Demokrat Zafer

”BİZ BURSAYIZ BİZ TÜRKİYEYİZ” SLOGANIYLA YOLA ÇIKTILAR

http://halkıngazetesi

Bursa’nın önde gelen vakıfları ve derneklerinin başkanı basın mensuplarıyla kahvaltıda buluştu. Bursa’nın problemlerinin masaya yatırıldığı görüşmeye, Bursa Vakfı Başkanı Recep Günay, Bursa Trabzonlular Derneği Başkanı Mehmet Yetim, Bursa Artvin Vakfı Başkanı Op. Dr. Adnan Demirci, Kalite Birliği Derneği Başkanı (KAL-BİR) Mustafa Karaman ve çok sayıda davetli katıldı.

11 Eylül Bursa’nın kurtuluşunun yıl dönümü tarihini özel olarak seçtiklerini belirten Bursa Trabzonlular Derneği Başkanı Mehmet Yetim, “Amacımız Bursa’nın marka değerime sahip çıkmak. Bu fikrin çıkışını Bursa’nın kurtuluş gününde yapmayı planladık. Bursa’da yaşayan ortak kesimlerin katılımı ve sizlerin aracılığıyla iletmek istiyorum ki burada kimseyi farklılaştırmadan bir eser bırakma niteliğindeyiz. Burada yaptığımız toplantıların hemşeri dernekleriyle ortak bağlantı kurması gerekiyor. Bursa’nın kaybettiğini gördüğümüz için bu çalışmayı başlattık” dedi

Bursa Vakfı Başkanı Recep Günay ise, ““Her geçen gün kaybeden bir Bursa var. Bizlerde bir göçmen aileden geldik önce Bursa demeliyiz. Fabrika atıklarından ovası, dereleri, nehirler zehirlenmiş. Bursa, Türkiye’nin kanserle mücadele eden bir numaralı şehridir.” ifadesini kullandı.

Bursa Artvin Vakfı Başkanı Op.Dr. Adnan Demirci konuşmasına “Birlik olmamız lazım” diyerek başladı.

Demirci, “Zaman içerinde gördük ki ayrışmaktan ziyade bir arada olmanın daha faydalı olduğunu gördük. Birlik beraberliğe daha fazla ihtiyacımız var. Bursa’daki bu anlamda bugünkü toplantı önemli. Bursa’nın geleceği için önemli bir adım olduğunu düşünüyorum. 27 Eylül gecesi Atatürk Kültür Merkezindeki etkinliğe sizleri bekliyorum” dedi.

http://www.halkingazetesi.net/bursahaberleri

Kalite Birliği Derneği (KAL-BİR) Başkanı Mustafa Karaman ise etkinlikte şöyle konuştu:

“ Yıllardır aynı şeyleri savunuyorduk. Doğum yerin neresi olursa olsun Bursa’da yaşayan herkes Bursalıdır. Anadolu işgal edildiği zaman TBMM’de sadece bir il için çok anlamlı bir tepki ortaya konuldu. Atatürk ve silah arkadaşları Meclis’in kürsüsünde Bursa’yı savundu. Bursa kalite şehri ancak Bursa kirletiliyor. Olanlara sessiz kalmayacağız, kimseyle kavga etmeden önerilerde bulunacağız” ifadesini kullandı..

http://www.halkingazetesi.net

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ