Demokrat Zafer

İYİ BÜYÜKŞEHİR MECLİS; “Siyasi Erkler Elini Bursaspor’dan Çeksin!”

İYİ Parti Büyükşehir Gurup Sözcüsü Adnan Akın; “Bursaspor’un üzerinden elinizi çekin!” çıkışı! Eylül oturumunda gurubu adına konuşma yapan Sözcü Adnan Akın, ” Güzel Bursamızın düşman işgaline başkaldırışının ve bunun sonucu olarak kurtuluşunun da bu aylara rastlaması, ayrıca bu aylara daha da büyük bir anlam yüklemektedir. Bu günlerimizi borçlu olduğumuz bu uğurda şehit olan büyüklerimizin, ruhları şad, Mekanları cennet olsun. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE…

Ülkenin savunması için vatani görevini yaparken, Gerek pençe kilit harekatında ve gerekse teröristlerce yapılan taciz atışları esnasında bu vatan uğruna canlarını veren Mehmetçiklerimize Allahtan rahmet, yakınlarına sabırlar dilerim. Milletimizin başı sağolsun. Yaralılarımıza acil şifalar dilerim. Ayrıca geçtiğimiz günlerde Ermeniler tarafından yapılan kalleşçe saldırıda şehit olan kardeş Azerbaycan askerlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun, Türk Dünyasının başı sağolsun.

Sayın başkan, Ağustos ayı da  dönemsel yağışların yoğun oluştuğu bir ay oldu. Bölgemizde yaşanan sel baskınları sonucunda zarar gören yörelerde yaşayan vatandaşlarımıza geçmiş olsun der, İYİ PARTİ olarak, mağduriyetlerinin en kısa zamanda giderilmesini temenni ederiz. Sayın Başkan, Mustafakemalpaşa ilçesi Çeltikçi mahallesini Ova Esemen mahallesine bağlayan yolun, Çapraz Çayı üzerindeki uzunluğu yaklaşık 100mt. civarında olan köprünün, genişliğinin çok dar olması nedeniyle araçların bekleme yapması gerekmektedir. Yöre insanlarının kendi imkanları ile yaptığı bu köprünün, Büyük şehir imkanları ile genişletilerek yapılması kaçınılmaz olmuştur.

Sayın Başkan, geçtiğimiz dönemlerde de gündeme getirdiğimiz halde, Harmancık ta olduğu gibi Yenişehir ilçemizde de bir önceki oturumun konuşma tutanakları Meclis üyelerine dağıtılmadığı için, Meclis üyelerinin   oturumlarda yapmış olduğu konuşmalarının tutanaklara doğru geçip geçmediği de bilinmemektedir. İlçe meclis başkanlarının bu tür uygulamalar içine girmesi bizleri üzmektedir.

Şehrimizin en önemli markası olan Bursasporumuza da yeni açılan futbol sezonunda başarılar dilerim. Burada Bursasporun adını zikretmişken takımımızın yaşadığı sıkıntılardan da söz etmek isterim. Daha önce meclis üyemiz Ferit Gürsoy’un da gündeme getirdiği Bursasporumuzun maddi sıkıntılarının giderilmesi ve daha rahat bir sezon geçirilmesi gereğini dillendirmek zorunda kalmıştık. Biz siyasiler ne zaman Bursasporumuzun idari yapısına müdahale ettiğimizde, oluşan tablo ortadadır. Başarısızlık ve başarısızlık. Gelin burada ortak bir uygulama başlatalım. Tüm siyasi yapılar Bursaspordan elini çeksin ve sadece maddi katkıda bulunarak kulüp yönetimi bu şehrin sporda ehil insanlarına bırakılsın. Bu uygulama ile Bursaspor’a en büyük katkıyı yapacağımıza inancımız sonsuzdur. Biz İYİ PARTİ olarak, daha önceki sezon başında da yaptığımız gibi bu sezonda da  her türlü desteği yapmaya hazırız.

Sayın Başkan ,son zamanlarda mezarlıklardaki ,özellikle Hamitler mezarlığındaki, vefat edenlerin metal mezar tabelalarının çalındığı ve hurdacılara satıldığı iddia edilmektedir. Bu konuda tarafınızdan herhangi bir tedbir alınmışmıdır? Mezarlıklarımızda güvenlik amaçlı bir tedbir varmıdır? Sözlerime burada son verirken, Bu günkü  olağan  eylül ayı  toplatısında,  İYİ PARTİ grubu olarak, meclisimizce alınacak kararların ilimize hayırlar getirmesini dilerim.” dedi.

İYİ PARTİ BÜYÜKŞEHİR GURUBU verdiği önergede;

5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi kanunun amacı,  hizmetlerin plânlı, programlı, etkin, verimli ve uyum içinde yürütülmesini sağlamaktır.  İlçe belediyelerinin görüşlerini de alarak büyükşehir belediyesinin stratejik plânını, yıllık hedeflerini, yatırım programlarını ve bunlara uygun olarak bütçesini hazırlamaktır Büyükşehir Belediyesi’nce hazırlanan bütçesinde,  yoksul ve muhtaçlar için ayrılan ödeneği ihtiyaç sahipleri arasında ayrım gözetmemek, en önemli kriterdir. Çünkü bu bütçe, bölge insanlarının vermiş olduğu vergi, harç  ve bağışlardan oluşmaktadır.

5216 sayılı kanunun ilgili maddelerince oluşturulan Büyükşehir Belediye Bütçesi’nin yoksul ve muhtaçlar için ayrılan ödenekten, toplam tutarı 6 milyon TL’yi bulan 60 bin adet eğitim yardım çekinin Mahalle muhtarlarının tespit ettiği listeler yerine, mahalle muhtarlarının bilgisi dışında, AKP’nin mahalle temsilcilerinin hazırladığı listelerdeki partililere dağıtıldığı, Mahalle muhtarlarımızca iddia edilmektedir.

Adları da belli olan, hatta isimleri sosyal medyaya da yansıyan, Mahalle Muhtarlarının dillendirdiği bu iddialar konusunda, ilgililer hakkında ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Adnan AKIN         Ferit GÜRSOY       Ersal KAYA     Mehmet TEMİRTAŞ   İsa SÖĞÜT 

Meclis üyesi       Meclis üyesi          Meclis üyesi         Meclis üyesi         Meclis üyesi

 

Mehmet KALPAN  M.Aybars YILANLI     Oğuz HANÇER    Ahmet KOÇİNALI   Bülent MUMCU   

Meclis üyesi              Meclis üyesi            Meclis üyesi        Meclis üyesi           Meclis üyesi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ