAKLARI CAN ALMAYA DEVAM EDİYOR.

Yenişehir’in kavşakları can yakıyor! İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel; ” Düşünceme göre Yaradan yaratmaya değer kıldıysa o değerlidir. O yüzden tüm Yaradılanların iyiliği için mücadele etmek benim için en ulvi bir vazifedir. Birkaç gün önce yine ilçemizde ölümlü bir kaza yaşadık. Birçok hayalleri olan genç bir baba ve küçük kızını yakınları gözyaşları içinde toprağa verdiler. Kaza yıllardır uyardığımız trafik önlemleri alınması gerektiğini belirttiğimiz kavşaklardan biri olan Kozdere Kavşağında yaşandı. 4 yıl önce bu kavşaklar ile ilgili Yenişehir Meclisinde önerge vererek önlem alınmasını aksi takdirde ölümler meydana geleceğini ilçeyi yönetenlerin bu sorumluluğun altından kalkamayacağını özellikle belirtmiştim. İnsanlar ölmesin diye verdiğim önerge maalesef ilçe belediye meclisinde AK Parti ve MHP tarafından kabul edilmeyerek reddedildi. Bu uyarılarımı ve önlem alınması gerektiğini o dönemde “Artık kan akmasın, başka canlar yanmasın” başlığıyla sosyal medyadan da duyurdum… https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10215529914021509&id=1249156215

Duramazdım, kayıtsız kalamazdım, kalmadım da.… ardından Büyükşehir Meclisine konuyu taşıyarak Yenişehirin bu sorunu için oradan çözüm bekledim. Maalesef Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı, karayollarına resmi bir yazı yazarak sorunun çözümü için çare arayacağına o da olumsuz bir tavır takındı. O dönem bu vicdansızlığı “Katranı kaynatsan olmaz ki şeker cinsini sevdiğim cinsine çeker” başlıklı yazımla kaleme dökmüstüm. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10215835039849464&id=1249156215
Sonrasında ise Karayolları 14. Bölge Müdürü Sayın Turgay Çolak’a şahsen bir ziyarette bulunarak Yenişehir çevreyolunun Bilecik Kavşağı ve diğer kavşaklarına trafik lambası koyulması için resmi başvuruda bulundum. Bu çabalarımız sonrası ise Bilecik Kavşağına trafik lambaları koyulmasını sağlamıştık. https://www.facebook.com/ercan.ozel.54/posts/10217914590316926
Ama maalesef gerekli trafik önlemlerinin alınmadığı ve eksik alındığı diğer kavşaklarda ölümler sürekli devam ediyor.
Bingül Şemaki (81) İznik Kavşağı vefat etti.
Muzaffer Ünal (68) İznik Kavşağı vefat etti.
Emir Güler (5 aylık) Barcın Kavşağı vefat etti. https://www.facebook.com/ercan.ozel.54/posts/10215791829489232
M. Emin Arslan (37) Kozdere Kavşağı vefat etti.
Havva Arslan (10) Kozdere Kavşağı vefat etti.
Recep Sarı (31) Bilecik Kavşağı 10 gün yoğun bakımda kaldı. Rabbim eşine ve evlatlarına bağışladı.
Bu kavşaklarda daha isimlerini yazmadığım bir çok ölümlü ve yaralanmalı kaza yaşandı.
Birçoğunuz için bu isimler bir şey ifade etmese de. Bu insanlar aileleri, yakınları ve sevenleri tarafından çok değerliydiler. Yenişehir kuzey çevre yolu yapımı sırasında oluşturulan kavşaklarda yeterli trafik önlemleri ve ışıklandırmalar yapılsaydı belki bu kazaların ve ölümlerin hiçbiri olmayacaktı. Yıllar önce İYİ Parti olarak verdiğimiz önergelerimiz AK Parti ve MHP Meclis üyeleri tarafından reddedilmeyip bu eksiklikler giderilse gerekli önlemler alınsaydı bu insanlar belki yine hayatta aileleri ile birlikte yaşıyor olacaklardı.
Bu paylaşım hoşuna gitmeyenler. Bizi bundan bile eleştirmek isteyenler; “Bu ölümler onların kaderleri, o kavşaklarda ki kazalarda ölmek yazgılarında varmış. Siz kendi işinize bakın, size mi kaldı bunları çözmeye çalışmak kardeşim!” diyecekler.
Peki hatalı yapılan kavşaklarda ki ölümler bu güzel insanların kaderi miydi gerçekten? Tevekkül ve kader hakkında sayfalarca yazabilirim. Peki biz belediye olarak gerekli trafik önlemlerinin alınmasını sağladıktan sonra tevekkül edemez miydik? Güvenli ve rahat bir ulaşım için, maddi ve manevi sebeplerin hepsini yerine getirdikten sonra, neticesini Allah’tan beklemenin tevekkül olduğu ortada iken biz bunu gerçekleştirmiş miydik?
Yerel Yöneticilere sesleniyorum. “Bana ne ölmüşlerse! bu benim işim değil” diyemezsiniz. Fırat’ın kenarında bir kuzu’yu kurt kapsa ben bunun hesabını nasıl veririm” diyen bir nesilden. “Bu beni ilgilendirmiyor, benim sorumluluğumda değil” diyen bir nesile fütursuzca nasıl bir anda geçtiniz. Halbuki biz ilçe belediyesi olarak ilgili kurumlarla görüşerek, gerekli trafik önlemlerinin alınmasını sağlayarak bu sorunu rahatlıkla aşabiliriz.
İşte dostlarım! Ehil ve liyakat sahibi olmayan kişiler için siyaset, böyle ateşten bir gömlek haline geliyor. Ben söyleyeceklerimi evirmeden çevirmeden direk söyleyen bir insanım. Rabbim müsaade ettiği müddetçe de doğruları söylemeye devam edeceğim. Doğruları söyleyenlerin, sorunun değil de çözümün bir parçası olanların yanında taraf olan, gerçek bir vatansever olur, ilçesine sahip çıkan olur. Her şeyden önemlisi kendisinden önce başkalarını düşünen ve sorumluluk alan olur.
Çünkü asıl Müslümana yakışanda budur…” dedi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ