Demokrat Zafer

Babaya Bir Ağıt: Olduğun Yerler Uzak Mı?

İsmail Karayün’ün yeni single çalışması “Olduğun Yerler Uzak Mı?” tüm dijital müzik platformlarında yerini aldı. Temmuz ayında babasını kaybeden Karayün, o’na sesini duyurabilmek ve duyduğu yokluk acısını haykırmak üzere “Olduğun Yerler Uzak Mı?” yı sevenleriyle buluşturdu.

Kırılmadı Kaderin İnadı, E Dünya Hali…

Olduğun Yerler Uzak Mı?”nın söz ve müziği İsmail Karayün’ün kendisine, düzenlemesi ise Mehmet Zeki Çetin ve Seçkin İldem’e ait. Şarkının vokal kayıtları, miks ve mastering işlemleri Loop Records stüdyosunda yapılmış olup, şarkının klibi çok yakında bizlerle olacak.

Karayün şarkıyı şu sözlerle anlattı:

Kalbimin ortasında duran yokluk bıçağını döndüre döndüre kanatıyor bu şarkı. Bir insan en çok başka birini kaybettiğinde içinde bulunduğu tüm ruh hallerinden, hırslarından, yargılarından ve diğer birçok şeyden sıyrılıp kabuk değiştiriyor. Doğum gibi ölüm de doğal bir şey olsa da, sanki hiç ölmeyecekmiş gibi inandığınız birini kaybettiğinizde imkansızlığın değersizliğiyle yüzleşiyorsunuz. Dilerim ki, tüm bulutlarda, yağmur damlalarında, mis kokularında, toprak altında ve gökteki güzel ruhlar ülkesinde bu şarkım yankılansın ve tüm kayıplara armağan olsun. Çokça dinlenmesi ve paylaşılması dileğimle. Her zaman sevgiyle ve müzikle.

Şarkı, 24 Eylül tarihinden itibaren Spotify ve iTunes başta olmak üzere tüm dijital müzik platformlarında yerini aldı.

Şarkı Künyesi

Söz-Müzik: İsmail Karayün

Düzenleme: Mehmet Zeki Çetin & Seçkin İldem

Davul/Bas/Ud/Gitar: Seçkin İldem

Klavye/Synth: Mehmet Zeki Çetin

Geri Vokaller: İsmail Karayün

Miks ve Mastering: Mehmet Ali Akpolat

Stüdyo: Loop Records

Kapak Fotoğrafı: Nejla Taşçıoğlu

Kapak Tasarımı: İsmail Karayün & Elif Karayün

Hakkında:

Akademisyen ve müzisyen İsmail Karayün’ün ilk albümü “İnsan İnsanın Kılıcı”, Ahenk Müzik etiketi ile geçtiğimiz sene tüm dijital platformlarda ve müzik marketlerde yerini almıştı.

Bir yılı aşkın süredir üzerinde çalışılan ve on şarkının yer aldığı albümün düzenlemelerini Ege Miraç Yavuz, Gürkan Çakıcı ve Pinhani grubundan tanıdığımız Selim Aydın gerçekleştirirken bir eser hariç, tüm şarkıların sözleri ve müzikleri İsmail Karayün’ün kendisine aitti. Albümde kendisine 24 ayrı enstrümanist eşlik etmişti.

Albümden “Öğretir Böyledir Dünya”, “Yeni Cami Avlusunda Ezan Sesi Var”, “Canımın Yangını”, “Hesap” ve “Gece Alevlenir Sevdalar” için ayrıca klip çekilirken pandemi yüzünden hayata geçemeyen konserleri sosyal platfomlarda gerçekleştirmişti.

Albümün genel sanat yönetmenliğini ve tüm kapak görsellerini muzikekspres.com’un editörü Kadri Karahan gerçekleştirmişti. Karahan aynı zamanda “Hesap” isimli klibini de yönetmişti.

Albüm Türkiye müzik piyasasında günden güne kendini göstermeye devam ederken bir hafta içinde yurt dışından önemli övgüler aldı.

ve Ağustos 27’de yayınlanan Olta Dayanışma albümünde de “Şu Karşıki Dağda Kar Var Duman Yok” isimli türküyü yorumladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ