Demokrat Zafer

Bursa’da kıyasıya yarış!

Bursa’nın uluslararası misyonlu STK’larından BAL-GÖÇ’ün yarın kongresi var. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki genel kurulda üç aday başkanlık için yarışacak. Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın kongre ile ilgili detaylı bilgileri bugünkü köşesinden aktardı…

Bursa’da kıyasıya yarış! Yarın büyük gün

Bursa’nın uluslararası misyonlu STK’larından BAL-GÖÇ’ün yarın kongresi var.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki genel kurulda üç aday başkanlık için yarışacak.

Derneğin eski başkanlarından Prof. Dr. Emin Balkan, BGF Başkanı Doç. Dr. Kader Özlem ve Mestanlılar Derneği Başkanı Hasan Öztürk’ün genel başkanlık için yarışacağı kongrede 2 binin üzerinde üyenin oy kullanması bekleniyor.

Kongre öncesi dönemi çalkantılı geçiren derneğin yargıya başvurma, darbe ile yönetim kurulu içinden bir ismin başkan değiştirme girişimi ve kayıtlı üyeliklerin düşürülme süreçleri kamuoyuna yansımıştı.

Tarafların propaganda süreçlerini tamamlayıp artık yarın sandıkta kozlarını paylaşmaları bekleniyor.

Kongre öncesi adaylarda birleşme yaşanır mı bilmiyoruz. Fakat, üç ismin de iddialı biçimde sandığa gittiklerini söyleyebiliriz.

İlimizdeki ve bağlı kentlerdeki Balkan göçmenlerinin en büyük STK’sı olan BAL-GÖÇ’ün kongresinden çıkacak sonuç kentte de merak ediliyor.

İkisi akademisyen bir iş insanı üç başkan adayının son ana kadar şubeler ve camianın önde gelen isimleriyle toplantı yaptıklarını biliyoruz.

BAL-GÖÇ’ün kongresi, camiaya yakışır bir olgunlukla sonuçlanmalı.

Sandıktan kim çıkarsa çıksın, kazananın Balkan göçmenleri olması gerektiğini düşünüyoruz.

Bulgaristan’da ve diğer Balkan coğrafyalarında totoliter rejimlerin uyguladığı asimilasyon, ayrımcılık, sürgün, dışlama vb. gibi insanlık suçlarıyla mücadele etmiş bu topluluğun ülkemizdeki en büyük STK’sı yeniden, kuruluş yıllarındaki misyon ve hedeflerine odaklanmalı.

Çünkü; halen soydaşlarımızın Bulgaristan ve diğer ülkelerde kaybettikleri haklarını yeniden kazanmak için topyekun mücadele verilmesi gerekiyor.

Bu nedenle, kongre sonuçlarının bir ayrışma ve kopmaya sebebiyet vermeden,  camiadaki bütünlüğün yeniden sağlanmasına vesile olmasını diliyoruz.

Balkan göçmenlerine yakışan, sandıkta kaybedenin kazananın etrafında kenetlendiği kongre gerçekleştirmeleridir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ