Demokrat Zafer

TOKİ çıkışı: ‘Projeyi bitirmek boynumuzun borcu’

CHP Bursa İl Başkanlığı, Osmangazi’de dar gelirli aileler için yapılması planlanan ancak tamamlanamayan projeye yönelik basın açıklaması yaptı.

İsmet Karaca’dan TOKİ çıkışı: ‘Projeyi bitirmek boynumuzun borcu’

Haber: Ayberk KESKİN Kamera: Yusuf ANAVATAN  enbursa.com

Çekirge Devlet Hastanesi önünde yapılan basın açıklamasına CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, CHP Osmangazi İlçe Başkanı Metin Yılmaz ve çok sayıda partili katıldı.

“Dar gelirli ev sahibi olacaktı, arsa otopark oldu” diyen CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca şunları söyledi: “9 yıl öncede buradaydık 35 ilde 65 noktada 6500 konut startı verildi. 24 bin 500 kilometre fay hattı üzerinde 6.5 milyon konut mevcut her an büyük bir felaketle uyanabiliriz. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının başından sonuna kadar soru işaretleri var. Tamamen seçime sayılı günler kala oluşan bir seçim vaadi… Vatandaşa sıcak bir ev vaadiyle kandırıyorlar. Ev almaya niyetlenen her vatandaş kura çekildiği gün hayal kırıklığı yaşayacak.”

‘6 AY SONRA NE OLACAK?’

Doların bir sene önce 7-8 lira olduğunu hatırlatan Karaca, “Dolar şuan 18-19 lira. 6 ay sonra ne olacağını bilemiyoruz” dedi.

“Dünyanın hiç bir yerinde böyle kötü kentsel dönüşüm göremeyiz” diyen İsmet Karaca sözlerine şöyle devam etti:

“Bunların kent yönetme şekli budur. Hastanenin yanına stadyum yaparlar. Aradan geçen 3.5-4 yıla bakarsak Bursa için planlanan projelerini gerçekleşmediğini görürüz. 20 yılda bir tane devlet hastanesi yapmadılar olan 4 taneyi de yıktılar 375 milyon lira kültür parkta çürüdü. Bunun parasını kim ödeyecek biz ve çocuklarımız. Durum bundan ibaret. Vatandaşlarımızın umutlarını sömürüyorlar. Seçim sonrasında projeyi devam ettirmek bizim boynunuzun borcudur” dedi.

‘KONUTA KARŞIT DEĞİLİZ’

CHP Osmangazi İlçe Başkanı Metin Yılmaz ise şunları söyledi: “Yurttaşlarımızın konut sahibi olmaya karşıt değiliz. İl ilçe yönetimleri olarak tüm Türkiye vatandaşlarının ev sahibi olmasını istiyoruz” dedi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ