Demokrat Zafer

Anadolu Sofrasında Vanlıların Rüzgarı!

Bursa Kent Konseyi tarafından düzenlenen ‘Bursa Büyük Hemşehri Bayramlaşması’, Edirne’den Kars’a, Balkanlardan Kafkaslara kadar birçok farklı kültürü buluşturarak adeta Türkiye mozaiği meydana getirdi. Hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi hedefiyle çalışmalarını yürüten Bursa Kent Konseyi, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Hemşeri Dernekleri, Federasyonları ve Konfederasyonlarının bir araya geldiği ‘Bursa Büyük Hemşehri Bayramlaşması’nı düzenledi. Atatürk Kongre Kültür Merkezi Fuar Alanı’ndaki bayramlaşma programında, Edirne’den Kars’a, Balkanlardan Kafkaslara kadar her yöreye ait stantlar kurularak bayramlaşma gelenekleri yaşatıldı. Türkiye’de bir ilk olan bayramlaşmada, dernekler kendi yöresel tatlarını misafirlere ikram etti.
Mehter takımı ve yöresel halk oyunları ekiplerinin de performans sergilediği programda, farklı kültürler buluşturularak adeta Türkiye mozaiği meydana getirildi.

Büyük buluşmada ise Vanlılar damga vurdu! Bursa Vanlılar Dernek Başkanı Asker Karataş ve Yönetimi tarafından açılan stantta Van’ın geleneksel damak tatları ve geleneksel el işlerinden oluşan ürünler katılımcılara tanıtıldı. Başkan Asker Karataş; “Bursa’daki 65 bin dolayındaki hemşehrimizin yanında Van’ın 1,5 milyondan fazla nüfusuna da hizmet ediyoruz. Vefatta, nişanda, düğünde, yasta, sünnette, acıda, asker ve hac uğurlamasında her zaman hemşehrilerimizin yanında olduk. Van’ın güzel kültürünü ilimizde en güzel şekilde tanıttık, tanıtmaya da devam edeceğiz. İnsan hassasiyetinin en yüksek olduğu her alanda seminer ve konferanslarımızla, geçim derdine düşen ailelerimizin her türlü ihtiyacını karşılamada,  ihtiyacı olan evlenecek gençlerimize çeyiz yardımı yaparak, ihtiyaç sahibi sünnet çağına gelmiş evlatlarımızı da yalnız bırakmayacağız.” dedi. 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ