Demokrat Zafer

Eğitim-İş Sendikasına Bursa’dan Kutuplaştırıcı Uyarı!

Eğitim-İş Sendikası, öğretmenlerin kılık, kıyafet yönetmeliğine Atatürk İlke ve İnkılaplarına aykırı olduğu, iktidarın kamu kurumlarına dini değerleri sokmaya çalıştığı gerekçesiyle aldığı aleyhte karara eğitim sendikaları kutuplaştırıcı olduğu gerekçesiyle tepki gösterdi.

Bursa'dan Eğitim-İş Sendikasına 'kutuplaştırıcı' tepkisi

ERCAN ÇALIŞIR / BURSADA BUGÜN

Bursa Türk Eğitim-Sen 3 Nolu Şube Başkanı Işıkoğlu ile Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Açar, Eğitim-İş Sendikasının aldığı karara sert tepki gösterdi.

Eğitim-İş Sendikası Genel Başkanı Kadem Özbay ile yönetim kurulu üyeleri, Atatürk İlke ve İnkılaplarına ve Cumhuriyet değerlerine karşı gördüğü, İktidarın kamu kurumlarına dini değerleri sokmaya çalıştığını belirttiği kararda, mevcut kılık kıyafet yönetmeliğine karşı olduklarını ve eylem kararı aldıklarını kamuoyuna duyurdu. Bursa’dan bu karara kutuplaştırıcı olduğu gerekçesiyle tepkiler geldi.

Türk Eğitim-Sen 3 Nolu Şube Başkanı Ömer Işıkoğlu sosyal medya hesabında, “ÜLKEYİ ISRARLA İKİ KUTBA AYIRMAYA ÇALIŞANLARA KARŞI İYİ Kİ TÜRK EĞİTİM-SEN VAR…

28 Şubat zihniyetinin varisi Eğitim-İş’in kılık kıyafet eylem kararı şaşırtmadı.

Yıllarca kamusal alan yalanıyla dini değerlerimize, kişinin inanç ve ifade özgürlüğüne karşı her türlü zalimliklerine tanık olduğumuz bu zihniyet, bir taraftan üyeleri için serbest kıyafet eylemi (!) kararı alırken diğer taraftan kendisi gibi olmayan kendisi gibi düşünmeyenlere karşı yaşama hakkı tanımadıklarını açık ediyorlar…” diyerek tepki gösterdi.

 

Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube Başkanı Ramazan Acar ise, “Karara bak, hizaya gel!

Çok kafa yormanıza gerek yok. Darbe ürünü kılık kıyafet yönetmeliği tekrar uygulansın deyin, olsun bitsin. Özgürlük anlayışına bakar mısınız. Bizim gibi düşünmezseniz, yaşantı tarzınız bizim gibi değilse, size özgürlük yok.
Kusura bakmayın. Eski Türkiye alışkanlıklarınızı unutun. Yasakçı anlayışınıza geçit vermeyeceğiz.

İyi ki Eğitim-Bir-Sen var” diyerek tepkisini koydu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ