Demokrat Zafer

EMEKLİLERİN AKLIYLA ALAY ETMEK KİMSENİN HARCI DEĞİLDİR

Ak Parti Kayseri Milletvekili Hülya Nergis, sosyal medya hesabından yaşlı bir çift ile olan fotoğrafını paylaşarak, “Güzelköylü amcam, emekli maaşları yüksek yaşlılara daha az verin diyor. Güzel yurdumun güzel insanları” diye yazması büyük tepkilere neden oldu. DİSK Emekli Sen Genel Başkanı Cengiz Yavuz, “Emeklilerin aklıyla alay etmek kimsenin harcı değildir” diyerek, 14 milyonu aşkın emekli ve hak sahibi yurttaşın aklıyla alay etme çabalarının nafile olduğunu vurguladı.


İktidar vekilinin sosyal medya hesabından hak gaspı güzellemesi yaptığını anlatan DİSK Emekli Sen Genel Başkanı Cengiz Yavuz, “Sosyal devlet ilkesi gereği emeklilikte insan onuruna yakışır bir yaşam hakkının gasp edilmesi talebine methiyelerle paralel olarak politika üreten nice muktedir bugün 14 milyon emekli ve hak sahibi yurttaşı temsil etmemektedir. Türkiye’de emekliler açlık sınırının altında yaşamaya mahkûm edilmişken, asgari ücretin açlık sınırının dahi altında kaldığı bu dönemde milyonlarca emekli asgari ücretin dahi altında maaşlarla yaşam mücadelesi vermekteyken görevi emeklilere yönelik ekonomik ve toplumsal politikaları geliştirmek, emeklilerin emeklerinin karşılığını almalarını sağlamaya çalışmak olan bir vekil; üstelik iktidar partisinin vekili, önünde tüm açıklığıyla duran gerçeklere gözlerini kapatmış durumdadır” dedi.


Disk Emekli Sen Genel Başkanı Cengiz Yavuz, “Sendikamızın ilgili vekile cevabıdır” diye devam ettiği açıklamasında, “Evet, güzel yurdumuzun güzel insanları var. Ancak diğer tarafta güzel yurdumuzun güzel insanlarını açlığa, yoksulluğa, sefalete, sömürüye mahkum eden bir iktidar var. Bunca yıl bu ülke için emek vermiş 14 milyonu aşkın emekli yurttaşa insan onuruna yaraşır bir yaşam ve refah seviyesi sağlama sorumluluğunu üstünden atmış, üç kuruşluk emekli maaşına göz dikmiş bir iktidar var. Emeklilere daha az vereceğinize, hak gaspı güzellemeleri yapacağınıza, emeklinin, işçinin, öğrencinin cebinden yediklerinizi kesin. Emeklilere daha az vereceğinize çifter maaşlı bürokratlarınızın keselerinin ağzını kapatın. Emeklilere daha az vereceğinize rant, talan ve yağma politikalarınıza son verin. Emeklilerin aklıyla alay etmeye teşebbüs edenlere sözümüz, gideceksiniz, gideceksiniz, gideceksiniz” diye konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ