Demokrat Zafer

Polonez, horeca pazarında iddialı büyüyor

36 yıllık perakende gücünü horeca pazarına da taşıyan Polonez, hedef büyüttü. Ar-Ge ve üretim tesislerine yaptığı yatırımlarla kapasite artırımına giden ve ürün çeşitliliğine ağırlık veren Polonez, sadece horeca pazarında % 20 (tonajda) büyümeyi hedefliyor.

Şarküteri et ürünleri pazarında 36 yılı aşkın süreyi geride bırakan Polonez, post pandemi döneminde turizm sezonuna paralel horeca sektörünün de hareketlenmesiyle birlikte hedef büyüttüğünü açıkladı. Horeca pazarında gıda satışlarını değerlendiren Polonez Pazarlama Müdürü Andaç Günsoy “Geçtiğimiz yıl pandemi sebebiyle Haziran başlarında açılan sezon bu yıl, pandemi etkilerinin hafiflemesiyle daha erkene alındı. Turizm sektörü toparlandı ve konaklamalar artış gösterdi, bu da horeca pazarının büyümesini sağladı. Önümüzdeki yıl ise bu yıla göre daha iyi bir turizm sezonunun olacağına inanıyoruz. Bugün toplam ciromuzun yaklaşık %25’i horeca pazarından geliyor. Hedefimiz, geçen yılki tonajımızı %20 oranında artırmak” dedi.

“Hedefimiz horeca pazarında liderlik”

“Kurulduğumuz ilk günden bu yana üretim ve Ar-Ge hep önceliğimiz oldu” diyen Andaç Günsoy; “Özellikle son 3 yılda bu alana ciddi yatırımlar yaptık. Yeni ürün gelişimi, teknolojinin hızla değişimi, pazardaki değişimleri yakalamak ve hatta liderlik etmek için inovasyon odaklı ilerlemek zorunda olduğumuza inanıyoruz. Şarküteri et ürünleri pazarında inovasyonu gündeme getiren ve uygulayan ilk markayız. Ar-Ge’ye olan yatırımlarımız aynı hızla devam edecek. Şarküteri et ürünleri pazarı daraldı. Yılın son çeyreğinde bu pazarı yeni ürün çeşitleriyle hareketlendirmeyi planlıyoruz. Özellikle fümeleme yatırımı sayesinde perakendede olduğu gibi  horeca pazarında da kapasitemizi ciddi oranda artırmayı başardık. Gelecek yıl bu alanda daha fazla büyümeyi ve pazarın liderliğini hedefliyoruz” açıklamalarında bulundu.

“Ürünlerimizi şeflerin ihtiyaçlarına göre şekillendiriyoruz”

Günsoy, horeca pazarının Polonez için önemli bir pazar olduğunu belirterek; “Polonez ve Polonez Chef markalarımızla bu pazardayız. Horeca pazarı için oluşturduğumuz Polonez Chef ürünlerinde, otel şeflerinin menü oluştururken ihtiyaç duydukları reçetelere göre hareket ediyoruz. Ürünlerimizi gelen taleplere göre boyutlandırıyor, ihtiyaca göre özel ve farklı kesim alternatifleri sunuyoruz. Ana formülümüzü değiştirmeksizin farklı baharatlar kullanarak farklı lezzetler de üretiyoruz. Bazı farklılıklar olsa da Polonez ürünlerinin kalitesi, lezzeti ve ana formülü her zaman aynı.” dedi.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ