Demokrat Zafer

Atmaca: Gönlümüzdeki Cumhurbaşkanı adayı Karamollaoğlu’dur

Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca ile beraberindeki heyet Bursada Bugün’ü ziyaret etti. Bursada Bugün Genel Yayın Yönetmeni Aysın Komitgan ile köşe yazarı Atilla Sağım’a Bursa’daki çalışmalar hakkında bilgiler aktaran Atmaca, kentsel dönüşüm ile 6’lı masa çalışmalarına  değinirken gönüllerindeki cumhurbaşkanı adayını açıkladı. Önümüzdeki dönem siyasi olarak etkili yerlerde olacaklarını iddia eden Atmaca, asıl hedeflerinin bir sonraki seçimlerde oylarını arttırmak olduğunu ifade etti.

Mehmet Atmaca: Gönlümüzdeki Cumhurbaşkanı adayı Karamollaoğlu'dur

ERCAN ÇALIŞIR / BURSADA BUGÜN

Bursada Bugün‘ü ziyaret eden Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca, ülke gündemi ve Bursa ile alakalı önemli açıklamalarda bulundu.

Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz‘ın bugün gerçekleştirdiği 3 yıllık faaliyet değerlendirme toplantısına atıfta bulunan Atmaca, “Ortabağlar Mahallesi’nde 19 bin nüfusun bir meydanı yok. Sokakları daracık” dedi. AK Partili belediye başkanlarına nazaran ise Oktay Yılmaz’ın halkla daha çok iç içe olduğunu söyledi.

MHP‘nin Bursa mitingi ile alakalı konuşan Atmaca, “Şehir dışından gelenlerin olduğu bir mitingdi. 25 bin katılımdan söz ediliyor. Beklentimizi aşan bir kalabalık olmasıyla beraber AK Partililerin desteklediği bir miting oldu. Haliyle Cumhur İttifakı’nı güçlü göstermek istiyorlar” diye konuştu.

“PARAYI VEREN İMAR DEĞİŞTİREBİLİYOR”

Atmaca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı sosyal konut projesi için ise mevcut konut fiyatlarının etkileneceğini düşünmediğini belirterek, ” 8.650 konutun yetersiz olacağını düşünüyorum. Vatandaşın sosyal yardıma muhtaç bırakılması ve ranta kurban edilmesi yanlıştır. Bursa’nın göç aldığı 3 temel durum var. Yurt dışı, farklı iller ve ilçeler. Mevcut konutlar bu artan nüfusa yetmiyor. Talep aşırı fazla. Bu yüzden konut yaparken kentlilik konusunda katliam işleniyor. Çünkü 30 yıllık nüfusu hesaplayıp planlar yapılması gerekirken göçü kontrol edemiyoruz. Edemeyince de parayı veren imar değiştirebiliyor. Bunu maalesef Nilüfer’de, Osmangazi’de, Yıldırım’da yapıyor. Belediyelerin ve BTSO’nun Kalkınma ve Yatırım A.Ş gibi kuruluşlarının çalışmalarında denetim, hesap verebilirlik ve şeffaflık, yandaş kayırma sorunları mevcut. Kentsel dönüşüm ise bu şehre ihanettir. 2-3 katlı evleri yıkıp yerine 10 katlı binalar dikiliyor. O bölgenin suyu, alt yapısı, trafiği bu sebepten artıyor” ifadelerinde bulundu.

“AK PARTİ’DEN ŞİKAYETÇİLER FAKAT ERDOĞAN’I KORUYORLAR”

Yeniden Refah Partisi teşkilatı ile başlarda sorunlar yaşansa da şu an il başkanları düzeyinde görüşmeler yapıldığını ve tabanda çatışmaların olmadığını belirten Atmaca, “Seçimlerin önümzdeki mayıs ayında yapılacağını düşünüyoruz. Mecliste olmamamıza rağmen 1000 kişilik salon programları yapabilir durumdayız. Teşkilatımızın heyecanını kaybetmemesi için çalışıyoruz. Zaten uzun yıllardır hala canlı bir teşkilata sahip olmamız bunun neticeleridir. Mecliste olan partiler haricinde bizim gibi teşkilatı canlı olan bir parti yok” dedi.

Kendi teşkilatlarının basının ilgisizliğinden muzdarip olduğuna değinen Atmaca, “Kongremizde davet etmemize rağmen sizlerin haricinde pek az katılım oldu. Bizlerde de yaz rehaveti olduğunu itiraf etmeliyim. Yenişehir ve Mudanya’da seçim atmosferi oluşturmadan kongrelerimizi tamamlayıp ilçe başkanlarımızı değiştireceğiz. Diğer ilçeler için ise seçimden sonrayı bekleyeceğiz. Daha önceleri yaptığımız ‘Söz Mahallede’ programını, ‘Saadet Mahallede’ formatıyla devam ettireceğiz. Burada amaç; vatandaşın derdini dinlemek. Vatandaşımız hala çekingen fakat tepkili. Şöyle bir durum görüyoruz; AK Partiden şikayetçiler ama Erdoğan’ı koruyorlar. Sahiplenmeye devam ediyorlar” diye belirtti.

“GÖNLÜMÜZDEKİ CUMHURBAŞKANI ADAYI TEMEL KARAMOLLAOĞLU’DUR”

Bursa’nın 6’lı masa temsilcileri olarak aralıklarla bir araya geliyoruz diyen Atmaca, “Cumhurbaşkanlığı için bir aday belirleme metodunun konuşulduğunu biliyorum. Aday ismi henüz konuşulmadı. Teknik olarak kim daha çok oy alabilecek ise onu aday gösterip, teşkilatlarımızdan desteklemelerini isteyeceğiz.Zaten bizim oyumuz sonucu etkileyebilecek bir oy değil. Genel görünümde etkili olabilecek bir destek. Kılıçdaroğlu’nun adaylık açıklaması oldu. Şu an Erdoğan’nın konuşmalarına ve Kılıçdaroğlu’nun konuşmalarına bakarsak; şahsen ben Kılıçdaroğlu’na oy veririm. Bizim için sağcı ya da solcu yoktur. Fakat tabanımız yüzde 100 belirlenecek adaya oy verir diyemem.  Biz Milli Görüşçüyüz. Bizim gönlümüzde ise Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu’nun cumhurbaşkanı olması var. Çünkü bir geçiş olacak. Mevcut yasalar ile görev yaparken değişime geçilecek” dedi.

“BURSA’DA GELECEK, DEVA VE DEMOKRAT PARTİ İLE…”

Parti olarak milletvekilliği için çalışmaları olduğuna işaret eden Atmaca, ” Hükümette kimse sorun çözmeye gelmiyor. Bursa’da meclis üyesi olma telaşları var. Bakıldığı zaman maddi bir getirisi yok fakat yurt dışı gezileri, itibar, özel günlerde pahalı hediyeler gibi ayrıcalıklarına kanıyorlar. Bizim parti olarak milletvekilliği konusunda çalışmalarımız oluyor. Bizim çatı olacağımız Deva Partisi, Gelecek Partisi ve belki Demokrat Partiden oluşan bir ittifak ile milletvekilliği seçimlerine girebiliriz. CHP’de İYİ Parti ile girebilir o şekilde bir tablo olursa Bursa’da milletvekillerinin yüzde 70’ini alırız. Bizim asıl hedefimiz bu dönem 6’lı masada icra makamlarında görev alarak kendimiz hatırlatmak. Bir sonraki seçimde oylarımızı arttırmaktır” şeklinde konuştu.

Kendisinin son dönemi olacağını söyleyen Atmaca, ” 1 dönem görev süresini az, 3 dönemi ise fazla buluyorum. 2 dönem görev yapmak yeterli. Çünkü heyecan lazım. 3 dönem görev yapanlarda heyecan kalmıyor. Teşkilatı diri tutmamız gerekiyor. Bursa’da 15 bin üyemiz var. geçen yıla göre artış yaşandı. Millet bize daha çok, ‘siz çalmazsınız, rüşvet ya da yolsuzluk yapmazınız’ gibi söylemlerle geliyor. Fakat bizim bir kimliğimiz var. Toplum kültürü değişti. Bizim davamızda adalet var, inançlara özgürlük var, toplumun yönetime ortak olması var. Toplum sisteme müdahale edebilsin. Başka bir kurtuluş yok” diye ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ