Demokrat Zafer

MHP MUDANYA MECLİS; BU FELAKETİ NEDEN YAŞADIK ! GEÇMİŞ OLSUN MUDANYA

“Pek çok eksiklikleri bulunan kentimiz değişen ve hırçınlaşan iklim şartlarına göre yeniden dizayn edilmeli.” sözler Mudanya’nın keskin muhalif meclis üyesinden. MHP Gurup Sözcüsü Bülent Erden;

“Sel felaketi yaşayan Mudanya, Tirilye, Kumyaka ve Güzelyalı’da ikamet eden iş yeri bulunan saygıdeğer hemşehrilerime geçmiş olsun.
Can kaybı olmaması dışında hiçbir tesellisi olmayan üzücü afet için doğal demek, bunu doğal afet olarak tanımlamak samimi bir yaklaşım olmasa gerek.
2019 yerel seçimlerinden bu yana MHP Mudanya ilçe Başkanı, teşkilatı ve meclis üyeleri olarak her zaman vatandaşlarımızdan aldığımız oyların hakkını vermeye gayret ettik.
Yaşanan sel felaketi aslında yıllardır geliyorum ve sık sık geleceğim diyen bir tehlike. Siyaset çatısı altında çelikleşmiş bir ayrışma yaşayan Mudanya’da defalarca “Gelin Mudanya’mızı ortak akılla yönetelim” açıklamalarım basında yer aldı. Kulak veren olmadı.
Sözü fazla dolaştırmadan yaşanan ve bir şeyleri değiştirmezsek yaşanacak büyük felaketlerin sebeplerini özetle yazayım.
1- Son 35 yıldır Mudanya’mız da uygulanan rantsal ve yanlış imar planları, inşaat ruhsatları. Kodu düşük bina ruhsatlarının verilerek alt katlarına işyeri ruhsatlarının verilmesi. Yaşanan yoğun göç ve şehir planlamasının yapılmaması.
2- Dere yataklarının üzerine yol, bina yapılması
3- Mevcut dere yataklarının (Karanlık dere, Aydınpınar deresi, Çınarlı, Çırna deresi vb.) değişen iklim şartları göz önüne alınarak gerekli tedbirlerin ve periyodik kontrollerinin tam olarak yapılmaması. Kalıcı çözümler yerine pansuman tedbirler alınması.
4- Düz bir alana kurulu bulunan halk arasında Giritli Mahallesi olarak bilinen yerde kaldırımların yok edilerek yanlış bir proje uygulanması. Sadece taş döşeme ile yetinilip gerisinin uyarılara rağmen dikkate alınmaması.
5- Güzelyalı, Mudanya, Kumyaka ve Tirilye’de tepelerden gelen ve yağmur suyu giderlerinin karşılayamadığı suları denize deşarj edecek sahil yol şeridine yeterli büyüklükte mazgalların konularak periyodik olarak temizliğinin tam olarak yapılmaması.
6- Mudanya Belediye Başkanının Bursa Büyükşehir Belediye Meclis Toplantılarına Mudanyalılar adına katılım sağlamaması. Büyükşehir Belediye Başkanı ile yaşanan kopukluk.
7- Doğruları işaret edebilecek eleştirel düşünce, fikir ve bilime kapalı olmak. STK, teknik odalar başta olmak üzere Mudanyalı’ların çıkarları doğrultusunda hiç değilse seçimlere 6 ay kalana kadar hiçbir siyasi ötekileştirme yapmadan ortak akılla Mudanya’nın yönetilememesi.
Maddi kaynakların doğru ve gereksinim duyulan yerlerde kullanılması yerine çarçur edilmesi. Bazı kişilerin kaprislerine Mudanya’nın kurban edilmesi.
Saygıdeğer Hemşehrilerim,
Mudanya’da ki ayrışmayı size aktarabilmek adına yazıyorum. Olan olmuş Mudanya’lı yaralarının sarılmasını bekliyor.
Bursa Valimiz Sayın Yakup Canbolat yanına Mudanya Kaymakamımız Sayın Ayhan Terzi, Bursa Büyükşehir Belediye Belediye Başkanı Sayın Alinur Aktaş, Mudanya Esnaf Odası Başkanı Sayın Ertan Abdulazizoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Sayın Orhan Samast ı da alarak bir kamyonetin arkasına biniyor ve sel sularının arasına, çamurların arasına girerek vatandaşın zararını tespit etmek için çabalıyor. Mudanya Belediye Başkanı Sayın Hayri Türkyılmaz nerede? Haberi mi yok ilçemize Sayın Vali’nin geldiğinden? İşte yaşanan bir felaket sonrasında bile ortaya çıkan bu tablo Mudanyamız adına çok üzücü.
İlçemizdeki eksikliklerin, aksaklıkların takipçisi olacağımdan kimsenin şüphesi olmasın.”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ