Demokrat Zafer

İTALYAN SANATININ GÜCÜNÜ TASARIMIMIZA YANSITTIK

La MiaLuce’ninYeni Yüzünün TasarımcısıDuygu Yiğit;

‘’PLAZZO DEL TE ESERİNDEN İLHAM ALARAK İTALYAN SANATININ GÜCÜNÜ TASARIMIMIZA YANSITTIK’’

İtalyan mutfağının Anadolu yakasındaki ödüllü adresi La MiaLuce, yepyeni mimari tasarımını müdavimlerinin beğenisine sundu. Restoranıntasarımını gerçekleştiren iç mimar Duygu Yiğit yeni dekorasyonun ayrıntılarını ve ilham aldığı eserleri paylaştı.

İtalyan Hükümeti tarafından İstanbul’un en iyi İtalyan restoranı seçilerek, “OspitalitàItaliana” ödülü alan La MiaLuce, yenilenen yüzünü misafirlerine tanıttı. İtalyan mimarisinin güçlü dokularını yansıtan tasarımı ile müşterilerine eşsiz bir deneyim sunan La MiaLuce’ninyeni yüzünün tasarımcısıDuygu Yiğit, ‘’PLAZZO DEL TE eserinden ilham alarak İtalyan sanatının gücünü tasarımımıza yansıttık.’’ dedi.

‘’İTALYAN SAMİMİYETİNİ SANATIN GÜCÜYLE BİRLEŞTİRDİK’’

İtalyan tasarım felsefesinde olduğu gibi, amaca hizmet eden en estetik formu kullanarak, samimi ama aynı zamanda görkemli bir mekan olmasını amaçladıklarını söyleyen La mialuce’ninyeni yüzünün tasarımcısıDuygu Yiğit, ‘’ İtalyan sanatının gücünü duvarlarımıza işlemek istedik. Müşterilerimizin kendini daha özel hissetmeleri için İtalya’daki Mantova Sarayı’nın duvarlarında bulunan, Maniyerizmin en meşhur kubbesi olarak adlandırılan Plazzo del Te’yi kendi tavanımıza işledik. Döneminin en ünlü sanatkarları, aristokları ve soylularını ağırlayan bu kubbenin altında kendi misafirlerimizi ağırlayıp onlara olan özenimizi yansıtmak istedik. İtalyan sanatının gücünü duvarlarımıza işlerken müşterilerimizin aynı zamanda ev rahatlığı ve konforunu sağlayabilmek için masa ve sandalyelerimizde ergonomik modelleri tercih ettik’’dedi.

YEMYEŞİL BAHÇE İÇERİSİNDE, BÜYÜLEYİCİ BİR İTALYAN RESTORANI

Duygu Yiğit ’’Mutfak bölümümüzü büyüterek yenilenen tatlar için yer açtık. Ayrıca bar bölümünü La MiaLuce’nin imza kokteylleri ile daha şık ve geniş bir alana yaydık. Daha önce bölümlere ayrılan restoranın kapılarını birbirine açarak daha geniş ve ferah alan bir alan yaratıldı. Yemyeşil İtalyan bahçesinden evin içine girme havası verdik. Mekanın ön kısmındaki yeşil bahçe ile ormanın içerisinde, büyüleyici bir İtalyan restoranı yarattık. Aşırı gösterişli bir mekan yerine daha çok aile, ev hissini vermeye çalıştık. İtalya’da ailelerin toplanıp birlikte yemek yedikleri büyük salonlar gibi bir tasarım yaptık’’ diye belirtti.

‘’İTALYAN SANATINI TAVANIMIZA İŞLEDİK’’

Bahçe içinde gizli, natural ve İtalyan sadeliğini yansıtan bir mekantasarladıklarını belirten Duygu Yiğit, ‘’ İtalyan sanatının gücünü de yansıtmak amacıyla, yenilen yemeklerin kaliteli ve üst düzey insanlara özel tatlar olduğunu vurgulamak için kubbe görüntüsünü ekledik. İtalyan gücü ve görkemini yansıtan, kubbe içinde bulunan ‘Plazzo del Te’ eserini tavanımızauygun şekilde bastırarak sade, güçlü ve kaliteli bir yemek yendiğini vurguladık.’’ dedi.

LA MIA LUCE HAKKINDA

İtalyan mutfağının Anadolu yakasındaki lezzet elçisi La MiaLuce, 2012 yılının Mart ayında kapılarını İtalyan mutfağı severlere açtı. İtalya’nın farklı bölgelerinde geleneksel İtalyan lezzetlerini tadan ve müdavimi olan Kutlay ve Berrin Şimşek, bilişim sektöründeki 20 yılı aşkın faaliyetlerinin ardından, İtalyan mutfağı alanında bir lezzet noktası açma kararına vardı.

En önemli ilham noktaları; keyif, lezzet ve kaliteli hizmeti bir araya getirmek olan Kutlay ve Berrin Şimşek çifti, bunu huzur veren bir ambiyans ile sunmak amacıyla, Suadiye’de şehrin kalabalığından izole bir noktayı tercih etti.

Deneyimli ve tutkulu ekibi ile menüsündeki lezzetleri ilk günkü tadını koruyarak hazırlayan La MiaLuce, uzun süren çalışmaların ve yapılan tadımların ardından menüsüne özel lezzetleri eklemeye devam ediyor.

Kapılarını misafirlerine açmasının üzerinden geçen 5 yılın ardından; taze ve lezzetli yemekleri, yerli ve yabancı markalardan oluşan zengin şarap seçenekleri, kaliteli ve güler yüzlü hizmeti, taze el yapımı makarna ve pizzaları, keyifli müzikle harmanlanmış atmosferi ile birlikte İstanbul’un en önemli lezzet duraklarından birisi oldu.

La MiaLuce, 2016 yılı başında, İtalyan Konsolosluğu tarafından “OspitaliteItaliano” ödülünün sahibi oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ