Demokrat Zafer

BUBİ’NİN, 50. YAŞINI KUTLAYAN MİLLİYET SANAT’IN İŞBİRLİĞİYLE DÜZENLENEN “İKONALAR” BAŞLIKLI KİŞİSEL SERGİSİ BODRUM MARİNA YACHT CLUB’DA, meRQezart’TA AÇILDI!

Türk çağdaş sanatının önemli isimlerinden Bubi’nin “İkonalar” başlıklı kişisel sergisi, Bodrum’daki meRQezart Alternatif Sanat Mekânı’nda ziyarete açıldı. Bu yıl 50. yaşını farklı etkinliklerle kutlayan Milliyet Sanat dergisinin işbirliğiyle düzenlenen sergi, sanatçının birçok farklı tekniği bir arada kullandığı ve kutsallaştırmayı sorguladığı eserlerinden oluşuyor. “İkonalar” sergisi, 28 Temmuz 2022 tarihine kadar ziyaret edilebilir.

İlk sayısını Eylül 1972’de çıkaran Milliyet Sanat, 2022’de 50. yaşını Türkiye’nin farklı noktalarında gerçekleştirdiği etkinliklerle kutluyor. 50 yıllık yayın hayatını kesintisiz sürdüren Milliyet Sanat, Türkiye’nin ve dünyanın kültür sanat gündeminin nabzını tutarken, sanatı ve sanatçıları desteklemeye de devam ediyor.

Bubi’nin, Bodrum Marina Yacht Club bünyesindeki alternatif sanat mekânı meRQezart’ta Milliyet Sanat işbirliğiyle düzenlenen “İkonalar” başlıklı kişisel sergisi, 7 Temmuz’da ziyarete açıldı. “İkonalar”, her ne kadar dini bir alanı işaret etse de Bubi’nin eserleri dinî değildir. Sanatçı çalışmalarında, sıradan insanlardan silahlara, hayvanlardan çizgi kahramanlara ve ötekiye kadar dinî olmayan figürlerin ikonalarını yaparak kutsallaştırma mantığını sorgulamaya açmaktadır.Eleştirmen Yalçın Sadak’ın “üslup anarşisti” olarak tanımladığı Bubi’nin, boyanın yanı sıra karton, dikiş, yama, varak, dijital baskı gibi birçok farklı teknik ve malzemeyi yan yana kullandığı “İkonalar”, bu açıdan birer uslüp retrospektifi olarak da değerlendirilebilir.

Bubi’nin “İkonalar” başlıklı sergisi 28 Temmuz 2022 tarihine kadar meRQezart’ta izlenebilir.

meRQezart ALTERNATİF SANAT MEKÂNI HAKKINDA 

Bodrum’da alternatif sanat mekânı olarak düşünülüp tasarlanan meRQezart, disiplinlerarası birçok sanatçı ile “sanatı ve günceli” yarımadanın merkezinde toplayarak izleyiciye interaktif deneyimler sunuyor. meRQezart’ın kurucusu Şenkar Öztüzün, yüzyıllardır süregelen Bodrum ve sanat ilişkisini Bodrum Marina Yacht Club bünyesine dahil ederek “mekan içinde mekan” anlayışını benimsiyor. meRQezart sanatı, sanatçı odaklı yaklaşımı ile daha ulaşılabilir kılmak amacıyla “Alternatif Sanat Mekânında” buluşturuyor.

Adres: Bodrum Marina Yat Kulübü – Neyzen Tevfik Cad. 5 Bodrum/Muğla

Tel:      +90 533 054 7777

Bilgi için:         instagram.com/merqezart

milliyetsanat.com

instagram.com/milliyet_sanat

twitter.com/milliyet_sanat

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ