Demokrat Zafer

ARTER’İN ATÖLYELERİYLE ÇOCUKLAR ÇAĞDAŞ SANATI KEŞFEDİYOR!

Arter’in yoğun ilgi gören çocuk atölyelerinde farklı yaş gruplarından katılımcılar, çağdaş sanatı keşfedip yorumlarken bir yandan da çeşitli malzeme ve üretim araçlarıyla kendi eserlerini ortaya çıkarıyorlar. 22 Ekim Cumartesi günü “Böcek Robot” başlığıyla gerçekleşecek etkinlikte çocuklar, hareket ile hayal gücü arasındaki ilişkiyi keşfedecekler. Sanatçı Xuefeng Chen’in yürütücülüğünde doğanın tematik uyumuna odaklanan “Bir Tohum – Bir Eser” başlıklı atölye çalışması ise 29 Ekim Cumartesi günü gerçekleşecek. Başlangıç saati 11:00 olan ve Atölye alanında düzenlenen çocuk atölyeleri, sınırlı sayıda katılımcı ve gerekli sağlık önlemleriyle gerçekleşiyor. Atölyelerin biletleri Arter’den temin edilebilir, 0212 708 58 01 numaralı telefondan veya biletler@arter.org.tr adresi üzerinden rezervasyon yaptırılabilir.

Arter Öğrenme Programı kapsamındaki çocuk atölyeleri, hem çevrimiçi hem de fiziksel ortamda düzenlenmeye devam ediyor. Arter’in güncel sergilerinden hareketle şekillenen atölyeler, farklı yaş gruplarından çocukları yaratıcı süreçleri deneyimlemeye ve çağdaş sanatı keşfedip yorumlamaya davet ediyor.

“Böcek Robot” başlıklı atölye, 22 Ekim 2022 Cumartesi günü saat 11:00’de Atölye’de gerçekleşecek. Panamarenko’nun, Arter’de devam eden Locus Solus başlıklı grup sergisindeki Meganeudon II (1973) isimli yapıtından esinle kurgulanan atölye, 7–11 yaş aralığındaki çocukları hareket ile hayal gücü arasındaki ilişkiyi keşfetmeye davet ediyor. Atölye kapsamında karton rulo, strafor, metal, şönil ve boya gibi malzemeleri kullanarak kanatlı böcekler tasarlayan çocuklar, ardından tasarladıkları böcekleri enerji üreten motorlarla harekete geçirecekler. “Böcek Robot” atölyesinin sonunda farklı canlılarla bir arada yaşamanın olanakları ve uçma eylemi üzerine sohbet edecekler.

“Bir Tohum – Bir Eser” başlıklı atölye ise, Locus Solus başlıklı grup sergisinin sanatçılarından Xuefeng Chen’in yürütücülüğünde 29 Ekim 2022 Cumartesi günü 11:00’de Atölye’de İngilizce olarak gerçekleşecek. Sanat, doğa ve insanlar arasında çeşitli bağlar kuran atölye, 6–12 yaş aralığındaki çocukları tarih boyunca insanlık için birleştirici bir güç olagelmiş doğanın tematik uyumunu keşfetmeye davet ediyor. “Bir Tohum – Bir Eser” başlıklı atölye kapsamında tohumların yuvarlak ve hacimli formlarını inceleyen çocuklar, daha sonra doğanın dilini kendi üretecekleri çizimlere ve eskizlere aktaracaklar. Gözlem aşamasından bir işin yaratım sürecine kadar uzanan atölyede katılımcılar beş duyularını yaratıcılıklarıyla birlikte harekete geçirecekler.

Katılımın kontenjanla sınırlı olduğu atölyelerin biletleri Arter’den temin edilebilir; 0212 708 58 01 numaralı telefondan veya biletler@arter.org.tr adresi üzerinden rezervasyon yaptırılabilir. Atölyeye katılan çocukların birer yetişkin eşlikçisi ise, etkinlik gününde Arter sergilerini ücretsiz ziyaret edebilir; 13:00 ve 15:00’te düzenlenen rehberli turlar için giriş katındaki gişeden bilet satın alabilir.

Arter’in güncel programlarına ilişkin daha detaylı bilgiye www.arter.org.tr adresinden erişilebilir. Pazartesi hariç her gün açık olan Arter, Salı-Pazar günleri 11:00-19:00, Perşembe günleri ise 11:00-20:00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor. Kurumsal Sponsor Tüpraş’ın değerli desteğiyle, tüm sergilere giriş 24 yaş altı izleyiciler için her gün; Perşembe günleri ise her yaştan izleyici için ücretsiz. Arter Beraber üyeleri ise sergileri yıl boyunca ücretsiz ziyaret etmenin yanı sıra farklı ayrıcalıklardan faydalanıyor. Arter binasının Kütüphane, Kitabevi, Bistro by Divan, arka bahçe alanlarına ve Galeri 0’da yer alan sergiye giriş için bilet gerekmiyor. Ulaşım Sponsorları Ford Otosan ve Otokar’ın desteği sayesinde Taksim’den ve Tepebaşı’ndan ücretsiz servis araçlarıyla Arter’e ulaşılabiliyor.

Bilgi için:              arter.org.tr

Adres:   Irmak Cad. No: 13 Dolapdere Beyoğlu 34435 İstanbul / T. 0212 708 58 00

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ