Demokrat Zafer

Birçok insanın bu tatili evinde geçirdiği muhtemel bayramda, siyasiler ne yaptı?

Yazdığı yazılarla Bursa’nın gündemini değiştiren yazardan, siyasilerin bayramlaşmasından, objektif izlenimler. Bursa’nın etkin kalemi Çağla Şahin; Bursa’daki siyasi partilerin bayramlaşmasını kaleme aldı. Şahin; “Selam tüm okuyuculara, selam olsun bayramlarda bayramı yaşayıp yaşatabilenlere…

Bayram devam ederken,9 günlük bir tatile bağlanması kimilerinin şehir dışındaki yakınlarına gitmesine kimilerinin tatil yerlerine gidip biraz kafa dinlemesine de vesile oldu. Tabi tatil yerleri malum biraz tuzlu, zaten bu yıl turizmciler, doluluk oranlarında azalma olduğunu belirtti. Bunun yanında şehir dışı ulaşımının da artık ciddi bir bütçe gerektirdiği düşünülürse birçok insanın bu tatili evinde geçirdiği muhtemel…

Gelelim devam eden bayramlaşmalara…

Dün birçok siyasi partinin bayramlaşma programları vardı.

CHP, İYİ Parti ve DEVA Partisi’nin programları Kültür Park’ta yan yana üç bildik mekanda gerçekleşti. Bursa CHP İl Başkanlığı’nın saat 11:00’da başlayan programına tatile rağmen katılım oldukça iyiydi diyebiliriz. CHP milletvekilleri ve yönetim kadrosunun mekanın girişinde bayramlaşmaları kabul etmeleri programdan daha uzun sürdü hatta.

Program sırasında ise siyasilerden İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu’nun, CHP Bursa Milletvekilleri Nurhayat Altaca, Orhan Sarıbal ve Millet ittifakı Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Bozbey’in konuşmalarını Sezai Karakoç, Nazım Hikmet ve Ahmed Arif gibi şairlerin şiirleriyle tamamlamaları programa renk kattı.

Nurhayat Altaca; bir dahaki bayramda hiçbir çocuğun aç yatmayacağı bayramlar diliyorum temennilerinde bulunurken,

Yüksel Özkan; ülkede gün geçtikçe şiddet haberlerinin arttığını ve buna 20 yıllık Ak Parti iktidarının sebep olduğunu belirtti.

Erkan Aydın ise; şeker, kağıt satmak yerine fabrikalarını satan milli değerleri unutan Ak Parti’nin sonu gelmiştir, dedi.

Programda söz alan Orhan Sarıbal: Ülkede her şey katlediliyor. Doğa, orman, doktor, avukat, işçi, esnaf… Tüm baskılara rağmen biz “kral çıplak” diyoruz, derken sözlerine salonda alkış sesleri ve sloganlar eşlik etti.

İYİ Parti’nin 13:00’da başlayan bayramlaşma programına katılım oldukça iyi olsa da konuşmacı protokol masası oldukça kalabalıktı.  Oturumlarda birçok masanın üstünde “rezerve” yazılması da ilginçti hele ki bayramlaşma programı gibi bir günde.

Selçuk Türkoğlu konuşmasında; kurban kesiminin %20 ye düştüğünden insanların yokluk içinde olduğundan bahsederken ”Zorlukları tabi ki bölüşeceğiz ama varlıkları da bölüşmeliyiz. Saray refah içindeyken halk yoksulluk içinde. İptal edilen miting için harcanan paranın hesabını da sorduk. Biz hem genel hem yerel yönetimlerde hesap sormaya devam edeceğiz. Ama  bir zamanlar yüzleri kızarırdı artık kızarmıyor da. Bu bayram inşallah bu iktidarla son bayram olacak” dedi.

DEVA Partisi’nin programına gelirsek maalesef iftar yemeğinde olduğu gibi koordinasyon eksikliği yüzünden biraz geride kaldı diyebiliriz. Hemen yanında günler öncesinde saati belli olan CHP programıyla dakikası dakikasına aynı zamanda yapılması katılımın daha az  olmasına sebep oldu. Yerel basından pek çok arkadaşla birlikte çok istememize rağmen programların çatışması nedeniyle organizasyonlarında bulunamadık.

Yine aynı saatlerde AKKM’de yapılan AK Parti  programı ise orada bulunan arkadaşlarımızdan aldığımız bilgilere ve gelen fotoğraflara dayanarak oldukça sakin geçmiş. Kalabalık olmaması bir tarafa boş kalan sandalyeler dikkat çekmiş. Şunu da belirtmek gerekir ki AK Parti programının yapıldığı alan diğer partilerin program alanlarından çok daha büyük ve doldurmak kolay değil. Fakat önceki programlarının da yine büyük mekanlarda yapıldığını ve çok kez insanların sığmayıp dışarıya taştığını biliyoruz.

Ne diyelim, önümüzdeki bayram; ülkemiz için, insanımız için, refah için, hukuk için, birlik beraberliğimiz için, çocuklarımızın gençlerimizin yarınları için en iyi olacak , en vicdanlı, en vatansever parti kimse sandıktan o çıkmış olsun…”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ